paktomenos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23 , 2008 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23 , 2008 +1 για την άποψη του kvasil. Το β) που προτείνεις δεν νομίζω ότι είναι εφικτό για την περίπτωση σου, ούτε ξέρω περιπτώσεις που να έχει υλοποιηθεί τέτοια τεχνική σε κτίριο σαν και το υπ' όψιν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantin008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23 , 2008 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23 , 2008 Συμφωνώ και εγώ το έθεσα σαν ερώτημα επειδή έχει συζητηθεί. Άρα πάμε σε ένα πλάνο σοβαρής ενίσχυσης της υπάρχουσας θεμελίωσης για την παραλαβή των φορτίσεων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paktomenos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23 , 2008 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23 , 2008 Για την θεμελίωση του μανδύα και τρόπους εφαρμογής των ενισχύσεων μπορείς να ανατρέξεις εδώ: http://www.oasp.gr/default.asp?l1=4&l2=1&l3=&show=6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantin008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23 , 2008 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23 , 2008 Σημειώστε επιπλέον ότι το κτήριο περνάει από το ΠΔ 209/98 παρ.5 του αρθ 2 και ορισμένοι επιφυλάσσονται σε εκτεταμένες επεμβάσεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantin008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23 , 2008 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23 , 2008 paktomenos ευχαριστώ τά μάλλα μου έστειλες το Ευαγγέλιο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kfill Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17 , 2008 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17 , 2008 Συμφωνα με το Βιβλιο της κας Καραντωνη (Κατασκευες απο τοιχοποια) η χαρακτηριστικη αντοχη του ωμοπλινθου δεν υπερβαινει το 1ΜΡΑ εκτος αν εχει προσθετα (π.χ γυψο )οποτε μπορει να φτασει τα 5 ΜΡΑ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mkalliou Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3 , 2009 Άσε που δε θα "πιάσει" το gunite πάνω στην ωμοπλινθοδομή... Χώμα σκέτο... Με το πρώτο ζόρι θα αποκολληθεί και θα δουλέψει ανεξάρτητα (δλδ καθόλου!). Οι φωλιές μπορεί να είναι λύση αλλά πρέπει να είναι πολύ πυκνές για λόγους μείωσης τοπικών τάσεων, αλλά αν είναι πυκνές αδυνατούν την τοιχοποιία και δεν έχει δα και ΤΗΝ αντοχή... Στο ίντερνετ υπάρχουν εργασίες και διάφορα στοιχεία αν ψάξει κανείς στον Γούγλη: rammed earth. Τέλος υπάρχει δημοσιευμένο ένα διδακτορικό στο ΑΠΘ, της κα Μπέη για ωμόπλινθους (διαθέσιμο στο ίντερνετ) και μια-δυο διπλωματικές στο ΔΠΜΣ Αποκατάσταση Μνημείων του ΑΠΘ (διαθέσιμες μάλλον από τη γραμματεία). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα