Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Πολύ σωστά προτείνει, αν στο πρανές εκτοξεύσεις 5cm gunite. Θα έχεις σωστή επαφή μπετόν με έδαφος, σχετικά μεγάλο πάχος μπετόν, με αποτέλεσμα οι μικρορωγμές λόγω συστολής εκ πήξεως να μη γίνουν διαμπερείς. Κάθιση σκυροδέματος S3 με πλαστικοποιητή για την πολύ καλή και επιμελημένη δόνηση. Για όλα αυτά θα σε ενημερώσει ο επιβλέπων πολιτικός μηχανικός.

 

To στεγανωτικό μάζας, όπως και όλα τα πρόσθετα αναμιγνύονται στο παρασκευαστήριο σκυροδέματος, βάσει εγκεκριμένης σύνθεσης σκυροδέματος ποτέ στην βαρέλα. Οι υπεύθυνοι του παρασκευαστηρίου είναι πιστοποιημένα άτομα, εφόσον είναι σοβαρή εταιρεία (ISO κλπ). Το στεγανωτικό μάζας χρησιμοποιείται κατά κόρον σε κατασκευές μέσα σε νερό (φράγματα π.χ.)

Για την αντοχή σε διάρκεια του σκυροδέματος θα σε ενημερώσει ο επιβλέπων πολιτικός μηχανικός.

Οχι ολα συναδελφε.Ο υπερρευστοποιητης αναμιγνυεται στη βαρελα (βλ.Κανονισμο Τεχνολογιας Σκυροδεματος)

Δημοσιεύτηκε

KF

Διάβασε τις παραγρ. 12.1.1.17, 12.1.1.19 του Κ.Τ.Σ.

Αν εσύ βάλεις υπερρευστοποιητή στην βαρέλα και πάρεις δοκίμια, καταλαβαίνεις τι μπέρδεμα μπορεί να προκύψει με τα δοκίμια της παρτίδας του παρασκευαστηρίου;

Τα πρόσθετα "φάρμακα" πάντα περιλαμβάνονται στη μελέτη σύνθεσης.

Δημοσιεύτηκε

είναι καθαρά ευθύνη του μηχανικού που έκανε την μελέτη σύνθεσης. Εαν μπεί στο παρασκευαστήριο είναι του παρασκευαστηρίου. Σε γενικές γραμμές το κόστος στεγανού σκυροδέματος δεν είναι ακριβό (+25%). Δεν χρειάζεται παντού. Συνηθως θα βγάλει μεγάλες αντοχές >50Mpa. Υπάρχει κανονιστικό πλαίσιο για τα πρόσμικτα στεγάνωσης. Τουλάχιστον 5 παρασκευαστήρια πουλάνε στεγανό με την βούλα. Στεγανό με στεγανό έχει διαφορές. Επισήμως ορίζεται με 1Χ10-15 kgr/Pa m S

Δημοσιεύτηκε (edited)

KF

Διάβασε τις παραγρ. 12.1.1.17, 12.1.1.19 του Κ.Τ.Σ.

Αν εσύ βάλεις υπερρευστοποιητή στην βαρέλα και πάρεις δοκίμια, καταλαβαίνεις τι μπέρδεμα μπορεί να προκύψει με τα δοκίμια της παρτίδας του παρασκευαστηρίου;

Τα πρόσθετα "φάρμακα" πάντα περιλαμβάνονται στη μελέτη σύνθεσης.

Πρεπει το προσθετο να συμβαδιζει με αυτον της μελετης συνθεσης (διαφορετικα την ευθυνη εχει ο αγοραστης).Αυτο αναφερει και ο ΚΤΣ αρθρο 4.5.1

Σε διαφορετικη περιπτωση οπου και να το βαλεις το προσθετο μπορει να αμφισβητηθει απο τον παραγωγο .

Και μια ερωτηση .Ποσο χρονο κρατα η δραση ενος υπερρευστοποιητη βασει εμπειριας;

Η δικη μου λεει οτι οσο μεγαλυτερη η θερμοκρασια σκυροδεματος τοσο λιγοτερη.

Τελος θα παραθεσω ενα κειμενο του Θ.Βουδικλαρη απο τη μονογραφια του με θεμα "Διαταξεις Ελεγχου Ποιοτητας Σκυροδεματος"

"Το σκυροδεμα εχει απωλεια καθισης 20-30 λεπτα γι αυτο συνισταται να μπαινει το υπερρευστοποιητικο στο Εργο επι τοπου μετα απο αναμιξη στη βαρελα στις γρηγορες στροφες για 3-5 λεπτα."

Edited by KF
Δημοσιεύτηκε

Γνωρίζω το άρθρο αλλα δυστυχώς γενικολογεί με τα 20-30 λεπτά. 4ης και 5ης γενιάς υπερευστοποιητής δεν έχει τέτοιες μεταβολές. Πάλι όμως να μην γενικεύουμε. Υπάρχουν 100 διαφορετικοί ρευστοποιητές στην Ελλάδα. Ο επιβλέπων επιλέγει τον κατάλληλο και ο πελάτης πληρώνει. Ο επιβλέπων επιλέγει βάση προτύπων και βάση πιστοποιημένης μελέτης σύνθεσης (πχ Lafarge, Sika, Penetron, BASF, κλπ). Εαν ο πελάτης δεν θέλει να πληρώσει ή θέλει να πληρώσει λίγα παίρνει τα ρίσκα του όπως με κάθε πράγμα στην ζωή. Εαν θέλει να βάλει gunite, αυγουλιέρα, ύφασματα, και οτιδήποτε άλλο φανταστεί να το κάνει αλλα να μην ζητάει τα ρέστα απο τον μηχανικό. Προσωπικά έδωσα το επίσημο όριο (1Χ10-15 kgr/Pa m S βάση ACI). Μικρότερο απο αυτό δεν ορίζετε στεγανό water proof αλλα water resisting. Προφανώς και θα χρειαστεί πολύ καλή δόνηση, μεταλλοτυπο ή θα πας σε αυτοσυμπυκνούμενο. Το κόστος ανεβαίνει αλλα το ρίσκο μικραίνει.

Δημοσιεύτηκε

Στα 60΄ με 3ης γενεάς η κάθιση είναι 12cm δηλ. είσαι S3 και έχεις λίγο περθώριο. Με 4ης γενεάς (PCE) η κάθιση παραμένει σταθερή μέχρι το όριο 1ω 50΄. Τώρα αν αργούνε οι βαρέλες και η διάστρωση, αναμιγνύεις στο εργοτάξιο το 3ης γενεάς με οτι αυτό συνεπάγεται. Στο 4ης δεν έχεις πρόβλημα και η διαφορά κόστους είναι διπλάσια, αλλά το συνολικό είναι μηδαμινό. Με την επίδραση της θερμοκρασίας σκυροδέματος, δεν έχω διαπιστώσει αλλαγή απώλειας κάθισης.

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Με την μέγιστη δυνατή κατανάλωση των 1,85 Kg (1,8 Lt) ανά 100 Kg τσιμέντου,υπερρευστοποιητή νέας γενιάς(τον γνωρίζετε καλά κύριε Ροδόπουλε) και τιμή περίπου 1.43ευρώ/kg(σίγουρα φτηνότερο στην Ελλάδα) εγώ δεν βλέπω να ανεβαίνει σημαντικά κανένα κόστος.

Πάντως στο αρχικό ερώτημα, επιμένω για την λύση της κρυστάλλωσης και για την συμβατότητας της φυσικά με τον όποιον υπερρευστοποιητή.

Δημοσιεύτηκε

Gyro Gearloose

 

Καταλαβες πιστευω απο την κουβενυα των συναδελφων οτι τα ερωτηματα που εθεσες για τα προσθετα δεν ειναι τοσο απλα και προφανως δεν μπορει να απαντηθουν μεσω ενος Φορουμ.Συζητηση με το μηχανικο σου και (εγω επιμενω σε αυτο ) με τον αρμοδιο μηχανικο (κατα προτιμηση Χημικο Μηχανικο ή Πολιτικο Μηχανικο) της εταιρειας των υλικων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.