Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Επειδή μου ζητήσαν έλεχγο στατικής επάρκειας για ισόγειο κτήριο (προ του 50) το οποίο είναι φτιαγμένο απο χωματόπληθα πως γίνεται να ρω τα χαρακτηριστικά της. Δουλευω με το πρόγραμμα Fedra

 

Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Δημοσιεύτηκε

Εγω στη θέση σου θα έκανα επαφή με τεχνικό γραφείο που αναλαμβάνει να κάνει τη δύσκολη δουλειά. Δηλ εξαγωγή παραμέτρων αντοχής. Ισως θα πρέπει να συμβουλευτείς τους ειδικούς καθότι χωματόπλινο?!

Δημοσιεύτηκε

Όχι βέβαια ότι θες κάνεις! Δεν μίλησες όμως για στέγη μίλησες για μελέτη στατικής επάρκειας άρα κάποια χαρακτηριστικά αντοχής θα χρειαστείς. Τώρα ή θα τα βγάλεις απο το μυαλό σου ή θα κάνεις κάποιες υποτυπώδεις εργασίες για να τα διαπιστώσεις μόνος σου (πχ κρουσίμετρο) ή θα απευθυνθείς σε ειδικό.

  • 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Αν δε θες να πάρεις δοκίμια και να κάνεις εργαστηριακές δοκιμές γιατί δε ρωτάς τη Runet που είναι η εταιρεία που βγάζει το λογισμικό που χρησιμοποιείς;

  • 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Σε κτήριο του 1926 και του οποίου το ισόγειο είναι λιθοδομή 60 cm και ο όροφος πηλοδομή (εννοώ χωματόπληνθος) στην ίδια διατομή , προβληματίζομαι άν συνίσταται:

α) η εφαρμογή guniet με οπλισμό Φ8/10 και επικάλυψη 7cm ?

β) η ή δημιουργεία κλωβού από πλέγματα ανθρακονημάτων και επικάλυψη ρητινούχων κονιαμάτων σε λεπτές στρώσεις .

δηλαδή υπάρχει ο κίνδυνος τής οξείδωσης των οπλισμών , εφόσον το κτήριο εφάπτεται της θαλάσσης ? :?:

Δημοσιεύτηκε

Το πρόβλημα που πρέπει να σε ανησυχεί είναι η υγρασία και όχι η οξείδωση του οπλισμού. Λόγω τριχοειδών στο σκυρόδεμα η υγρασία θα προσβάλει την πλινθοδομή σου, και σε συνδυασμό με την αδυναμία διαπνοής εξαιτίας του σκυροδέματος η κατάσταση θα επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο. Παρόμοια προβλήματα θα υπάρξουν και με τη λιθοδομή το κονίαμμα της οποίας δεν θα μπορεί να αποβάλλει την υγρασία με συνέπεια την εμφάνιση υγρασίας στους τοίχους.

Δημοσιεύτηκε

Όσοναφορά το συγκεκριμένο έργο με ταλανίζουν πολλές απορίες εφόσον τα κοστολόγια σε τέτοιες περιπτώσεις καλύπτουν πολλά μεγέθη.

Οφείλω δε να γράψω ότι οι γνώσεις μου σε θέματα στατικής επάρκειας Φ.Ο από τοιχοποιϊα είναι =0.

Ζητάω λοιπόν ενημέρωση με μία σειρά και αυτό σε επίπεδο κουβέντας, έστω για να μπορέσω να βρώ ένα μοντέλο . Αλέξανδρε προσπαθώ να προσεγγίσω την αποψή σου εννοείς την υγρασία του περιβάλλοντος και όχι τα συμπυκνώματα? ποιά είναι η γνώμη σου για την ενίσχυση της επάρκειας. Gunite η όχι :?:

Δημοσιεύτηκε

Η μορφή και το είδος του κτιρίου που πρόκειται να ενισχύσεις σε οδηγούν σε ένα μελετητικό μονόδρομο. Η ύπαρξη χωματόπλινθας υποχρεωτικά απαιτεί gunite (καθόσον η αντοχή της έναντι σεισμού είναι πρακτικά 0). Από την άλλη τη λιθοδομή εφόσον ο υπερκείμενος όροφος θα ενισχυθεί με gunite θα την ενισχύσεις και αυτή με τον ίδιο τρόπο. Αν απαιτηθεί χρήση κονιαμάτων για την πλήρωση των κενών θα στο δείξει η αυτοψία και η ανάλυσή σου.

όσο αφορά την υγρασία και δεδομένου ότι θα μπεις στην διαδικασία ενίσχυσης με εκτοξευόμενο σκυρόδεμα καλό θα ήταν να την απομακρύνεις από τους τοίχους σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.