Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δεν μπορώ να διαγραφώ από τον ΟΑΕΕ και μου ζητούν να διαγραφώ από το ΤΣΜΕΔΕ


ioan_99

Recommended Posts

Καλησπέρα σας συνάδελφοι,

 

θα ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου με τους ασφαλιστικούς οργανισμούς με όλους σας, ώστε αν μπορεί κάποιος να με συμβουλεύσει κατάλληληλα.

 

Είμαι νέος μηχανικός και τον Ιούνιο του 11 ξεκίνησε η ασφάλισή μου στο ΤΣΜΕΔΕ. Μέχρι τότε, ήμουν ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ για περίπου 3 χρόνια (είμαι ασφαλισμένος μετά το 1993).

 

Εχθές (1/2/12) πήγα στο τοπικό γραφείο του ΤΣΜΕΔΕ ώστε να ενημερωθώ, γιατί δεν μου ήρθε η αρχική επιστολή που στέλνεται σε όλους τους νέους ασφαλισμένους. Εκεί με ενημέρωσαν για το ότι είμαι από τον Ιούνιο του 11 ασφαλισμένος και έτσι απευθύνθηκα στον τοπικό ΟΑΕΕ, για την εξαίρεσή μου από εκεί από τον Ιούνιο.

 

Και εκεί ξεκινούν τα βάσανα.. Ο ΟΑΕΕ μου απαντά ότι δεν μπορείς να εξαιρεθείς, λόγω του ότι παρήλθε ένα εξάμηνο από τον Ιούνιο και έτσι θα πρέπει να εξαιρεθώ από το ΤΣΜΕΔΕ.

Οι -εξυπηρετικότατοι- υπάλληλοι του ΤΣΜΕΔΕ με ενημέρωσαν ότι προφανώς αυτό δεν γίνεται, γιατί έτσι θα χάσω την ιδιότητα του μηχανικού (λογικό) και ότι η δικαιολογία του 6μηνου δεν ισχύει και ότι αυτό ισχύει για το ΙΚΑ και όχι το ΤΣΜΕΔΕ. Σε αυτό, οι του ΟΑΕΕ με ενημέρωσαν ότι δεν θα χάσω την ιδιότητα αυτή.

 

Εν πάσει περιπτώσει, κατέθεσα αίτηση εξαίρεσης απότ ον ΟΑΕΕ, για την οποία οι υπάλληλοι του ΟΑΕΕ προδιέγραψαν ότι θα είναι αρνητική.

 

Το ζουμί της υπόθεσης είναι ότι μέχρι σήμερα έχω καταβάλλει κανονικά τις εισφορές στον ΟΑΕΕ και έτσι θα αναγκαστούν να επιστρέψουν τα χρήματα από τον Ιούνιο του 11.

 

Ελπίζω να μπορεί κάποιος να με βοηθήσει!

 

Γιάννης

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

οι υπαλληλοι του ΟΑΕΕ προφανως δεν ξερουν τι τους γινεται και ειναι βαθια νυχτωμενοι.

 

Ο μηχανικος ασφαλιζεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στο ΤΣΜΕΔΕ, και δεν τιθεται θεμα επιλογης ΤΣΜΕΔΕ η ΟΑΕΕ.

 

Απορω ρε γαμωτο τι τους πληρωνει το κρατος αυτους τους καρεκλοκενταυρους κηφηνες...Ολη μερα πασιεντζα τυροπιτα και καφε ουτε ενα ΦΕΚ δε μπορουν να ανοιξουν να ενημερωθουν πανω στη δουλεια τους?

 

Λοιπον θα πας στο ΤΣΜΕΔΕ και θα ζητησεις βεβαιωση για απαλλαγη πληρωμης εισφορων στον ΟΑΕΕ.

Κατοπιν θα πας στον ΟΑΕΕ και θα την καταθεσεις, και ετσι θα εξαιρεθεις εισφορων και κλαδου υγειας.

 

Θα κανεις και μια αιτηση να παρεις πισω τις εισφορες σου ως αχρεωστητως καταβληθεισες απο Ιουνιο 11 και μετα.

 

Οτι σου περιγραφω παραπανω τα εχω κανει και εγω. Ελεος με τους ασχετους, πρεπει να χανουμε μεροκαματα για να τους μαθαινουμε τη δουλεια τους?

Edited by silver_bullet
Link to comment
Share on other sites

Σωστός!

Θα κάνεις 1 αίτηση για να εξαιρεθείς από τον οαεε όπως προαναφέρθηκε και 1 αίτηση για να σου επιστρέψουν τα χρήματα της περιόδου που δικαιούσαι την επιστροφή (ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟ στην αίτηση να γράψεις έναν λογαριασμό τράπεζας που είσαι ο πρώτος δικαιούχος για να σου κατατεθούν τα χρήματα).

 

Κι εγώ όταν το ζήτησα μου έκαναν τους καμπόσους εδώ τοπικά, αλλά όλη η δουλειά έγινε την μεθεπόμενη μέρα ακριβώς! Αν πχ πήγα Δευτέρα, Τετάρτη μεσημέρι είχα "διαγραφεί" και τα λεφτά ήταν στον λογαριασμό μου!

Edited by dimitrispsi
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι,

 

Υπέβαλλα αίτηση εκείνη κιόλας την ημέρα, κάτω από την πίεση του ότι δεν θα γίνει δεκτή.

Είχα συνάψει και τη βεβαίωση αυτή που μου είπατε, αλλά όχι τον τραπεζικό λογαριασμό (ελπίζω σε δεύτερη φάση να μπορώ να τα πάρω).

Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και η λογική λέει αυτό που λέτε και εσείς.

 

Θα ενημερώσω το φόρουμ για τις εξελίξεις.

Link to comment
Share on other sites

εμενα παλι με διεγραψαν απο τον ΟΑΕΕ την ιδια στιγμη, πηρα και τη βεβαιωση διαγραφης, εκανα την αιτηση επιστροφης αχρεωστητως αλλα δεν εδωσα τραπεζα και μου ειπαν πως θα κανει καιρο..ακομα περιμενω να ερθει ειδοποιηση στο σπιτι..

Link to comment
Share on other sites

Αυτό πάνω στο οποίο πατά ο ΟΑΕΕ είναι ότι παρήλθε ένα εξάμηνο από τη στιγμή που μπήκα στο ΤΣΜΕΔΕ και δεν τους το δήλωσα. Αυτό είναι το σημείο τριβής, για το οποίο μου έδωσαν μία ενημερωτική εγκύκλιο, η οποία αναφερόταν στο ΙΚΑ. Αυτοί όμως το ερμηνεύουν κατά το δοκούν μάλλον..

Link to comment
Share on other sites

τα χρηματα τα πηρα μετα απο 5 μηνες, γιατι επρεπε η επιστροφη να εγκριθει απο επιτροπη...

Link to comment
Share on other sites

εμένα πάλι μου είπαν πως θα έρθει με ταχυδρομείο ένα χαρτί, ταχ. επιταγή ή κάτι τέτοιο που θα με παραπέμπει στην εθνική τράπεζα για είσπραξη..κ δεν το βλέπω να ρχεται ποτέ..είναι φοβερό σ αυτή τη χώρα πόσο ανίδεοι είναι οι διεκπεραιωτές των υποθέσεων μας..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.