antnatal Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28 , 2012 (edited) Καλημέρα σε όλους παιδιά. Επειδή δεν ξέρω να δουλεύω σε layouts πως μπορώ να σχεδιάσω μία λεπτομέρεια με κλίμακα 1:10 σε ένα σχέδιο κλίμακας 1:50 πρακτικά? Αφού έχω όλο το σχέδιό μου σε κλίμακα 1:1, εάν κάνω scale τη λεπτομέρεια επί 5 θα έχω αποτελεσμα? Καμία βοήθεια? γίνεται αλλά να προσέξεις το μέγεθος των γραμμάτων καθώς και τη διαστασιολόγηση (μπορείς να κάνεις explode τις διαστάσεις πριν το scale.) Edited Αύγουστος 28 , 2012 by antnatal Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gousgounis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28 , 2012 Αν δε θές να χρησιμοποιήσεις viewports μπορείς να μετατρέψεις τη λεπτομέρεια σε block, για να μη υπάρξει σφάλμα στις διαστάσεις (5x) και μετά να αλλάξεις την κλίμακα του block Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefanos zervos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28 , 2012 Ναι αλλά αν κάνει scale το block οι διαστάσεις και τα κείμενα θα είναι πολύ μεγάλα... Το πιο σωστό είναι (εκτός από τα viewports.....) να κάνει scale το σχέδιο, να φτιάξει τα κείμενα σωστά, και να φτιάξει ένα νέο dimension style το οποίο θα μετράει με κλίμακα. Primary Units/ Measurment Scale (ή αν είναι λίγες text override...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
fear1976 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29 , 2012 Καλημέρα σε όλους παιδιά. Επειδή δεν ξέρω να δουλεύω σε layouts πως μπορώ να σχεδιάσω μία λεπτομέρεια με κλίμακα 1:10 σε ένα σχέδιο κλίμακας 1:50 πρακτικά? Αφού έχω όλο το σχέδιό μου σε κλίμακα 1:1, εάν κάνω scale τη λεπτομέρεια επί 5 θα έχω αποτελεσμα? Καμία βοήθεια? λυση Α) κανεις copy το τμημα που θες να γινει σε λεπτομερεια αλλαζεις τα dim ωστε να ειναι αναλογα της νεα κλιμακας(πχ αντι 1/50 σε 1/10 τοτε γραμματα,διαστηματα-κενα, bullets /5) βαζεις σε layout ενα viewport με 1/50 το γενικο και ενα viewport με 1/10 το τμημα που εκανες copy λυση Β) - πιο ψαγμενη σχεδιαζεις χωρις διαστασεις και γραμματα βαζεις τα viewports με οτι κλιμακες θες οσες φορες θες που "βλεπουν" το ιδιο σχεδιο περνας διαστασεις - γραμματα στο layout αναλογα με την κλιμακα που εχεις στο αντιστοιχο viewport συμβουλη και στα δυο αφου εχεις fix-αρει τα viewports να βλεπουν αυτο που θες με την κλιμακα σου κανε τα lock καλου κακου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zvara Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2015 Καλημέρα! Δεν γράφεις όμως ποιό είναι το πρόβλημα σου! Κατ αρχήν, αφού δουλεύεις σε m γιατί δεν ορίζεις μονάδες m ? Η διαδικασία με λίγα λόγια είναι η εξής. 1. ορίζω μονάδες σχεδίασης (στη συγκεκριμένη περίπτωση m) 2. σχεδιάζω 1:1 (όσο είναι πραγματικά) 3. στο layout ορίζω χαρτί και κλίμακα εκτύπωσης 100:1 (επειδή σχεδιάζω σε m) 4. φτιάχνω ένα vieport και του ορίζω από τα properties κλίμακα εκτύπωσης όσο θέλω να τυπωθεί (π.χ. 1:50 ή 1:500) 5. εκτυπώνω (100:1) Δες και το βίντεο... Δεν μας είπες και με ποιό autocad δουλεύεις... καλημερα!!!! σε ευχαριστουμε πολυ για το tutorial!!! με βοηθησε πολυ!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Achelleas Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2015 Στο viewport του layout, αν θες κλίμακα στο χαρτί 1:50 θα βάλεις 20 ( στο πεδίο της κλίμακας του viewport, που βρίσκεται στα properties Link to comment Share on other sites More sharing options...
lydia1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2017 στην εκτυπωση στα Layout Στο standard scale αντι να μου βγαλει 1:50 1:100 κτλ μου βγαζει 1:128'' 1:164΄΄κτλ ..μπορω αυτο να το διορθωσω απο καπου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gousgounis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2017 Δώσε την εντολή "UNITS" και τσέκαρε πως τα Drawings Units δεν είναι σε inches. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lydia1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2017 (edited) το εχω κανει ηδη και εχω τσεκαρει το Milimetersκαμια αλλη ιδεα για το τι μπορει να συμβαινει??? Edited Φεβρουάριος 14 , 2017 by Gousgounis merge διαδοχικών μηνυμάτων Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gousgounis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2017 Τότε δοκίμασε την "-SCALELISTEDIT" και δώσε RESET. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα