Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπαγωγή στον Ν.4014/ 2011 για τακτοποίηση μειωμένης δόμησης υπογείου!


Recommended Posts

Πρόκειται για παλιά οικοδομή του 70' , η οποία διαθέτει ημιυπόγειο με πρόσβαση από τα πλάγια με ράμπα. Η απόσταση αυτή φαίνεται στα σχέδια 2,50m (η οποία ήταν μάλλον και το απαιτούμενο πλάγιο όριο).

 

Στη πραγματικότητα όμως οι κολώνες τραβήχτηκαν 1m μέσα με αποτέλεσμα να μικρύνει το υπόγειο και το ισόγειο offset κατά 1 μέτρο. Από τον όροφο και πάνω κρατήθηκε ώς έχει η δόμηση αφού βγήκε πρόβολος κατά 1m που ενσωματώθηκε στα διαμερίσματα.

 

 

Ο λόγος που θέλω να το τακτοποιήσω αυτό είναι γιατί ο ιδιοκτήτης του ημιυπόγειου θέλει να βγάλει άδεια για σταθμό αυτοκινήτων. Αλλά λόγω των 2,50 μέτρων που φαίνεται η ράμπα δεν μπορεί.

Σκέφτομαι αν μπορώ να το δηλώσω σαν παράβαση ώστε να κάνω νέα σχέδια αποτυπώνοντας την υπάρχουσα κατάσταση τα οποία θα θεωρηθούν και θα έχουν την ισχύ γνήσιων σχεδίων.

 

Υπάρχει άλλος τρόπος να νομιμοποίησω την υπάρχουσα κατάσταση? Με το άρθρο 22 γίνεται?

 

Τα στατικά συμφωνούν με τα αρχιτεκτονικά στον φάκελο της αδείας.

Edited by vk2626
Link to comment
Share on other sites

Η άδεια νομιμοποίησης αναφέρεται σε υφιστάμενη κατάσταση.Δεν έχει να κάνει με ενημέρωση φακέλου που γίνεται εν ισχύ της αδείας και για πολυ λάιτ περιπτώσεις.Η νομιμοποίηση είναι ως επί το πλείστον αποτυπώσεις.Υπάρχει αντίστοιχο θέμα , ψάξτο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.