Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ποσό παραβόλου για έκδοση Οικ. Αδείας προς νομιμοποίηση αυθαιρέτου


Recommended Posts

΄Το ποσό του παραβόλου που πληρώνεται όταν πρόκειται να βγει άδεια νομιμοποίησης είναι στάνταρ (και αν ναι πόσο? 500 ευρώ?) ή εξαρτάται από τις επιφάνειες που πρόκειται να νομιμοποιηθούν?

 

Έχει κολλήσει το μυαλό μου και χρειάζομαι μια άμεση απάντηση, γιατί η εφαρμογή του ΤΕΕ δεν βγάζει το ποσό αν δεν κάνεις προσωρινή υποβολή.....

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Λογικά πρέπει να είναι αναλόγως τις επιφάνειες που θα δηλώσεις, διαφορετικά όπως λες, το σύστημα δεν υπολογίζει το παράβολο. Απλά στην περίπτωση αυτή σταματάς εδώ την διαδικασία και δεν προχωράς στις δόσεις.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή ακόμα εξετάζουμε τις εκδοχές γιατί δεν είναι δεδομένο ΑΚΟΜΑ για το τι θα ακολουθήσουμε (επειδή είναι΄αμφίβολο αν μπορούν να νομιμοποιηθούν κάποιες από τις αυθαίρετες κατασκευές), θέλω απλά να ενημερώσω τον πελάτη για το κόστος στη μια ή την άλλη περίπτωση.

Σε περίπτωση τακτοποίησης έχω υπολογίσει το κόστος του προστίμου. Αλλά θέλω να τον ενημερώσω ΠΡΙΝ κάνουμε το οποιοδήποτε άλλο βήμα ποιό θα είναι το σκότος του παραβόλου για όσες επιφάνειες υπάρχει δυνατότητα νομιμοποίησης. Γι αυτό ρωτάω αν το παράβολο είναι συγκεκριμένο ποσό ή εξαρτάται από τις επιφάνειες. (

Νομίζω χωρίς να είμαι σίγουρη ότι είναι ίδιο με το ποσό του παραβόλου που προκύπτει αν πας για τακτοποίηση αλλά (π.χ. 500 ή 1000 ή 2000 κ.λ.π.) αλλά δεν είμαι σίγουρη.

 

 

Υ.Γ. Δοκίμασα την εφαρμογή με τις επιφάνειες "προς νομιμοποίηση" αλλά επειδή ΔΕΝ προκύπτει πρόστιμο ΔΕΝ μου βγάζει το ποσό του παραβόλου αν δεν προχωρήσω στο επόμενο βήμα.

Edited by Kapa
Link to comment
Share on other sites

Εάν είναι νομιμοποιήσιμο (αρθ.22 παρ.3 του Ν. 1577/85), τότε καταβάλλεται παράβολο σύμφωνα με το Άρθρο 24 περίπτωση γ' και υποχρεούται ο ιδιοκτήτης να εκδώσει άδεια νομιμοποίησης μέσα σε τρία (3) έτη!!

 

Επομένως ανάλογα την περίπτωση των τ.μ. και αν είναι α' ή β' κατοικία, έχεις και το παράβολο...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.