Guido Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2012 (edited) Οι αποθήκες τροφίμων και ποτών για εξυπηρέτηση αντίστοιχου καταστήματος πώλησης που βρίσκεται σε παρακείμενο κτίριο, οι οποίες στεγάζονται σε κτίσμα με πολεοδομική χρήση "Κατάστημα", εντάσσονται στην 8γ/2007 ως καταστήματα ή στην 6/1996 ως ανεξάρτητες αποθήκες; Στην πυροσβεστική που ρώτησα μου είπαν να υπολογίσω το πυροθερμικό φορτίο (άρα με την 6/1996), αλλά νομίζω ότι αυτό δεν είναι εφικτό όταν αποθηκεύονται τρόφιμα διαφόρων ειδών, απορρυπαντικά κλπ. Πιστεύω ότι πρέπει να πάει με την 8γ/2007 και με κατηγορία Ζ2. Αν κάποιος εμπειρότερος έχει κάποια άποψη στο θέμα, θα ήταν ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ. Edited Ιανουάριος 30 , 2012 by Guido
κόκκινος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2012 Οι αποθήκες τροφίμων είναι αποθήκες και η μελέτη γίνεται με την 6 Διάταξη. Τα τρόφιμα σαφώς και έχουν θερμότητα καύσης (π.χ. μπισκότα, σνακς 10,45 Mj/kg), εκτιμάς επίσης την ποσότητα των χαρτοκιβωτίων μέσα στα οποία αποθηκεύονται τα προϊόντα (θερμότητα καύσης χαρτοκιβωτίων 16,26 Mj/kg) καθώς και ενδεχόμενων ξύλινων παλετών που υπάρχουν.
Guido Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2012 (edited) Σε ευχαριστώ για τη διευκρίνηση. Άρα για την θερμότητα καύσης δεν είναι δεσμευτικό να χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία από το παράρτημα της 6/1996, γιατί εκεί δεν υπάρχουν τα είδη που ανέφερες, σωστά; Που μπορώ να βρώ περισσότερα στοιχεία θερμότητας καύσης για άλλα προϊόντα (π.χ. απορρυπαντικά, ποτά κλπ) για να κάνω σωστά τον υπολογισμό; Edited Ιανουάριος 31 , 2012 by Guido
κόκκινος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2012 Από βιβλία πυροπροστασίας, από σελίδες του διαδικτύου. Τα απορρυπαντικά δεν νομίζω να συμπεριλαμβάνονται στα εύφλεκτα υλικά, δεν είμαι όμως σίγουρος. Για τα ποτά βάζεις την θερμότητα καύσης του οινοπνεύματος (αιθανόλη). Δεν νομίζω να χρειαστείς περαιτέρω στοιχεία.
Guido Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2012 Ωραία, τα υπολόγισα και βγαινει 1.200 Μj/m2, άρα Ζ2. Από άποψη διαδικασίας υποβάλλω μελέτη στην Πυροσβεστική και μετά τι γίνεται; Περιμένω να βγεί το πιστοποιητικό; γίνεται αυτοψία με έλεγχο ταύτισης με τα σχέδια της Πολεοδομίας; ή υποβάλλω αίτηση στο Δήμο για Άδεια Υγειονομικού και το πιστοποιητικό το αναζητούν αυτεπαγγέλτως; Τέλος ένα τεχνικό θέμα: Η δεύτερη έξοδος κινδύνου μου καταλήγει σε αναβατόριο εμπορευμάτων (μπαίνεις και πατάς στο αναβατόριο). Δεν πρέπει να έχω πλατύσκαλο λογικά για να θεωρηθεί έξοδος κινδύνου ή θεωρείται έξοδος κινδύνου της στάθμης που εξυπηρετεί το αναβατόριο (υπόγειο); Πρώτη φορά ασχολούμαι με αυτή τη διαδικασία γι' αυτό και οι πολλές ερωτήσεις. Ευχαριστώ
κόκκινος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2012 Διάβασε τις απαιτήσεις της 6 διάταξης για τα ενεργητικά μέσα πυροπροστασίας. Αν απαιτούνται μόνιμα μέσα πυροπροστασίας (αυτόματο σύστημα πυρανίχνευσης, αυτόματο σύστημα κατάσβεσης, κ.α.) τότε χρειάζεται μελέτη και πιστοποιητικό. Αν δεν απαιτούνται μόνιμα μέσα τότε κάνεις αίτηση στην πυροσβεστική για απαλλακτικό.
zafsko Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4 , 2016 Καλημέρα, για υπολογισμό πυροθερμικού φορτίου αποθήκης ποτών(με το αρθρο 11 του ΠΔ71/88). Έχει κάποιος σχετική εμπειρία? Πέρα από τα κλασσικά (χαρτί και πλαστικό για τη συσκευασία) τα ίδια τα ποτά περιέχουν οινόπνευμα (που υπάρχει και στις σχετικές λίστες 33,4 mjoyle/kg) ή και κάτι άλλο? Τα υπόλοιπα ποτά (αναψυκτικά , χυμοί κλπ) υποψιάζομαι δε μπαίνουν καθόλου στον υπολογισμό. Καλά για τις ποσότητες δε ρωτάω καν.. Εντελώς εμπειρική εκτίμηση (του ιδιοκτήτη)..
tasxan206 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4 , 2016 Όχι οινόπνευμα. Αιθυλική αλκοόλη περιέχουν -> 29,80 MJ/Kg Αν θέλεις, υπολόγισε και τις παλέτες. 1
zafsko Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4 , 2016 Όχι οινόπνευμα. Αιθυλική αλκοόλη περιέχουν -> 29,80 MJ/Kg Αν θέλεις, υπολόγισε και τις παλέτες. Ευχαριστώ... Σε μία φιάλη , η αιθυλική αλκοόλη να υποθέσω ότι είναι ένα ποσοστό αυτής?
tasxan206 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4 , 2016 Ναι, ανάλογα με το ποτό. 5%, 10%, 40% . . .
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα