Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαίρετο τμήμα κατοικίας σε περιοχή εντός σχεδίου που καταργήθηκε


Recommended Posts

Καλημέρα, έχω μία πολυκατοικία της οποίας, όταν η άδεια βγήκε η περιοχή με απόφαση του νομάρχη ήταν οικισμός, ο οποίος στη συνέχεια καταργήθηκε. Για το τμήμα που υπάρχει οικοδομική άδεια, υπάρχει πρόβλημα, δηλαδή να θεωρηθεί υπέρβαση δόμησης? Όχι, σωστά?

Η αυθαιρεσία που υπάρχει είναι η αλλαγή χρήσης του ισογείου σε κατάστηματα και ή αυλή μέχρι το δρόμο έχει κτιστεί δηλαδή υπέρβαση δόμησης και παραβίαση πλάγιων αποστάσεων... Το ποσοστό υπέρβασης δόμησης και αποστάσεων θα βγει με βάση τους όρους δόμησης και τα επιτρεπτά όρια για τα εντός ή τα εκτός σχεδίου?

Ακόμα στην πολυκατοικία είναι δύο συνοιδιοκτήτες και έγινε κάθετος και χωρίσαν την πολυκατοικία μέ έναν τοίχο στη μέση και σήμερα είναι δύο διαφορετικά κτίρια, έχουν κάνει παραβάσεις και οι δύο αλλά θέλει να νομιμοποιήσει μόνο ένας, υπάρχει πρόβλημα? Ρωτάω γιατί δεν ξέρω κατα πόσο σωστή είναι η κάθετος (αν και υπάρχει απόφαση) γιατί έγινε όταν καταργήθηκε ο οικισμός, δηλαδή ήταν εκτός σχεδίου που απαγορευόταν (Ο ιδιοκτήτης μου είπε ότι παρόλο που απαγορευόταν από το νόμο έγινε, δεν κατάλαβα).

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω κάτι άλλο υπήρχε απόφαση νομάρχη ότι η περιοχή είναι εντός σχεδίου και η πολεοδομία το είχε δεχτεί, βγήκε άδεια για οικόπεδο 2000 τ.μ., όταν άλλαξε διευθυντής στην πολεοδομία είπε ότι δεν δέχεται την απόφαση αυτή. Τι γίνεται με τις άδειες που βγήκαν θεωρούνται άδειες με ψευδή στοιχεία ή είναι νόμιμες? Στο τεε τα τηλέφωνα είναι κατηλημένα και δεν μπορώ να πάρω απάντηση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.