elin Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26 , 2012 Γεια σας! έχω ένα αναψυκτήριο το οποίο για να πάρει άδεια από το υγειονομικό και να μπορέσω να βγάλω 5-6 τραπεζάκια έξω μου ζητάνε να βάλω 3 λάντζες μέσα στο μαγαζί!Αρχικά έλεγαν 5 αλλά τώρα το μείωσαν. Το μαγαζί είναι 20τμ, πουλάει αναψυκτικά,καφέ και κατεψυγμένα σφολιατοειδή στο κέντρο της Αθήνας...Γνωρίζετε κάτι για τις λάντζες γιατί το μαγαζί είναι πολύ μικρό για να έχει 3 ή 5 λάντζες...? Ευχαριστώ πολύ!
Manolis gon Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2012 Για αρχή:Αποφ 8577/83 Αρθρο 39 Απαλλάσσονται από την υποχρέωση να έχουν ιδιαίτερο χώρο πλύσεως σκευών και τα οριζόμενα ανωτέρω συστήματα πλύσεως σκευών ορισμένα μικρά αναψυκτήρια δυναμικότητας μέχρι 20 καθισμάτων, εφόσον χρησιμοποιούν μόνον μιάς χρήσεως σκεύη εστιάσεως. Στα καταστήματα όμως αυτά θα υπάρχει μονός νεροχύτης με εγκατάσταση ζεστού και κρύου νερού και με ρυθμιζόμενο κρουνό (μπαταρία) τοποθετημένος στον χώρο του μπουφέ ή στο παρασκευαστήριο, στον οποίο θα πλύνονται τα χρησιμοποιούμενα κατά τους διάφορους χειρισμούς των τροφίμων σκεύη (πιατέλες, σπάτουλες, λαβίδες, κ.τ.όμ.). Στην άδεια τέτοιου καταστήματος θα προστίθεται, μετά την αναγραφή του είδους του, η φράση: "(εξυπηρέτηση των πελατών μόνο με σκεύη μιας χρήσεως)". Αλλιώς: Τα κύπελλα ή τα ποτήρια γάλακτος, τα πιατέλα γλυκού και τα μαχαιροπήρουνα θα προπλύνονται στην πρώτη λεκάνη με ζεστό νερό και σαπούνι ή άλλο κατάλληλο και από υγειονομικής απόψεως αποδεκτό υγρό απορρυπαντικό ώστε να απαλλαγούν από τα λίπη, το γάλα, τα αυγά, κλπ. και ακολούθως, αφού σαπουνισθούν στη δεύτερη λεκάνη, θα ξεπλύνονται στην τρίτη λεκάνη με άφθονο τρεχούμενο ζεστό νερό. Τα ποτήρια νερού θα σαπουνίζονται απευθείας στη δεύτερη λεκάνη με ζεστό νερό και σαπούνι ή άλλο κατάλληλο απορρυπαντικό και ακολούθως θα ξεπλύνονται στην τρίτη λεκάνη με άφθονο τρεχούμενο ζεστό νερό. ΚΑΙ Στα ζαχαροπλαστεία, γαλακτοπωλεία αναψυκτήρια και μπουγατσάδικα, στα οποία δεν γίνεται η παρασκευή των προσφερομένων γλυκισμάτων ή άλλων παρασκευασμάτων, καθώς και στα λουκουματζίδικα, εφόσον έχουν δυνατότητες αναπτύξεως από 51 μέχρι 100 καθισμάτων, ο χώρος πλύσεως σκευών τούτων θα είναι τουλάχιστον 5 τετραγωνικά μέτρα. Στα μεγαλύτερης των 100 καθισμάτων δυναμικότητας τέτοια καταστήματα το ανωτέρω ελάχιστο εμβαδόν του χώρου πλύσεως σκευών αυξάνεται κατά 1 τετραγωνικό μέτρο για κάθε μία επιπλέον 100 εκατοντάδα ή μέρος αυτής καθισμάτων. Στα καταστήματα μικρότερης των 50 καθισμάτων δυναμικότητας ο χώρος πλύσεως σκευών θα είναι 4 τετραγωνικά μέτρα τουλάχιστον.
foko85 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2 , 2012 (edited) θελω να νοικιασω μαγαζι 20 τμ για να το κανω αναψυκτηριο να πουλαω βραστο λουκανικο,τοστ και καφε σε πλασικο,χωρισ καθιστικα μονο πακετο,οι τουαλετεσ ειναι στο παταρι αδηλωτεσ.γινεται να βγαλω καποια αδεια αναψυκτηριου χωρισ τουαλετεσ???και αν ναι ποια αδεια?? Edited Φεβρουάριος 2 , 2012 by myri 1
Manolis gon Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2 , 2012 Έκανα λάθος στη μέτρηση , είναι η 5 φορά που το διαβάζω.Εχεις πάρει με διαφορά το ρεκόρ ανάρτησης ίδιας ερώτησης σε διαφορετικά θέματα.Συγχαρητήρια!!Απότι βλέπω 5 είναι και όλα τα μηνύματά σου.Μάλλον πρέπει να διαβάσεις τους Κανόνες Συμμετοχής.
anavatis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2016 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2016 καλησπέρα. μπροεί κανείς που ξέρει να μου πει τα σχετικά ΦΕΚ για άδεια αναψυκτηρίου και ισχύουν σήμερα? επίσης για να βγει εξ αρχής οικοδομική άδεια για αναψυκτήριο θα πάει ως κατάστημα-αναψυκτήριο?
nik Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2016 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2016 Ναι αλλαγή χρήσης στην συγκεκριμένη χρήση που θες να το κάνεις. Τώρα για τα ΦΕΚ....είναι η υγειονομική διάταξη του 2012, οι εγγύκλιοι της που τις βρίσκεις στο υγειονομικό κάπου δεν θυμάμαι, ο ΝΟΚ και οι τεχνικές οδηγίες ΝΟΚ. Γενικά θες μία τουαλέτα με προθάλαμο και ύψος κύριας χρήσης στους χώρους κύριας χρήσης.
da-mi Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2016 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2016 Καλύτερα να ρωτήσεις την Δ/νση Υγείας της περιοχής σου γιατί η κάθε υπηρεσία έχει τους δικούς της νόμους και περιορισμούς........
Elounda Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2016 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2016 (edited) ΦΕΚ 2178 Β /2012 Υγειονομική διάταξη.Το συννημένο είναι οδηγός από Θεσσαλονικη Δ.Υ. Υπάρχει ένα πλήρης οδηγός από επόπτη Δ.Υ αλλά λόγω μεγέθους δεν μπορώ να τον ανεβάσω δες εδώ έχει πολλά http://www.michanikos.gr/topic/37940-%CE%9F%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%91%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9/ SOS gia egkrisi.pdf Edited Νοέμβριος 2 , 2016 by Elounda 2
Βlack μπεε Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9 , 2019 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9 , 2019 Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους ! Όσον αφορά την γνωστοποίηση αναψυκτηρίου έχω κάποιες απορίες .. 1) Εκτός από την Υ.Δ. φεκ 2161/17 και φεκ 1723/17, υπάρχει κ κάποια άλλη συγκεκριμένη διάταξη για αναψυκτήρια που πρέπει να διαβάσω? ισχύει το (ΦΕΚ 526/Β/8-9-83)? 2) Ποιά είναι τα τρόφιμα που επιτρέπεται να πουλήσει ο πελάτης μου ? επιτρέπεται να πουλήσει είδη αρτοποιίας με άδεια αναψυκτηρίου( όχι να παρασκευάσει )? 3) Πρόκειται για κατάστημα με εμβαδον κυριας χρήσης 35 τ.μ.( wc και αποθήκη δεν προσμετρούνται) και με πρασιά 20 τ.μ. Χρειάζεται πρόσβαση για ΑΜΕΑ? Ευχαριστώ πολύ !
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα