Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑΠΟΛΥΤΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ


Recommended Posts

Όταν στο τοπογαφικό της άδειας δεν έχει υψόμετρα (άδεια του 1989) πως μπορείς να ξέρεις τα υψόμετρα του φυσικού εδάφους καθώς και του διαμορφωμένου σύμφωνα με την άδεια για να αποφανθείς αν υπάρχει υπέρβαση ύψους ή όχι;;;

Link to comment
Share on other sites

Εκ του νόμου είναι υποχρεωτική η αναγραφή του υψομέτρου στο τοπογραφικό των οικοδομικών αδειών τουλάχιστον στις ακμές του οικοπέδου γηπέδου και το σημείο αναφοράς +-0.0 (συνήθως στο κράσπεδο).

Link to comment
Share on other sites

Στην συγκεκριμένη άδεια δεν αναγράφεται κανένα απόλυτο υψόμετρο σε κανένα σχέδιο της άδειας. Μου λέτε πως θα κάνω τώρα εγώ τακτοποίηση;

Link to comment
Share on other sites

Προβληματική όλη η άδεια τότε και όλη η κατασκευή.

Δες και την Τομή.

Είναι υποχρεωτικό και στην τομή να δείχνει την στάθμη του φυσικού εδάφους και του τελικά διαμορφωμένου. Τα συμβολίζουν με μια γραμμή το ένα και ένα Φ.Μ. (φυσικό εδάφους) και με άλλη γραμμή το άλλο Τ.Δ.Σ. συνήθως.

 

Αν δεν έχεις κι αυτά ο πελάτης σου να ετοιμαστεί και σημαντικά μεγαλύτερα κοστολόγια τακτοποίησης.

Περισσότερο δεν έχω να σου, εσύ με την αυτοψία σου και τις γνώσεις σου για το ακίνητο και τον έλεγχο των πολεοδομικών σχεδίων που έχεις στα χέρια σου θα γνωματεύσεις σε εφαρμογή των πολεοδομικών διατάξεων.

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει τπτ από αυτά. Και σκέψου ότι έχει περάσει και ΕΠΑΕ... Θα το υπολογίσω λοιπόν ως ξεμπάζωμα (περίπτωση υπογείου που έγινε σχεδόν ισόγειο) και ας έρθουν να μου υποδείξουν μετά που είναι η στάθμη του διαμορφωμένου εδάφους σύμφωνα με την οικοδομική άδεια.

Σε σχέση με τη στάθμη της δημοτικής οδού (το θεωρώ +0,00)στην οποία έχει πρόσωπο, η στάθμη της οροφής υπογείου βρίσκεται από +0,80μ έως +2,10 (οδός με μεγάλη κλίση) ενώ αν θεωρήσω το διαμορφωμένο έδαφος (+0,00) τότε βρίσκεται από +1,60 έως +2,10 (δηλαδή το διαμορφωμένο είναι από χαμηλότερα έως και στην ίδια στάθμη με την δημοτική οδό με περιμετρικό τοιχίο). Ωστόσο η υψομετρική διαφορά της στέψης του περιμετρικού τοιχίου σε σχέση με την οροφή υπογείου δεν είναι σε κανένα σημείο μεγαλύτερη από 1,50μ. Συνεπώς θεωρώντας την στέψη του τοιχίου ως τη στάθμη διαμορφωμένου της οικοδομικής άδειας έχουμε απλώς ξεμπάζωμα. Μπέρδεμα έ;

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση!

Edited by candus
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.