Μετάβαση στο περιεχόμενο

Energa - Hellas Power


darkloop

Recommended Posts

Ξέρει κανείς τι γίνεται με όσους έχουν συμβάσεις συμψηφισμού με τις Energa & Hellas Power?

Με τη ΔΕΗ που μίλησα δεν έχουν ακόμα κάποια επίσημη οδηγία.

Link to comment
Share on other sites

Πολυ καλη ερωτηση.Απετρεψα τελευταια στιγμη πελατισσα μου να υπογραψει σε αυτες μιας και φαινοταν που πηγαινε η δουλεια.

Link to comment
Share on other sites

24 Ιανουαρίου 2012, 13:12 | Εμφανίσεις: 2652

 

ΔΕΗ: ειδική τηλεφωνική γραμμή για πελάτες Energa-Hellas Power – Τι προβλέπεται

 

http://www.econews.g...hellas-power-2/

 

 

Ειδική τηλεφωνική γραμμή ( 214-214-2000 ) θα λειτουργήσει για τους πελάτες των εταιρειών Energa και Hellas Power που θα ξεκινήσουν να τροφοδοτούνται από την ΔΕΗ κατόπιν της διαγραφής των δύο εταιρειών από τα μητρώα. Οι καταναλωτές μπορούν ήδη να τηλεφωνήσουν στην γραμμή αυτή για τυχόν απορίες ή ερωτήσεις.

 

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της ΔΕΗ έχει ως εξής:

 

«Σε συνέχεια της σημερινής ανακοίνωσης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) και του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ) (διαβάστε την ανακοίνωση εδώ), με την οποία γνωστοποιήθηκε η διαγραφή δύο συγκεκριμένων εταιρειών προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας από το Μητρώο Συμμετεχόντων της Αγοράς, η ΔΕΗ Α.Ε. ενημερώνει τους πελάτες των υπόψη εταιρειών για τα ακόλουθα:

 

• Η ΔΕΗ, σύμφωνα με το ν. 4001/2011 άρθρο 57, αναλαμβάνει από ώρα 00:01 της Τετάρτης 25/1/2012 την προμήθεια των καταναλωτών αυτών με ηλεκτρική ενέργεια, ως Προμηθευτής Τελευταίου Καταφυγίου.

 

• Οι καταναλωτές αυτοί θα συνεχίσουν να έχουν αδιάλειπτη τροφοδότηση με ηλεκτρικό ρεύμα και δεν κινδυνεύουν με διακοπή της ηλεκτροδότησης.

 

• Επίσης, δεν χρειάζεται να προβούν άμεσα σε οποιαδήποτε ενέργεια.

 

• Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ν.4001/2011, παρέχεται χρονικό διάστημα μέχρι τρεις (3) μήνες, προκειμένου οι καταναλωτές αυτοί να επιλέξουν τον Προμηθευτή της αρεσκείας τους, συμπεριλαμβανομένης και της ΔΕΗ, και να προβούν σε σύναψη σχετικής σύμβασης.

 

• Για το παραπάνω διάστημα, οι υπόψη καταναλωτές τιμολογούνται, όπως ορίζει ο νόμος, με τα αντίστοιχα δημοσιευμένα τιμολόγια της ΔΕΗ.

 

Η ΔΕΗ, αντιλαμβανόμενη την εύλογη ανησυχία των πιο πάνω καταναλωτών, για διευκόλυνσή τους και πληρέστερη ενημέρωση, έχει ήδη θέσει σε λειτουργία την ειδική τηλεφωνική γραμμή: 214-214-2000 (ώρες λειτουργίας Δευτέρα – Κυριακή, 08:00 – 20:00)»

Edited by Megawatt
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, πρέπει εντός τριμήνου να υπογραφεί νέα σύμβαση συμψηφισμού, στην ίδια φυσικά τιμή, με διάρκεια όση απομένει για το κλείσιμο 25ετίας. Για το χρονικό διάστημα από 25/1/2012 μέχρι και την υπογραφή της νέας σύμβασης, η αξία του ρεύματος συμψηφίζεται με τον προμηθευτή τελευταίου καταφυγίου, ήτοι τη ΔΕΗ.

Link to comment
Share on other sites

26 Ιανουαρίου 2012, 09:53 | Εμφανίσεις: 94

 

Energa-Hellas Power: καταιγισμός κλήσεων στη ΔΕΗ – Αναπάντητα τα ερωτήματα

 

 

 

Την ειδική τηλεφωνική γραμμή της ΔΕΗ κατακλύζουν χιλιάδες πελάτες των Energa και Ηellas Power, που θέλουν να μάθουν πληροφορίες για τον λογαριασμό τους, μετά τη διαγραφή των δυο εταιρειών από τα μητρώα του ΔΕΣΜΗΕ.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας, τα ερωτήματα των πελατών ενδέχεται να απαντηθούν την Παρασκευή, ίσως και τη Δευτέρα, που συνεδριάζει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τις ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στο θεσμικό πλαίσιο.

 

Ωστόσο, αυτό δεν αφορά στο τέλος ακινήτων ή στις χρεώσεις των λογαριασμών ρεύματος, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να μην ξέρουν πού να πληρώσουν, αφού οι λογαριασμοί των Energa και Hellas Power έχουν δεσμευτεί.

 

Στελέχη της ΔΕΗ πάντως επισημαίνουν ότι το τέλος ακινήτων πρέπει να πληρωθεί στις εφορίες.

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες, οι δυο εταιρείες καθησυχάζουν τους πελάτες τους σε ό,τι αφορά την πληρωμή του ειδικού τέλους ακινήτων ξεκαθαρίζοντας ότι «η καταβολή του σχετικού ποσού από την εταιρεία προς το Ελληνικό Δημόσιο θα γίνει κανονικά και δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους πελάτες που το έχουν εξοφλήσει».

 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σύντομα η ΡΑΕ αναμένεται να λάβει αποφάσεις για τη συμπλήρωση του Κώδικα Διαχείρισης του Συστήματος Μεταφοράς, καθώς και του Κώδικα Προμήθειας, που είναι απαραίτητες για τις ρυθμίσεις που αφορούν εμπορικές δοσοληψίες του «τελευταίου καταφυγίου».

 

Υπενθυμίζεται ότι οι πελάτες των Energa και Hellas Power ηλεκτροδοτούνται πλέον από τη ΔΕΗ, με την ιδιότητά της ως «τελευταίο καταφύγιο».

http://www.econews.g...-erwtiseis-dei/

Edited by Megawatt
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.