Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αδεια νομιμοποιησης μετα από ένταξη στο αρ.26 παρ.2 του 4014/2011


Recommended Posts

Επειδη έχω αρκετές περιπτώσεις οπου θα εκδοθει οικοδομική άδεια για την νομιμοποίηση αυθαιρέτου (με αλλαγη χρήσης ή/και προσθηκη κατ'επεκταση) μπορει καποιος συναδερφος να μου πει τι μελετες χρειαζονται σε αυτες τις περιπτωσεις ωστε να μπορεσω να δωσω καποια προσφορα στους πελατες?

 

Απο την πολεοδομια μου ειπαν σιγουρα για μελετη- αποτυπωση αρχιτεκτονικων, στατικα εφόσον απαιτουνται ή απλώς μάλλον δηλωση επάρκειας, και ΚΕΝΑΚ αλλα....οταν ρωτησα αν θα πρεπει να μου "βγαινει" ο ΚΕΝΑΚ ή απλως θα ειναι σαν αποτυπωση και παλι (σαν ενεργειακο πιστοποιητικο κατι ας πουμε) μου ειπαν οτι θα πρεπει να βγαινει, δηλαδη οτι ενδεχωμενως να πρεπει να γινουν και εργασιες αναβαθμισης του κτιριου.Ειναι δυνατον???

 

Κατα τα λοιπά η ηλεκτρομηχανολογικες μελετες ειναι και αυτες που θα απαιτουνταν σαν να ειχαμε ανεγερση της ιδιας κατοικιας ή δεν χρειαζονται?

 

με την ευκαιρια για οσους τους ενδιαφερει στην περιπτωση που απλα υποβαλλεις την αιτηση για ενταξη στο αρ.26 παρ.2 δεν απαιτειται αμοιβη (οπως μου ειπαν απο το ΤΕΕ)

Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρον αυτό το τελευταίο, αλλά δεν αναγράφεται πουθενά επίσημα, έστω σαν διαδικασία.

Κατά τα άλλα, αν πρόκειται για νομιμοποίηση με το άρθρο 22 (ουσιαστικά έκδοση άδειας), και σύμφωνα με το e-poleodomia, απαιτείται μόνο παθητική πυροπροστασία. Εγώ προσθέτω και έναν έλεγχο αερισμού-φωτισμού. Για Η/Μ δεν λέει κάτι, αλλά πιο σίγουρα εννοείται πως θα σου πουν στην πολεοδομία..

Link to comment
Share on other sites

Ο προλογος που μου εκαναν απο την πολεοδομια ειναι οτι δεν τους εχουν ενημερωσει ακομα καθολου για το πως θα γινονται οι νομιμοποιησεις σε αυτες τις περιπτωσεις και οτι "εε...ετσι κι αλλιως απο 1 Μαρτίου αλλαζει ο τροπος εκδοσης αδειων"

 

Αυτο για την αμοιβη μου το ειπαν απο το ΤΕΕ στις αμοιβες, επίσημα δε το εχω δει κι εγω πουθενα αλλα θεωρητικα η αμοιβη καθοριζετε απο τις ωρες που χρειαζεσαι για να το διεκπεραιωσεις, που σε αυτη την περιπτωση ειναι ελαχιστος

Link to comment
Share on other sites

Κατά πάσα πιθανότητα τίποτε δεν θα είναι έτοιμο για την υποδοχή νέων αδειών στις 1.3.2012.

Πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε το ΤΕΕ ότι, "προχωρά" σε αυτή τη δράση (χρηματοδότηση)...

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να είναι έτοιμη εφαρμογή σε ένα μήνα!!!!

Το ίδιο προφανώς ισχύει και για το Πολεοδομίες = Υπηρεσίες Δόμησης κ.λπ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.