Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευη αεροθερμου τζακιου βοηθεια.


dmpatanis

Recommended Posts

Προσπαθουσα περσι να μετρησω, ζητησα βοηθεια κ εδω μαλιστα αλλα δεν μπορεσα.. Δεν με εκαιγε κ τοσο βεβαια, πηρα ανεμομετρο αλλα μετρανε χιλ ανα ωρα αυτα, ενω στ διαφημιστικα τους ολα γραφουν γ μετρα ανα δευτερολεπτο. Αναισθητο ηταν, ακομη και στην εξοδο βεντυλατερ οι αποκλισεις απο μετρηση σε μετρηση ηταν μεγαλες, τελειως αναξιοπιστες δηλαδη.

Αυτο που ρωτας δεν αφορα μονο το τζακι αλλα το συστημα τζακι-καπνοδοχος κ εδω περιπλεκονται τα πραγματα.. Αν θεωρησουμε οτι ειναι σωστο και τραβαει οσο πρεπει τοτε ενα μετριο σε διαστασεις τζακι ανοιχτο οταν καιει βγαζει εξω η καπνοδοχος 200 εως 400 κυβικα μετρα ανα ωρα αναλογως της εντασης τ καυσης. Αυτον τ αερα τον απορρροφα απ τ χωρο φυσικα. Αυτα απο βιβλιο αρκετα σοβαρο Γερμανου, αλλα και στ πραξη πιστευω απ οτι εχω δει καπου εκει ειναι τα νουμερα.

Ειναι κατι που με απασχολει ακομα κ τωρα αυτο, εσυ τι θελεις να καταλαβεις?

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι γνωρίζοντας...

Την θερμογόνο δύναμη του ξύλου.

Το ποσοστό υγρασίας των ξύλων.

Τον όγκο αέρα που τραβάει ένα τζάκι ανοιχτής εστία μαζί με την διαφορά θερμοκρασίας του αέρα- καυσαερίων και έχοντας δεδομένη την θερμοχωρητικότητα του αέρα μπορούμε να βρούμε τον βαθμό απόδοσης του και την θερμική ενέργεια που αποδίδετε στον χώρο και να δούμε αν πράγματι κυμαίνετε γύρω στο 15%-20% που λένε πολλοί ή είναι μαρκετινίστικη προσέγγιση για να προωθηθούν τα ενεργειακά.

Edited by aithilenio
Link to comment
Share on other sites

Προσπαθουσα περσι να μετρησω ταχυτητα εξοδου στ καπνοδοχο αλλα δεν ειχα αξιοπιστο οργανο. αυτη επι την διατομη της σε τετ μετρα θα μας δωσει τα κυβικα, φυσικα η θερμοκρασια ειναι ευκολο να μετρηθει. Ειναι χαρακτηριστικο οτι.. Ολες μα ολες οι ''φιρμες'' (εννοω τ μεγαλους κατασκευαστες) ποτε δεν μιλανε γ αυτο! Η μονη ουσιαστικη απωλεια σ ενα τζακι εκει βρισκεται. Μετρουσα ομως στο δικο μου αεροθερμο κ επρεπε να εχω ταυτοχρονα ενδειξεις στ καπνοδοχο και στ ζεστο αερα μεσα, ετσι θα ειχα μια συγκριση σ ολα τα σταδια της καυσης και εναν βαθμο αποδοσης για καθε ξυλο ειτε υγρο ειτε βρεγμενο (η ποιοτητα καυσης ειναι αλλος παραγοντας που αν εβαζα κ εκεινον μεσα δεν θα εβγαζα ακρη εγω με τιποτα..) ε αυτο το απλο λογω ανοργανωσιας ελειψη χρονου ελειψη συσκευων αξιοπιστων (δε γινονται αυτα βραδια μετα τ δουλεια οσο απλα κ αν ειναι) με τ πολλα και απο εμπειρια και σαν χρηστης πλεον χρονια τωρα επιμενω πως κατα μεσο ορο ο βαθμος αποδοσης ενεργειακου βρισκεται στο 50% αντε 60%. Οτιδηποτε παραπανω ακουτε ειναι θεωρητικο. Ενεργειακα ειναι ελαχιστα τζακια και χαρακτηριζονται ετσι απο την ποιοτητα καυσης κ οχι απο το βαθμο αποδοσης (εννοω την αποδοση που ενδιαφερει τον χρηστη) Αυτα τα πραγματικα ενεργειακα ειναι εσωτερικα με πυροπλακες και η θερμοτητα απαγαγεται απ τον κωνο κ επανω, αποτελεσμα ειναι να εχουν μικροτερη επιφανεια εναλαγης με οτι αρνητικο συνεπαγεται αυτο. Ομως.. κλεινουν αεροστεγως οποτε μειωνεται ο ογκος καπναεριων τοσο πολυ που και αν και πιο θερμα οι απωλειες θεωρητικα ειναι μικροτερες. Ομως.. οταν υπαρχει μια καπνοδοχος 3 και 4 οροφους διαδρομη ο ελκυσμος ειναι πλεον τεραστιος και ολο αυτο ανατρεπεται. Το τζακι ειναι εστια και καπνοδοχος αν δεν υπαρχει σωστη ισοροπια μεταξυ τους (ο κανονας στ Ελλαδα ειναι να μην υπαρχει) τοτε η ΝΑΣΑ να το σχεδιασει πατατα θα ειναι το αποτελεσμα..

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

φτιαξε αυτο και 8α με 8υμηθεις.πιο φτηνα πιο ευκολα πιο αποδοτικα καθαριζονται οι σταχτες δεν ειναι ασχημο.http://www.youtube.com/watch?v=SV0hoTWLpis

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.