Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ας δεκτω οτι ο μεταπολιτευτικος συνδικαλισμος ουδεμια σχεση ειχε με την φυγη της pirelli.

Σε καθε περιπτωση περαν των κρατικων νταβατζηδων αν εχεις και τους συνδικαλιστες νταβαδες,

εχεις εναν επιπλεον καλο λογο να μην κανεις business εδω.

 

Και για να μην το παρακουραζουμε, πιστευω λιγο πολυ ενα ερωτημα εχουμε ολοι. Ποια ειναι εκεινη

η πολιτικη δυναμη που εχει να κανει μια ρεαλιστικη προταση να βγουμε οσο το δυνατον πιο γρηγορα

απο την κριση και θα μπορεσει να διατηρησει σε ανεκτα επιπεδα την οποια ευημερια εχει ο ελληνικος

λαος.

 

Προσωπικα ειμαι ανοιχτος να ακουσω οποιαδηποτε προταση εκτος βεβαια απο τους συντροφους των οποιων

το πειραμα απετυχε οικτρα οπου κι αν ελαβε χωρα δημιουργωντας απολυταρχικα καθεστωτα και σιγουρα

ενα βιωτικο επιπεδο πολυ κατω απο το σημερινο που εχει η Ελλαδα.

Δημοσιεύτηκε

MScEng, θα αρχίσω λίγο ανάποδα. Όποιος έχει στοιχειώδεις ιστορικές γνώσεις, θα γνωρίζει, ότι η κινδυνολογία περί δημιουργίας αυταρχικού καθεστώτος από το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ένα κακοφορμσμένο αστείο. Όλα μα όλα τα κομμουνιστικά καθεστώτα, που σχημάτισαν απολυταρχικές δομές, προήλθαν μέσα από ένοπλες συγκρούσεις και οι ιστορικές συνθήκες επέβαλαν την διατήρηση μιλιταριστικών δομών στην οργάνωση των κρατών του υπαρκτού σοσιαλισμού.

 

Για παράδειγμα η Β. Κορέα, που είναι και το πουλέν των απανταχού "δημοκρατών", είναι μία χώρα, που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση εδώ και 60 χρόνια, αφού ο πόλεμος της Κορέας δεν έληξε ουσιαστικά ποτέ! Το καθεστώς για να διατηρηθεί έκανε και την στρατηγική επιλογή της ανάπτυξης πυρηνικών όπλων, εις βάρος της ευμάρειας του λαού του, ώστε να μη μπορεί κανένας να απειλήσει την ύπαρξή του. Από την άλλη και η Ν. Κορέα, έζησε κάτω από στρατιωτικές χούντες για πολλές δεκαετίες και η πολιτική της φιλελευθεροποίηση ξεκίνησε κάπου τη δεκαετία του '90, αν θυμάμαι καλά, αλλά και πάλι δεν είναι και κανένα υπόδειγμα δημοκρατίας.

Από την άλλη, δημοκρατικά εκλεγμένες αριστερές κυβερνήσεις, όπως στη Χιλή (Αλιέντε) και τη Νικαράγουα (Σαντινίστας) ανατράπηκαν από σκληρές χούντες, που έπνιξαν τους λαούς τους στο αίμα. Και για να μην ξεχνιόμαστε, και στη Βενεζουέλα σχετικά πρόσφατα, επιχείρησαν να ανατρέψουν τον Τσάβες, αλλά τελικά δεν τους βγήκε.

 

Η δική μου εκτίμηση είναι, πως αν παρ' ελπίδα γίνουν εκλογές και εκλεγεί μία αριστερή κυβέρνηση, αυτό που θα πρέπει να φοβάσαι είναι τίποτα νοσταλγούς της 21ης Απριλίου, μην επιχειρήσουν να την ανατρέψουν και να εγκαθιδρύσουν μία νέα Χούντα και όχι την Παπαρήγα και τον Τσίπρα, που και να θέλανε, δεν έχουν τα μέσα για να εγκαθιδρύσουν ολοκληρωτικό καθεστώς.

 

Ας πάμε στη ρεαλιστική πρόταση. Ρεαλισμός είναι ότι ακόμη και αν ψηφιστεί το μνημόνιο, παίρνουμε παράταση για ένα εξάμηνο και τίποτε παραπάνω. Η στάση πληρωμών για την εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους, θεωρώ ότι είναι αναπόφευκτη, και δεν το λένε μόνο οι αριστεροί.

 

Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Ναι χρειάζεται να ξεκινήσουμε να παράγουμε, χρειάζεται να διορθώσουμε αναποτελεσματικές δομές της δημόσιας διοίκησης και πολλά άλλα. Όμως, αν δεν ξεφύγουμε από το βραχνά του χρέους, όσα και να παράγουμε θα πηγαίνουν χαμένα. Οπότε για μένα η μόνη ρεαλιστική επιλογή είναι στάση πληρωμών άμεσα. Επίσης, θα πρέπει να αναθεωρήσουμε και τη σχέση μας με την ΕΕ, αφού σε πολλούς παραγωγικούς τομείς θα πρέπει να έρθουμε σε σύγκρουση με τις επιταγές της ΕΕ, π.χ. Κοινή Αγροτική Πολιτική, αν θέλουμε να χαράξουμε ανεξάρτητη εθνική πολιτική. Τεσπά, μαγική συνταγή δεν υπάρχει, ούτως ή άλλως θα πονέσουμε, το θέμα είναι να έχουμε την ανεξαρτησία μας κι όλα τ' άλλα θα τα βρούμε στην πορεία.

 

Εν τω μεταξύ, το γελοίο της όλης υπόθεσης είναι ότι μπορεί Παπαδήμος και ΣΙΑ να ψηφίσουν το μνημόνιο 2 και το psi, αλλά τελικά οι Γερμανοί να δουν ότι δεν αξίζει τον κόπο και τελικά να μη δοθεί φράγκο! Ήδη ο Σόιμπλε είπε ότι τελικά η πρώτη δόση μάλλον δε θα είναι 80 δις, αλλά κάπου 30 δις μόνο για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Οψόμεθα!

Δημοσιεύτηκε (edited)

Συμφωνω οτι το PSI απλα καθυστερει το μεγαλο κανονι απλα για καποιους μηνες

αργοτερα.

 

Ανεφερες οτι τα κουμουνιστικα καθεστωτα προηλθαν μετα απο εναν μεγαλο πολεμο.

Απλα οι στιγμες που ζουμε στην Ελλαδα θυμιζουν πολεμο, ουδεποτε μετα το

περας του Β-ΠΠ μια χωρα δεν εχασε το 20% του ΑΕΠ της σε 4 χρονια ουτε

σχεδον 3πλασιασε τους ανεργους της σε 3 χρονια. Οποτε κρατα στο πισω

μερος του μυαλου σου οτι ζουμε μοναδικες στιγμες και μην αποκλειεις τιποτα.

 

Χουντα προς το παρον δεν φοβαμαι, οι καραβαναδες δεν ειναι τοσο ανοητοι να

μπλεξουν σε αυτο το χαλι ουτε και οι συνθηκες το επιτρεπουν. Ενας μεγαλος

φοβος μου ειναι μηπως η ΧΑ μπει στην βουλη με ενα δυνατο ποσοστο

και ζησουμε ενα 1933 με νυχτες κρυσταλλων, μεγαλων μαχαιριων και ΣΙΑ...

 

Απλα περιμενω προτασεις, οποιες και να`ναι αυτες αρκει να μπορουν να κρατησουν

ενα αξιοπρεπες επιπεδο διαβιωσης για τους Ελληνες.

Edited by MScEng
Δημοσιεύτηκε (edited)

Τι προτασεις εχει το ΚΚΕ που δεν τις ξερω????

 

Οι προτάσεις που είχε και έχει το ΚΚΕ όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ αφορούν την φοροδιαφυγή .Τι έγινε τελικά με την φορολόγηση των χρημάτων των Ελλήνων που βρίσκονται στις ελβετικές τράπεζες ? Μήπως για άλλη μια φορά τότε το θέμα κουκουλώθηκε από την υπόθεση του Άκη αλλά και του Βατοπεδίου ως αποτέλεσμα σήμερα να έχει ξεχαστεί για άλλη μια φορά ? Έχουμε κάποια νέα πληροφορία κάποια εξέλιξη με αυτήν την ιστορία ?

Edited by Ferari
Δημοσιεύτηκε

Πάλι ερωτήματα του τύπου:

 

Παπική τιάρα η τούρκικο φέσι ?

 

Ψάχνουμε συμμάχους στις διάφορες χώρες του κόσμου , επειδή οι τωρινοί μας σύμμαχοι δεν μας κάναν το χατήρι να συνεχίσουμε να παίρνουμε συντάξεις στα 50-55 ενώ αυτοί δουλεύουν μέχρι τα 67 ? Συμμάχους άραγε η Προστάτες ?

Μια ματιά στην Ιστορία του Ελληνικού κράτους από το 1821 αρκεί.

Τρωγόμασταν σε εμφύλιο και αν δεν ξεκινούσε εν πολλοίς κατά λάθος η ναυμαχία του Αγγλο-Γαλλο-Ρωσικού στόλου με τον Τουρκο-Αιγυπτιακό θα περιμέναμε ίσως άλλα 90 χρόνια σαν Τούρκικη Επαρχία.

 

Αν δεν παρενέβαινε ο Τσάρος τον Μάιο του 1897 οι Τούρκοι θα έφταναν στην Αθήνα.

Το 1912 ήταν ζήτημα ωρών, τύχης και σε ένα βαθμό προτίμησης του Ταξίν πασά να παραδοθεί η Θεσ/νίκη στον Ελληνικό και όχι τον βουλγαρικό στρατό που βρισκόταν έξω από την πόλη.

 

Τι να συνεχίσω,για το 1922, για τον εντελώς άσκοπο εμφύλιο σπαραγμό 1945-1949, όταν όλα είχαν ήδη κριθεί στη Γιάλτα, το πραξικόπημα του 74 στην Κύπρο;

Δεν έχει τελειωμό η άγνοια, ο λαικισμός και η Εθνική διχόνοια .

 

Από το 1897 μέχρι σήμερα δεν έχει περάσει γενιά Ελλήνων χωρίς Εθνική τραγωδία-ήττα.

Πολύ φοβάμαι ότι ήρθε η σειρά μας.

 

Μία αναφορά στην ιστορία μας είναι χρήσιμη γιά όλους μας επειδή σκεφτόμαστε με το θυμικό και όχι με την λογική .

 

Είμαι και εγώ θυμωμένους με τους ξένους . Είμαι και εγώ θυμωμένος με τους πολιτικούς . Αλλά δεν είμαι αφελής ούτε ανόητος .

 

Μέχρι σήμερα τι έχουμε δει ?

 

Εχουμε δεί 2 χρόνια φτώχιας , πείνας και ανεργίας και καμμιά προοπτική ανόδου . Τι μας λέει ότι θα είμαστε καλύτερα με το μνημόνιο ?

 

Τίποτα .

Γνωρίζουμε όμως τι θα γίνει στην άλλη περίπτωση ?

 

Πριν σας πω την άποψη μου θα αναφέρω τι συμβαίνει στον περίγυρο μου .

 

Γύρω μου έχω έναν 55άρη απολυμένο εδώ και 15 μήνες από τον χώρο των αυτοκινήτων . Εμένα που βρίσκομαι σε δύσκολη θέση σαν μηχανικός με την καταστροφή της οικοδομής τα τελευταία 2-3 χρόνια .

 

Φίλους ΔΥ που τους μείωσαν τον μισθό πρόσφατα . Απολυμένους από άλλους τομείς του ιδιωτικού τομέα . Αλλους που έκλεισαν η ετοιμάζονται να κλείσουν τα μαγαζιά τους .

 

Υπάλληλους του τραπεζικού τομέα και των ΔΕΚΟ που μέχρι σήμερα δεν έχουν νοιώσει την κρίση .

 

Τι βλέπουμε λοιπόν ?

 

Οτι κάποιοι υποφέρουν πάνω από 2 χρόνια και άλλοι ακόμα δεν έχουν θιχτεί .

 

Τι θα κάναμε αν λέγαμε ότι δεν πληρώνουμε .

 

Πρέπει αρχικά να φάμε , να ζεσταθούμε , να κινηθούμε και κυρίως να αμυνθούμε .

 

Πιστεύετε ότι αυτά μπορούν να γίνουν με δημοκρατία ?

 

Η διαφοροποίηση της κρίσης που έδειξα πιο πρίν δείχνει ότι δεν μπορεί αυτό να γίνει με δημοκρατία . Η χρεωκοπία σημαίνει πόλεμος και ο πόλεμος δεν μπορεί να είναι γιά κάποιους στην χώρα αλλά γιά όλους .

 

Να σας προτείνω λύσεις γιά τον πόλεμο ?

Αρχικά επειδή δεν θα πληρώνονται μισθοί , συντάξεις , φόροι , δάνεια , επιταγές κλπ και θα έχουμε διάλυση των συναλλαγών , αλλά και του δημόσιου τομέα , θα πρέπει να ανασταλλούν οι δημοκρατικές ελευθερίες , αλλά και το δικαίωμα της ιδιοκτησίας .

 

Ετσι δεν θα πληρώνονται ενοίκια , θα καλλιεργηθούν όλα τα χωράφια , θα αυξηθεί η στρατιωτική θητεία , θα πρέπει να ενσωματωθούν και να χρησιμοποιηθούν άμεσα οι μετανάστες , να επανασυσταθεί η ΜΟΜΑ , να εκδοθούν δελτία τροφίμων και να αρχίσει άμεσα η παραγωγή με την χρησιμοποίηση κάθε διαθέσιμου πόρου της χώρας .

 

Εννοείται ότι σταματάει κάθε διακίνηση χρήματος και συναλλάγματος .

Ολα αυτά προυποθέτουν διοίκηση και διαχείριση .

Βλέπετε κανένα ΕΝΤΙΜΟ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟ γιά αυτά .

 

Σε μιά χώρα που οι ΔΥ είναι σε μεγάλο ποσοστό διεφθαρμένοι , που θα βασιστείς γιά να λειτουργήσεις το κράτος ?

 

Η θα ανεχτώ εγώ και ο καθένας , το κάθε λαμόγιο που ξέρω σε εφορία , πολεοδομία , στρατό , νοσοκομεία , δικαιοσύνη κλπ να ασκεί και διοίκηση ?

Οχι θα τους περιμένω με το όπλο στην γωνία γιά να τους στήσω στον τοίχο να βγάλω άχτι τόσων χρόνων .

 

Που θα βρώ το όπλο ? Μα όπου το βρήκαν οι Αλβανοί όταν κατέρρευσε η χώρα τους . Στις αποθήκες του στρατού .

 

ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ?

ΤΑ ΑΝΤΕΧΕΤΕ ?

 

Εγώ δεν θέλω να χάσω την δημοκρατία και τα πάντα γιά μιά χείμαιρα .

 

Το 1909 οι έντιμοι στρατιωτικοί κατάργησαν τα παλαιά κόμματα και έδωσαν την εξουσία , δικτατορική στην αρχή σε ένα πολιτικό , εκτός της τότε Ελλάδος .

 

Εσεις σήμερα τι βλέπετε ανάλογο ?

 

Εκτός αν φωνάξουμε τον Χριστόφια η αφήσουμε τον Παπαδήμο με δικτατορικές εξουσίες .

 

Δυστυχώς λοιπόν η ψήφιση του μνημονίου είναι αναγκαίο κακό . Αλλά δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό . Πρέπει να επανακτήσουμε τον πατριωτισμό μας και να εφεύρουμε την ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ .

Αυτή θα είναι να πάψουμε να ξοδεύουμε περισσότερα από όσα βγάζουμε στο κράτος . Να θυμηθούμε ότι είμαστε Εθνος Εμπόρων και Ναυτικών . Να ξαναγυρίσουμε στον Αγροτικό τομέα και να καταλάβουμε ότι το να είμαστε περιφερόμενα κουστουμάκια που τάχα δουλεύουμε στον ανύπαρκτο τριτογενή τομέα , δεν είναι πιά της μόδας .

 

Τα golden boys και οι πούροι αγωνιστές των ΔΕΚΟ , πρέπει να στιγματιστούν στο κακό παρελθόν μας .

 

Καιρός είναι να γυρίσουμε στην πραγματικότητα .

 

Γιά τις κωλοτούμπες πολιτικών και δημοσιογράφων που βλέπουμε τώρα , τι να πούμε . Τον κώλο τους , δηλαδή την έδρα τους κυριολεκτικά προσπαθούν να φυλάξουν . Ελπίζω ανεπιτυχώς και ο ανασκολοπισμός να είναι το μέλλον τους .

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε (edited)

Ας δεκτω οτι ο μεταπολιτευτικος συνδικαλισμος ουδεμια σχεση ειχε με την φυγη της pirelli.

Σε καθε περιπτωση περαν των κρατικων νταβατζηδων αν εχεις και τους συνδικαλιστες νταβαδες,

εχεις εναν επιπλεον καλο λογο να μην κανεις business εδω.

 

Και για να μην το παρακουραζουμε, πιστευω λιγο πολυ ενα ερωτημα εχουμε ολοι. Ποια ειναι εκεινη

η πολιτικη δυναμη που εχει να κανει μια ρεαλιστικη προταση να βγουμε οσο το δυνατον πιο γρηγορα

απο την κριση και θα μπορεσει να διατηρησει σε ανεκτα επιπεδα την οποια ευημερια εχει ο ελληνικος

λαος.

 

Προσωπικα ειμαι ανοιχτος να ακουσω οποιαδηποτε προταση εκτος βεβαια απο τους συντροφους των οποιων

το πειραμα απετυχε οικτρα οπου κι αν ελαβε χωρα δημιουργωντας απολυταρχικα καθεστωτα και σιγουρα

ενα βιωτικο επιπεδο πολυ κατω απο το σημερινο που εχει η Ελλαδα.

Εγώ θα αντιστρέψω το ερώτημα και θα ρωτήσω ποια πολιτική δύναμη θα ασκήσει επιττέλους ανεξάρτητη πολιτική από τους εξωτερικούς παράγοντες πολιτικούς και οικονομικούς κάνοντας με σαν ελληνα υπερήφανο και ας γίνω μια φτωχή χώρα. Προτιμώ τις φτωχές αλλά αδέσμευτες χώρες Κάτι που κάνω στην προσωπική μου ζωή που είμαι υπερήφανος στο ότι δεν έκανα συναλλαγές με το σύστημα και ότι κατάφερα το έκανα αυτοδημιούργητος χώρις εξαρτήσεις και ας μη έχω καταθέσεις Επομένως το θέμα πολιτικής επιλογής για μένα έχει να κάνει με την προσωπική άποψη του καθενός να θέλει να ζει μια άνετη ζωή συμβιβασμένος και κάνοντας ηθικές παραχωρήσεις του τύπου αφήνω τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ να αιματοκυλίζουν έθνη και συμμετέχω σε αυτό ή είμαι υπερήφανος και αξιοπρεπής αλλά φτωχός .

Edited by GEORGE MICHEAL
Δημοσιεύτηκε

Αυτή θα είναι να πάψουμε να ξοδεύουμε περισσότερα από όσα βγάζουμε στο κράτος .

 

Με την διαφορά το ποιοί είναι αυτοί που ξοδεύουν ? Σήμερα όσες θυσίες και να κάνει ο λαός πάλι οι πολιτικοί και οι τράπεζες θα είναι αυτοί που θα ξοδεύουν και ο κόσμος θα συνεχίσει να πεινάει .Για να συνεχίσουμε ως έθνος θα πρέπει οι πολιτικοί μας να δείξουν δείγματα ηθικής .Με τον νόμο περί παραγραφής αδικημάτων , με τις βουλευτικές ασυλίες αλλά και την αδιαφορία της κυβέρνησης να ελέγξει τις καταθέσεις των Ελλήνων στις ελβετικές τράπεζες αλλά και να τιμωρήσει όλους τους μεγάλους φοροφυγάδες που με το επιχείρημα άρθρο 99 κυκλοφορούν ελεύθεροι τότε δεν υπάρχει λόγος για να συνεχίσουμε κατά τον ίδιο τρόπο παρακάτω ψηφίζοντας μνημόνια και μέτρα που τελειωμό δεν έχουν .

Δημοσιεύτηκε (edited)

Αχ αυτό το Εθνος .

Ιδιο και απαράλλαχτο αιώνες τώρα .

 

Γεώργιος Σουρῆς – Ποιήματα

 

 

 

 

Γεώργιος Σουρῆς (1853-1919): σατιρικὸς ποιητὴς ἀπὸ τὴν Σύρο,

ἐξέδιδε ἐπὶ μακρὸν τὴν καθὅλα ἔμμετρη ἐφημερίδα «ὁ Ῥωμηός».

Ποιὸς εἶδε κράτος λιγοστὸ

σ᾿ ὅλη τὴ γῆ μοναδικό,

ἑκατὸ νὰ ἐξοδεύῃ

καὶ πενήντα νὰ μαζεύῃ;Νὰ τρέφῃ ὅλους τοὺς ἀργούς,

νἄχῃ ἑπτὰ Πρωθυπουργούς,

ταμεῖο δίχως χρήματα

καὶ δόξης τόσα μνήματα;Νἄχῃ κλητῆρες γιὰ φρουρὰ

καὶ νὰ σὲ κλέβουν φανερά,

κι ἐνῷ αὐτοὶ σὲ κλέβουνε

τὸν κλέφτη νὰ γυρεύουνε;

Κλέφτες φτωχοὶ καὶ ἄρχοντες μὲ ἅμαξες καὶ ἄτια,

κλέφτες χωρὶς μία πῆχυ γῆ καὶ κλέφτες μὲ παλάτια,

ὁ ἕνας κλέβει ὄρνιθες καὶ σκάφες γιὰ ψωμὶ

ὁ ἄλλος τὸ ἔθνος σύσσωμο γιὰ πλούτη καὶ τιμή.

* * *

Ὅλα σ᾿ αὐτὴ τὴ γῆ μασκαρευτῆκαν

ὀνείρατα, ἐλπίδες καὶ σκοποί,

οἱ μοῦρες μας μουτσοῦνες ἐγινῆκαν

δὲν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.

Ὁ Ἕλληνας δυὸ δίκαια ἀσκεῖ πανελευθέρως,

συνέρχεσθαί τε καὶ οὐρεῖν εἰς ὅποιο θέλει μέρος.

Χαρὰ στοὺς χασομέρηδες! χαρὰ στοὺς ἀρλεκίνους!

σκλάβος ξανάσκυψε ὁ ρωμιὸς καὶ δασκαλοκρατιέται.

Γι᾿ αὐτὸ τὸ κράτος, ποὺ τιμᾶ τὰ ξέστρωτα γαϊδούρια,

σικτὶρ στὰ χρόνια τὰ παλιά, σικτὶρ καὶ στὰ καινούργια!

Καὶ τῶν σοφῶν οἱ λόγοι θαρρῶ πὼς εἶναι ψώρα,

πιστὸς εἰς ὅ,τι λέγει κανένας δὲν ἐφάνη…

αὐτὸς ὁ πλάνος κόσμος καὶ πάντοτε καὶ τώρα,

δὲν κάνει ὅ,τι λέγει, δὲν λέγει ὅ,τι κάνει.

Σουλούπι, μπόϊ, μικρομεσαῖο,

ὕφος τοῦ γόη, ψευτομοιραῖο.

Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης,

λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης.

Σπαθὶ ἀντίληψη, μυαλὸ ξεφτέρι,

κάτι μισόμαθε κι ὅλα τὰ ξέρει.

Κι ἀπὸ προσπάππου κι ἀπὸ παπποῦ

συγχρόνως μποῦφος καὶ ἀλεποῦ.

Καὶ ψωμοτύρι καὶ γιὰ καφὲ

τὸ «δὲ βαρυέσαι» κι «ὢχ ἀδερφέ».

Ὡσὰν πολίτης, σκυφτὸς ραγιᾶς

σὰν πιάσει πόστο: δερβεναγᾶς.

Θέλει ἀκόμα -κι αὐτὸ εἶναι ὡραῖο-

νὰ παριστάνει τὸν εὐρωπαῖο.

Στὰ δυὸ φορώντας τὰ πόδια πού ῾χει

στό ῾να λουστρίνι, στ᾿ ἄλλο τσαρούχι.

Δυστυχία σου Ἑλλάς, μὲ τὰ τέκνα ποὺ γεννᾶς.

Ὦ Ελλάς, ἡρώων χώρα, τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;

 

 

μερικα πραγματα δεν αλλαζουν .....αν δεν αλλαξουμε εμεις οι ιδιοι και σιγουρα η κατασταση αυτη δεν ηρθε απο μονη της...κατι ηξερε ο ποιητης 100 χρονια πριν.

Edited by BAS
Δημοσιεύτηκε (edited)

μερικα πραγματα δεν αλλαζουν .....αν δεν αλλαξουμε εμεις οι ιδιοι και σιγουρα η κατασταση αυτη δεν ηρθε απο μονη της...κατι ηξερε ο ποιητης 100 χρονια πριν.

 

Αλλάξαμε ήδη με τόσα που έγιναν και είδαμε μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια .Άρα εφόσον αλλάξαμε εμείς ήρθε καιρός να τους αλλάξουμε και τους πολιτικούς μας .Να πάρουν πόδι που λέει και ο λαός .Η ανοχή μας τελείωσε .

Edited by Ferari

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.