zio7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27 , 2013 Για τα ΠΕΑ στον υπολογισμό της αμοιβής "ανεβάζεται" και το ιδιωτικό συμφωνητικό? Αν η συμφωνειθήσα αμοιβή είναι ίδια με την νόμιμη πάλι θέλει συμφωνητικό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inzaghi Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27 , 2013 Ναι και Οχι Link to comment Share on other sites More sharing options...
akius Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27 , 2013 (edited) δεν ανεβαζω ΤΙΠΟΤΑ.....περνω τον Α/Α για τα ΠΕΑ και 4014 και αντε ΓΕΙΑ.... απο την στιγμη που κοβω ΑΠΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ βαση συμφνητικου...οι αμοιβες μεσα απο τραπεζα καταθεση να πνιγει το ΤΕΕ συμφωνητικο με αυτα που ζητα το ΤΕΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΑ αυτο που ζητα το ΤΕΕ πρωτα να βγει η νομιμη αμοιβη και να κανεις συμφωνητικο ΒΑΣΗ ΑΥΤΟΥ ειναι ΑΔΥΝΑΤΟ... 1. σου τηλ ο πελατης για ενα ΠΕΑ σου λεει περιπου τα τμ και του λες τιμη.......κανεις συμφωνητικο και βγαζεις το ΠΕΑ και βλεπεις οτι αντι 100 τ.μ ειναι 110 με τοιχοποιιες οπως ζητα το ΠΕΑ τι κανεις? ξαναλλαζεις αμοιβη και συμφωνητικο?\ 2. αντιστοιχα για αδεια εεκει εισαι ΧΑΜΕΝΟΣ απο χερι Edited Ιανουάριος 27 , 2013 by akius Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikaros13 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27 , 2013 Ποτέ δεν έχω ανεβάσει συμφωνητικό για ΠΕΑ και ουτε πρόκειται να ανεβάσω ποτέ.... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stvxri Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15 , 2013 συναδελφοι επειδη χαθηκα λιγο στο ψαξιμο. κανω την πρωτη μου δουλεια ενα αυθαιρετο. για να προχωρησω σε ολοκληρωμενη υπαγωγη πρεπει να παρω Α/Α εργου. παω στο συστημα των αμοιβων και υπολογιζω νομιμη μονο με τις εργασιες του 4014 . αν και εκανα τοπογραφικο πρεπει υποχρεωτικα να το δηλωσω αφου οι εργασιες το περιλαμβανουν και αυτο . ισως να ειμαι λαθος. απο 1590 ευρω θα βαλω συμφωνηθεισα αμοιβη 500. μετα τι αλλο κανω? αφου ειναι κατω απο 1500 δεν κανω καταθεση στην ΕΤΕ. ομως κρατησεις εμπ και τσμεδε χρειαζονται στο συστημα. τις πληρωνω στη ΕΤΕ με το εντυπο που υπαρχει εδω? Επι της νομιμου? δηλ επι της 1590 + Φπα?το ΤΕΕ εννοειται οτι δεν ειμαι υποχρεωμενος να το πληρωσω. και ανεβαζω τις αποδειξεις της τραπεζας για εμπ και τσμεδε στο συστημα αυθαιρετων για να προχωρησω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roukat Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2013 stvxri πρέπει να μπεις κανονικά στο σύστημα αμοιβών όπου δηλώσεις α)εργασίες με Ν.4014 και β) τοπογραφικό. Εκεί που λέει συμφωνηθείσα βάζεις τα 500 ευρώ και εκτυπώνεις το έντυπο υπολογισμού των αμοιβών, και μετά βγάζεις και εντολή πληρωμής. Νομίζω αν και δεν το έχω κάνει ακόμα πρέπει να ανεβάσεις εκεί και το συμφωνητικό σου ψηφιακά.Μετά πας στην ΕΤΕ με το Έντυπο ΤΣΜΕΔΕ κ ΕΜΠ με όλα συμπληρωμένα και πληρώνεις τις κρατήσεις (εννοείται επί της νομίμου αμοιβής: 1590 ευρώ, χωρίς το ΦΠΑ), όχι κρατήσεις ΤΕΕ . Έπειτα πας εφορία για ΦΕΜ επί της συμφωνηθείσας. Τέλος όλες αυτές τις αποδείξεις τις ανεβάζεις στο σύστημα των αυθαιρέτων όπου και βάζεις και τον Α/Α έργου από το σύστημα αμοιβών. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stvxri Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2013 να εισαι καλα συναδελφε. σε ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest sosi Δημοσιεύτηκε Μάιος 29 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 29 , 2013 καλησπερα!Υπαρχει καποιος που να εχει κανει υπολογισμο νομιμης αμοιβης και να μην εχει βαλει καποιο νουμερο στο "επιφανεια";εγω εχω τακτοποιηση ενος τοιχιου αλλα αργοτερα θα εχω και αλλαγη οψεων. Σ' αυτες τις περιπτωσεις δεν υπαρχει επιφανεια σε κατοψη αλλα το συστημα απαιτει καποιο νουμερο! Ξερει κανεις τι γινεται σ'αυτες τις περιπτωσεις; Ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stek Δημοσιεύτηκε Μάιος 29 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 29 , 2013 (edited) Σε παρόμοια ερώτηση μου προς το ΤΕΕ μου απάντησαν να βάλω ό,τι θέλω σαν νούμερο, καθώς δεν παίζει κανέναν ρόλο στη συνέχεια στον υπολογισμό της αμοιβής του Ν.4014... Edited Ιούλιος 6 , 2013 by Manolis gon Link to comment Share on other sites More sharing options...
imhotep Δημοσιεύτηκε Μάιος 29 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 29 , 2013 ... αλλα αργοτερα θα εχω και αλλαγη οψεων. τι είδους αλλαγή; π.χ. αν αλλάζεις ανοίγματα (θέση-μέγεθος) πας με αναλυτικό (και βάζεις ως προϋπολογισμό το αντίστοιχο ποσό) και βέβαια έχεις θέματα θερμομόνωσης -ΚΕΝΑΚ- ή πυροπροστασίας (π.χ. λέω) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα