Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λειτουργία λέβητα πετρελαίου με καυστήρα pellet


antboton

Recommended Posts

Σκέφτομαι να αντικαταστήσω τον καυστήρα πετρελαίου σε καυστήρα pellet. Το ερώτημα είναι αν θα πρέπει να γίνει παράλληλα και η αντικατάσταση του λέβητα ή να αρκεστούμε απλά στον καυστήρα. Είμαι της άποψης ότι λόγω ενδεχομένως αλλαγής στη δομή-σχήμα της φλόγας αλλά και της αρχικής κατασκευής των φλογοθαλάμων του λέβητα πετρελαίου θα κατακρατούνται περισσότερα στερεά υπολείματα τα οποία θα είναι δύσκολο να καθαριστούν με αποτέλεσμα το μειωμένο βαθμό απόδοσης. Επειδή αλάχθηκε πρόσφατα ο λέβητας οι υπόλοιποι ένοικοι δεν συμφωνούν αφού κάποιος έμπορος τους είπε ότι θα λειτουργεί ικανοποιητικά. Από θέμα συναρμογής τι γίνεται; Χρειάζεται και κάποια επιπλέον μετατροπή από κάποιο τεχνίτη;

Link to comment
Share on other sites

Κατά την γνώμη μου θα πρέπει να αλλάξεις και τον λέβητα για να είσαι σίγουρος. Συνήθως η αλλαγή καυστήρα μπορεί να γίνει από μετατροπή λέβητα ξύλου σε λέβητα pellets και όχι τόσο σε λέβητα πετρελαίου . Ο λέβητας πετρελαίου έρχεται ποιό μικρός σε μέγεθος από τους άλλους λέβητες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.