Μετάβαση στο περιεχόμενο

Kατοικίες σε κοινό και εξ αδιαιρέτου οικόπεδο


Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Μου έχει τύχει η εξής περίπτωση τακτοποίησης αυθαιρέτου:

 

Σε ένα κοινό και εξ' αδιαιρέτου οικόπεδο υπάρχουν 2 κτίσματα. Το ένα εμβαδού 180 τ.μ με οικοδομική άδεια το 1981 και το άλλο εμβαδού 100 τ.μ από το 1974 χωρίς άδεια που ανήκει σε άλλον ιδιοκτήτη (έχει πάρει όμως ρεύμα κανονικά από τη ΔΕΗ το 74). Στην οικοδομική άδεια του πρώτου δεν φαίνεται ότι υπάρχει το παλιό κτίσμα.Στο ΥΠΕΚΑ όταν ρώτησα μου είπαν ότι κανονικά θα πρέπει να κριθεί η άδεια του πρώτου άκυρη και να βάλω τις μέγιστες παραβάσεις πράγμα το οποίο δεν μου φαίνεται και τόσο σωστό.Ποιά είναι η αποψή σας, πώς θα το δηλώνατε?

Link to comment
Share on other sites

Οσο υπάρχει άδεια που δεν έχει ακυρωθεί μπαίνει η τακτοποίηση με τσεκαρισμένο το ναι στο κουτάκι για την οικοδ. άδεια.

Link to comment
Share on other sites

Aγαπητέ Μανώλη συμφωνώ ότι θα τσεκάρω το κουτάκι με την οικοδομική άδεια αλλά για να αποδείξω την παλαιότητα του κτίσματος που δεν έχει Ο.Α θα πάρω

τη βεβαίωση της ΔΕΗ που δείχνει οτι υπάρχει από το 74. Αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να φαίνεται και στην άδεια του αλλου κτίσματος που βγήκε το 81.

Link to comment
Share on other sites

αν θελησεις να εφαρμοσεις παλαιοτητα, για το 1974, αυτοκαταγγελεσαι για παρανομη αδεια του 1981 οποτε εχεις ποιο μεγαλο προβλημα.

Αρα,μαλλον ξεχνας "παλαιοτητα" για το 1974, το αναφερεις σαν μετεπειτα του 1981 κτισμενου, δεν πας Ε9 ουτε αλλα εγγραφα μειωτικα για παλαιοτητα -και κανεις δεν σε ελεγχει αφου δεν επικαλεισαι συντελεστη παλαιοτητας. Εσυ παντως δεν ειδες Ε9 ουτε κατι αλλο και δεν ξερεις οτι το 1981 εγινε το κτισμα με ηδη καποιο αλλο μεσα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.