ilias Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2008 Απ΄ότι μου είπε ο συνάδελφος iovo που κατέχει καλύτερα τα της Κύπρου, ο Κανονισμός τους στηρίζεται στον ΕΚΩΣ, ΕΑΚ με διαφορετικά όμως φάσματα με μεγαλύτερη φασματική επιτάχυνση, αλλά με μικρότερους σεισμικούς συντελεστές όπου μεγαλύτερος είναι ο ag=0,15.
Αλέξανδρος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2008 Ξέρει κανείς τι ρόλο έχουν οι σωλήνες στα υποστηλώματα?
acnt Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2008 Ξέρει κανείς τι ρόλο έχουν οι σωλήνες στα υποστηλώματα? Υδρορροές...
iovo Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2008 Ναι δυστυχώς στην Κύπρο τοποθετούνται ακόμα οι υδροροές μέσα στα υποστυλώματα, (έχω μαλώσει με άπειρους αρχιτέκτονες) παρ'όλο που έχουν βγεί επανειλλημένες διατάξεις για το αντίθετο. Το χειρότερο είναι ότι έχω δεί οι υδροροές και οι αποχετεύσεις, ακόμα και σε περίπτωση μηχανολογικού εξοπλισμού πισίνας να μπαίνουν μέσα στις πλάκες. Ακόμα, μέχρι 20/12/2007 αν δεν κάνω λάθος δεν ήταν υποχρεωτική η μελέτη θερμονόνωσης με αποτέλεσμα να επιτρεπόταν διαστάσεις υποστυλωμάτων 20cm!!! Τυπική κατασκευή στην μέχρι 3 ορόφους είναι. Υποστυλώματα 80/20 και δοκοί 20/50. Τώρα πλέον 80/25 και 25/50.Το πιο σοβαρό πάνως είναι ότι δεν ξέρεις απο που θα σου ρθει ο Χάλυβας οπλισμού. Ιράν? Ρωσία? Κίνα? κα...Η μεγάλη διαφορά πάντως είναι ότι υπάρχει σαφώς καλύτερος πολεδομικός σχεδιασμός και ο Αρχιτέκτονας έχει τον πραγματικό του ρόλο. Σαφώς και υπάρχει διαφορά σε κτήρια που έχουν σχεδιαστεί απο Κύπριους που σπούδασαν στην Ελλάδα αλλά η "κατακόρυφη" αγγλοφερόμενη λογική ζεί και βασιλεύει. Τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα στην Λευκωσία αλλά εκεί το ag είναι σαφώς μικρότερο (0.10 αν δεν κάνω λάθος).Εκεί βέβαια υπάρχουν και αρκετές κατασκευές με σεισμική μόνωση!! Γενικά υπάρχει ένα συνοθύλευμα λογικής ΒStandard με Ελληνικούς κανονισμούς.Πάντως επίκειται αλλαγή του σεισμικού χάρτη με γενναία άυξηση προς τα επάνω (το 0.15 θα γίνει 0.20 με βάση τις πληροφορίες που έχω) και φυσικά ένταξη στο πλέγμα των Ευρωκωδίκων. Υπάρχουν και κάποιες μικροζωνικές που δεν έχω δεί ακόμα. Το παράξενο στην Κύπρο είναι ότι έχω την εντύπωση ότι τα δημόσια έργα κατασκευάζονται ...ποιο οργανωμένα απο τα ιδιωτικά. Σας παραθέτω και ένα xl για σύγκριση των φασμάτων που έκανα μόλις είχα πάει για να δείτε τις διαφορές. @ilias : "Βλέποντάς τα συνειδητοποιώ ότι μάλλον είμαι πολύ συντηρητικός Μηχανικός " Τώρα να σου πώ τι έπαθα εγώ όταν πρωτοπήγα... ?
ilias Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2008 Τώρα να σου πώ τι έπαθα εγώ όταν πρωτοπήγα... ? Μήπως έκανες αυτό???
ilias Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2008 Αυτό δεν είναι από Κύπρο Φοβάστε κρουστική δράση του στηθαίου μπαλκονιού στο στύλο ώστε να πρέπει να αφήνουμε κενό όπως φαίνεται?
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2008 Εξαρτάται από την κολώνα Πιο πολύ με ενοχλούν οι ρωγμές από ερπυσμό - βέλος του μπαλκονιού
iovo Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13 , 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13 , 2008 Για να απαντήσω και λίγο πιο εμπεριστατωμένα για το αν υπάρχουν σεισμοί στην Κύπρο: "Σε ό,τι αφορά τη δική μας περιοχή, η Κύπρος ειδικότερα, βρίσκεται μέσα στη δεύτερη σε μέγεθος σεισμόπληκτη ζώνη της Γης η οποία επεκτείνεται από τον Ατλαντικό Ωκεανό κατά μήκος της λεκάνης της Μεσογείου και περνά μέσα από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Περσία, τις Ινδίες και φθάνει μέχρι τον Ειρηνικό Ωκεανό. Στη ζώνη αυτή συμβαίνουν σεισμοί που αντιπροσωπεύουν το 15% της παγκόσμιας σεισμικής ενέργειας. Τα υπόλοιπα 5% των σεισμών συμβαίνουν σε άλλες περιοχές. Οι σεισμοί που γίνονται στη περιοχή της Κύπρου είναι τεκτονικοί και συσχετίζονται με το «Κυπριακό Τόξο» που είναι μια τεκτονική ζώνη η οποία έχει την αφετηρία της στο Καστελόριζο, προχωρεί και κινείται νοτίως των ακτών της Κύπρου και καταλήγει στην περιοχή των συνόρων της Τουρκίας με τη Συρία. Στο τόξο αυτό συγκρούονται η ευρωασιατική πλάκα με την αφρικανική πλάκα προκαλώντας τεκτονικούς σεισμούς όπως αυτός που έπληξε πριν από δέκα χρόνια την περιοχή της Πάφου." Πηγή εδώ.
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13 , 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13 , 2008 χθες βρέθηκα με έναν Κύπριο βαρελά!! Παντού υδρορρόες στα υποστυλώματα, 200-300 λίτρα νερό στο μπετόν στην βαρέλα..... Το καλό? C25/30 ή C30/35 σχεδόν παντού.... Τελικά? C16/20???... iovo εσύ που ξέρεις τι λές?? Υ.Γ συγνώμη για το άσχετο της δημοσίευσης
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα