ChVr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2012 Αγαπητοί συνάδελφοι, μου έτυχε (για καλή μου τύχη) η εξής περίπτωση: Αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου μη άρτιο 3.450,00m2 με 8 εξ' αδιαιρέτου συνιδιοκτήτες. Η ερώτησή μου είναι η εξής: Ο Ν.4014 αναφέρει στο άρθρο 24, παρ.1γ ότι μετά την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιαμού, εφόσον δεν θα υπαχθεί το αγροτεμάχιο σε περιοχές προς πολεοδόμηση μπορεί να διατηρηθεί εφόσον ο ιδιοκτήτης: i) ... , ii) καταβάλει ειδικό πρόστιμο το ύψος του οποίου υπολογίζεται με βάση εμβαδό κλπ. Τι εννοεί ο νομοθέτης ("σοφός" όπως έχει χαρακτηριστεί στο forum), ότι η αγορά οικοπέδου για την συμπλήρωση της αρτιότητας και η καταβολή του ειδικού προστίμου πρέπει να γίνουν μετά το πέρας του πολεοδομικού σχεδιασμού (10 χρόνια) ή μετά τα 30 χρόνια (διάστημα διτήρησης για όλα τα αυθαίρετα); Ακόμα περιμένω απάντηση από το ΤΕΕ, τα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν την περίπτωσή μου τα έχω ξεκαθαρίσει. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2012 στον παρακάτω σύνδεσμο ίσως βρείς απόψεις που χρειάζεσαι συνάδελφε. http://www.michanikos.gr/topic/25451-%CE%91%CF%80%CF%8C%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BD-4014/page__fromsearch__1
maranti Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2012 (edited) Αν σε εκτός σχεδίου έχω λυόμενο του 1993 σε αγροτεμάχιο μπορώ να εκμεταλλευτώ εκείνο το διάταγμα του Παπαδόπουλου για τα λυόμενα? Δηλαδή για να αναφερθώ στις ισχυουσες διατάξεις εκείνης της εποχής! Edited Μάρτιος 6 , 2012 by Manolis gon
ΙΦΠ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2014 Καλησπέρα, εάν το κτήριο δεν έχει άδεια και δηλωνόνταν στην εφορία κατά εκτίμηση στα m2, τώρα που εμφανίζονται 2 ιδιοκτήτες (συνιδιοκτησία) για την αποδοχή τι χρειάζεται;
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2 , 2014 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2 , 2014 (edited) Καλησπέρα, εάν το κτήριο δεν έχει άδεια και δηλωνόνταν στην εφορία κατά εκτίμηση στα m2, τώρα που εμφανίζονται 2 ιδιοκτήτες (συνιδιοκτησία) για την αποδοχή τι χρειάζεται; καποιος ειχε ενα γηπεδο-οικοπεδο.. εμβαδου..... αρτιο και οικ...ή οχι... εχτισε χωρις ΟΑ....τί και πότε??? πεθανε...πότε??? ερωτημα "τι θα κανουν οι κληρονομοι του" απαντηση θα μετρησουν τα παντα θα τα δηλωσουν στην εφορια και θα κανουν αποδοχη κληρονομιας... [και θα μιλησεις απο πριν με τον μηχανικο σου...να σου πεί...τι μπορει να παρουν απο μειωτικους συντελεστες και για την εν γενει διαδικασια της τακτοποιησης τα λεμε... Edited Αύγουστος 2 , 2014 by dimitris GM
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα