Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Ο λόγος που μου δημιουργηθηκε το ερώτημα άν κάποιος μπορεί να εμπιστευτεί τους υπερευστοποιητές (superplasticisers) σε βάθος χρόνου είναι γιατί τα 4 βιβλια (το ποιό προσφατο του 2003) που έχω στο σπίτι για πρόσθετα σε μπετόν (concrete admixtures) δέν έχουν τεστ γήρανσης. Μήπως έχετε τίποτα δημοσιέυσεις περι του αντικειμένου? Δέν θέλω τέστ για 200 χρόνια γιατί δεν σκοπέυω να βρυκολακιάσω, αλλα νομίζω πώς δεν υπάρχουν δεδομένα έστω και για 3-4 δεκαετίες. Ναι χρησιμοποιούνται στα φράγματα, αλλα τα φράγματα έχουν πάχος πάνω απο 10 μέτρα. Ελπίζω να μή σας ζάλισα με τις ερωτήσεις.

Δημοσιεύτηκε (edited)

Ναι χρησιμοποιούνται στα φράγματα, αλλα τα φράγματα έχουν πάχος πάνω απο 10 μέτρα.

Το πάχος των φραγμάτων (RCC ή Ω/Σ) έχει να κάνει με τελείως διαφορετικούς λόγους από την γήρανση του σκυροδέματος, μα τελείως διαφορετικούς και γενικά ο σχεδιασμός των φραγμάτων έχει πολύ μα πολύ διαφορετική λογική από την λογική των άλλων έργων. Η γήρανση; (ναι το ξεχάσαμε). Εργαστηριακά ελέγχεται με ειδικές μεθόδους ( UV από ηλ. τόξο, ριπές από αλατόνερο για καμιά 10αριά μέρες απ'ότι γνωρίζω ακαδημαϊκά) αλλά στην Ελλάδα δεν μας ενδιαφέρει εκτός από ειδικές περιπτώσεις ΑΗΣ της ΔΕΗ (και φάροι), περίπτωση που δεν έχω συναντήσει. Για ένα συνηθισμένο κτιριακό έργο, άλλα προσέχουμε.

Τα φράγματα έχουν πάχος 10m τουλάχιστον (στην στέψη) για λειτουργικούς λόγους, όχι αντοχής.

Edited by man21

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.