Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πιστοποιητικό πυροπροστασίας για φωτοβολταϊκά >1MW


psif80

Recommended Posts

Μήπως γνωρίζει κάποιος τι ισχύει για ΦΒ εγκαταστάσεις άνω των 1ΜW, χρειάζεται λέει Πιστοποιητικό Πυροπροστασίας βάση του ΦΕΚ 1153/10-7-2007,

Σε ποια κατηγορία ανήκουν? (οι εγκαταστάσεις αυτές γίνονται στο ύπαιθρο και το μόνο κτιριακό κομμάτι είναι 2 με 3 οικίσκοι 14τμ. έκαστος ανάλογα με το μέγεθος της εγκατάστασης.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα συναδελφε

 

Ενα αντιστοιχο θεμα ειχα αντιμετωπισει σε διαδικασια εκδοσης αδειας λειτουργιας Αιολικου Παρκου.

 

Με βαση το ΦΕΚ που παρεθεσες, Άρθρο 15 παρ. ε για την αποστολη αιτηματος εκδοσης αδειας λειτουργιας απαιτειται πιστοποιητικο πυρασφαλειας απο την οικεία Πυροσβεστικη Υπηρεσια

 

Μετα απο επιπονη προσπαθεια και πολλη ερευνα κατεληξα στο συμπερασμα οτι καθε ΠΥ ζηταει τα δικα της προκειμενου να βγαλει αυτο το πιστοποιητικο, και αυτο γιατι δεν εχουν οδηγιες απο τα κεντρικα και γιατι δεν αντιμετωπιζουν το ζητημα συχνα.

 

Για να μου δωσουν το πιστοποιητικο, εκαναν αυτοψια και μου ζητησαν να τους στειλω τεχνικη περιγραφη των συστηματων πυρασφαλειας της Ανεμογεννητριας, τις αδειες εγκαταστασης και παραγωγης και καποια τεχνικα στοιχεια της Ανεμογεννητριας.

Παραλληλα, αν εχε κτιστει καποιο κτιριο το οποιο εξυπηρετει το χωρο (στην περιπτωση μου ειχα ενα Υ/Σ 20/150 kV), ζητανε την μελετη ενεργητικης και παθητικης πυροπροστασιας της οικοδομικης αδειας

 

Μια ΥΑ στην οποια με παρεπεμψαν σχετικα με τα μετρα πυροπροστασιας ειναι η Φ15/οικ1589/104/2006 στο ΦΕΚ Β 90/30-1-2006 "Ληψη μετρων πυροπροστασιας στις βιομηχανικες-βιοτεχνικες εγκαταστασεις, επαγγελματικα εργαστηρια, αποθηκες και μηχανολογικες εγκαταστασεις παροχης υπηρεσιων που υπαγονται στο Ν 3325/2005 ΦΕΚ 68 Α "

 

Ελπιζω να βοηθησα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Κάθε Π.Υ ζητά ο,τι θέλει.

 

Θα με απασχολήσει συντοα και μενα το ζητημα.

 

Πάντως βρηκα αυτη την εγκυκλιο της ΠΥ για τις ΑΠΕ, οπότε ίσως σας βοηθήσει

 

static.diavgeia.gov.gr/doc/45ΒΣΙ-ΛΑΗ

Edited by zefuros
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.