Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το νέο Μνημόνιο.....


ikaros13

Recommended Posts

Ειδατε που έχουμε κοινά σημεία αριστεροί και δεξιοί... :smile:

Βαλτε μου 5 φήμες να βγάλει σπιράκια ο φίλος μου ο Γιώργος που μου μιλάει για τον Παπαθεμελή και βγάζω σπυράκια εγώ. :smile:

 

Πήγα και εγω ο έρμος γαμήλιο ταξίδι στην Ιταλία και έπαθα την πλακα μου....

Εκατοντάδες νεοι στις πλατείες και στα σκαλάκια.....

Ρε τι είναι αυτά ρε.....

Που ζειτε εσείς;

Τριτοκοσμικοί... :smile:

 

Πήγα και στην Αμερική το απόλυτο χάος....

Ρε οι άνθρωποι είναι στον μεσαίωνα....

Ακούτε Λας Βεγκας και νομίζεται ότι είναι ο παράδεισος....

Κουραφεξαλα....

Ο Παράδεισος σε διασκέδαση ΕΙΝΑΙ η Ελλάδα....

Ελπίζω να μην γίνει ΗΤΑΝ

 

Έλεγα και εγω στο Λας θα δω ωραίες γυναίκες.....

Τίποτα παίδες.... Ξεραΐλα....

Εδώ μόνο περπατάς στην Αθήνα θέλεις και τρίτο μνημόνιο για να συνέρθεις.... :smile:

Και δεν μιλάω για τα νησιά.....

 

Βάλτε εσείς φήμη μέχρι να την σβήσει το πρωί ο Αλέξης θα την έχω χαρεί.... :smile:

Edited by AlexisPap
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

φίλε αιθηλάινιο έχουμε χάσει στην Κάρυστο τουλάχιστον 10 νέους ανθρώπους (17 - 25 χρονών) τον τελευταίο χρόνο από δυστυχήματα με σουρομένους οδηγούς Και δεν μπορώ να βλέπω σπατάλες σε ανθρώπους που δεν έχουν την δυνατότητα να ζουν με το τρόπο που ζουν και μετά να έιναι αγανακτισμένοι Εβλεπα όλα αυτά τα καλά χρόνια ανθρώπους να ξενυχτουν στην δουλειά για να δημιουργήσουν κάτι και άλλους να ξενυχτούν με χρήματα από δάνεια και επιδοτήσεις μαιμού και μαύρο χρήμα Επειδή δουλέυω κυριως την νύκτα στο γραφείο , έβλεπα αυτήν την διασταύρωση των ξενύκτηδων των δυο κατηγοριών. Είμαι υπέρ του μέτρου σε καθε εκδήλωση ακόμα και στην διασκέδαση και εδώ στην Ελλάδα έχουμε ξεφύγει από το φυσιολογικό στο τομέα αυτό. Και κατι ακόμα εδώ στην Κάρυστο δεν μένουμε με το μνημόνιο και να αγανακτουμε αλλά ψαχνουμε σε κατευθύνσεις που δεν το κάνει η κυβέρνησή μας (Βενεζουέλα)

http://www.e-karysto...cle.php?id=1438

Είχαμε όμως και ένα θλιβερό γεγονός που μας ηρθε και σε μας να προστεθεί στα τόσα ανα την Ελλάδα, την αυτοκτονία ενός επιχειρηματία , που οι λόγοι έχουν να κάνουν πολύ πιθανά με την οικονομική κρίση και εδώ η απώλεια ενός ανθρώπου δεν είναι μια απλή αναφορά αλλά βυθίζει σε θλίψη όλη την πόλη .

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Γιώργο προσωπικά δεν μου αρέσουν τα μπουζούκια.....

Θεωρώ όμως ότι δεν έχω το δικαίωμά να το στερήσω από κανέναν...

Εσύ μιλάς για ένα άλλο πρόβλημα που είναι η οδική παιδεία και είναι τελείως διαφορετικό για αυτό που μιλάω εγώ....

Η νοοτροπία πονάει πόδι κόβεις πόδι με βρίσκει αντίθετο.

Το φυσιολογικό είναι γιατρεύεις πόδι.

Από την άλλη ποιος σου είπε ότι δεν πίνουν και στο εξωτερικό....

Πίνουν αλλά πινουν ξενέρωτα.

 

Πρόσεχε όμως...Εγω δεν σου μιλάω για διασκέδαση με μέθη....

Εγω σου μιλάω για όλη αυτή την ανεμελιά που βγάζει η Ελληνική διασκέδαση...

Είτε αυτό είναι καφετέρια είτε αυτό είναι ένα μπαράκι είτε ακόμα μια βόλτα παγανιά είναι ανεμελιά που δεν θέλω με τίποτα να χαθεί.

Edited by aithilenio
Link to comment
Share on other sites

Αυτό που βλέπω επειδή ψιλοβγαίνω τα βράδυα (μεγάλωσα και μυαλό δεν έβαλα) είναι ότι μια χαρά κινούνται οι πίστες, τα μπαράκια, τα κλαμπάκια...Μπορεί να μην γίνεται της παραλιακής των 90-00' αλλά μια χαρά κρατιούνται. Και η πλεοψηφία πάντα 18-25. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως γίνεται, αφού η πλεονότητα αυτών δεν εργάζονται και βγαίνουν με χατζιλίκι 50-100 τα ΣΚ, άρα οι γονείς τους τα έχουν...Λέω τώρα. Ξημερώνει τσικνοπέμπτη να δείτε το βράδυ πως θα γεμίσουν οι ταβέρνες για πλάκα...

Link to comment
Share on other sites

Δεν αφορίζω την διασκέδαση αλλά αυτό που γράφει ο Ικαρος , δηλαδή αυτούς που διασκεδάζουν και αντί να ζουν για να αφήσουν ένα έργο στην πατρίδα τους όπως έκαναν οι προγενέστεροι αρχαίοι κατοικοι της περιοχή μας χαραμίζουν την ενέργεια τους και τα χρήματα τους σε ανούσιες επαναλαμβανόμενες οινοκαταναλώσεις Και ειδικά αυτους που δεν έχουν και την οικονομική δυνατότητα Παν μέτρο άριστο έλεγαν οι πρόγονοί μας Να διασκεδάσουν αλλά όχι να κινείται όλη η ζωή τους γύρω από την διασκέδαση και μόνο και μετά να μας φταίνε όλοι ο άλλοι για την οικονομική κατάσταση μας Και να πω την αλήθεια η κατάσταση με τις καφετέριες και το άραγμα από το πρωί ως το βράδυ με εκνεύριζε ανέκαθεν και δεν θα το έλεγα ανεμελιά αλλά ντεμπελιά και αυτό το έλεγα όχι τώρα αλλά και όταν ήμουν πιο νεος. Την ιστορία του μέρμηγκα και του τζίτζικα αυτοί σίγουρα δεν την κατάλαβαν Δυστυχώς αν και έιναι μικρό το ποσοστό αυτων των Ελλήνων της κατηγορίας αυτής , πέρνουν στο λαιμό τους και του υπόλοιπους που δουλεύουν κάνουν οικονομίες που επενδύουν και παράγουν , με αποτέλεσμα τα οικονομικά χάλια μας .

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Το όλο θέμα ξεκινάει πιστεύω από την Ελληνική οικογένεια, ο τρόπος που διαχειρίζεται (ας το πω έτσι) κάποιος τα παιδιά του. Εδώ οι γονείς δεν θέλουν να στερούν τίποτα από τα παιδιά τους, προτιμούν να στερούνται οι ίδιοι. Βγαίνει ο Γιώργος με την παρέα του, θα πρέπει να πάει και ο Κωστής και ας μην έχουν οι γονείς θα ζοριστούν αλλά θα βγει το παιδί...Εχω σταμπάρει 25αρη φοιτητή από την γειτονιά μου που βγαίνει σχεδόν καθημερινά νύχτα...Ο πατέρας συνταξιούχος η μητέρα δεν εργάστηκε ποτέ...Οι άνθρωποι μιλάμε δεν πάνε ουτε για επίσκεψη σε συγγενείς,....αλλά ο Χρήστος θα βγεί. Και τώρα με τα μνημόνια κάποιοι θα υποφέρουν αλλά δεν θα στερήσουν...Πείτε μου αυτά τα άτομα δεν μαθαίνουν στο εύκολο χρήμα? Δεν πέφτουν από τα σύννεφα όταν αργότερα πέφτουν τα χαστούκια?

Σίγουρα η διασκέδαση είναι στο αίμα του Ελληνα, και γω το γουστάρω τρελλά, αλλά εκεί που με παίρνει. Και αν καμιά φορά το ρίξω και λιγάκι παραπάνω έξω, δεν βαριέσαι στη ζωή είναι όλα.. Αλλά κάποιοι είναι προκλητικοί μέχρι αηδίας.

Edited by ikaros13
Link to comment
Share on other sites

πέστα Ικαρε , αυτά πρέπει να συζητάμε και όχι τους οικονομικούς δείκτες με τους ξενικούς όρους Αυτές τι νοοτροπίες πρέπει να αλλάξουμε και η οικονομική και καθε ειδους ανάπτυξη θα έρθει μόνη της Είμαστε όμως έτοιμοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας αντί να καίμε ακόμα και την πολιτιστική κληρονομιά μας

Link to comment
Share on other sites

Επειδή δεν είμαι στην τσέπη κανενός δεν μπορώ να κρίνω τον Χρήστο ή κάθε Χρήστο. Τώρα περί διασκέδασης και σύγκρισης πάλι δεν ξέρω διότι έχω τις αντίθετες εμπειρίες αφου γνωρίζω οτι κάθε λαός διασκεδάζει διαφορετικά. Στην ΝΥ πχ υπάρχουν πολλά εστιατόρια με 2-300 δολάρια το άτομο. Για τον Ελληνα μπορεί να μην είναι διασκέδαση και ταυτόχρονα παλαβό είναι όμως για τον Αμερικάνο.

 

Επειδή ξανά δεν είμαι στην τσέπη κανενός θεωρώ οτι υπάρχουν άνθρωποι που ακόμα και σήμερα βγάζουν χρήματα και πολλά. Ξέρω και μηχανικούς που και σήμερα βγάζουν ότι έβγαζαν και το 2004. Προσωπικά δεν μου κάνει καμία εντύπωση διότι εδω και πολλά χρόνια γνωρίζω οτι υπάρχει και θα υπάρχει πάντα αυτός που θα έχει πολλά, λίγα και καθόλου. Γνωρίζω επίσης οτι στις περισσότερες κοινωνίες του εξωτερικού οι τάξεις δεν μπερδεύονται. Στην Ελλάδα απο πάντα γίνονταν αυτό διότι ιστορικά ο Ελληνας δεν ήταν στην πλειοψηφία εργάτης αλλα μικρό ή μέτριο αφεντικό.

 

Δεν ξέρω εαν είναι η διασκέδαση, το γυαλί, η Αράχωβα και η Μύκονος διότι πάλι μιλάμε για ψίρες. Ξέρω οτι τα φροντιστήρια μόνο πάνε απο 600-1000Ε τον μήνα και ενω την Αράχωβα λες δεν έχω δεν πάω, στο φροντιστήριο τα σκάς ακόμα και εαν είσαι ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΧΑ, πλούσιος ή φτωχός, ξανθός ή μελαχρινός. Αρα κυρίες και κύριοι όταν δίνεις καθαρά 8000Ε τον χρόνο που στην ουσία θα είναι 9000 χωρίς την φοροαπαλλαγή όλα τα άλλα τα ακούω ΒΕΡΕΣΕ.

 

120000 ΔΥ στο Υπουργείο Παιδείας.

Περισσότεροι Γιατροί απο Νοσοκόμους

Link to comment
Share on other sites

Εγω παιδια παντως αυτο που εχω δει ειναι πως και η διασκεδαση εχει πεσει παρα παρα πολυ. Καμμια σχεση με το 2009 η το 2007 η νωριτερα. Πλεον τα μαγαζια δουλευουν ενα Σαββατο καλα, Παρασκευη και Κυριακη μετρια και τις υπολοιπες μερες φυτοζωουν. Επισης μην ξεχνατε οτι και η ποσοτητα του χρηματος που ξοδευει ο καθενας εχει μειωθει κατα πολυ : Παλια ο αλλος εβγαινε θα επινε 3 ποτα θα κερναγε και κανενα απο δω απο κει ενω πλεον ολοι πανε πινουν μια μπυρα και καθονται για ωρες στο μαγαζι.

Αρα μην λεμε πως δεν υπαρχει σημαντικοτατο προβλημα και στην νυχτα.

 

Τωρα οσον αφορα την ζωη στην επαρχια επειδη την εχω βιωσει στα φοιτητικα μου χρονια στα Χανια εχω μονο ενα να πω "μακρια και αγαπημενοι". Αυτο ελειπε να γινουμε στην Αθηνα σαν την επαρχια δηλαδη να τρωμε την μιση μας ζωη στην τηλεοραση και απο Οκτωβριο μεχρι Πασχα οταν πεφτει το σκοταδι να ερημωνουν τα παντα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.