Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προθέρμανση λέβητα μέσω τζακιού


spyros82

Recommended Posts

θελω τετοια αντλια και να περασω το νερο αναστροφα.. Απο πανω προς τα κατω δηλαδη ουτως ωστε στ βαση της φωτιας να μην περνα νερο 50 βαθμων αλλα 80 η 90 ωστε να μην την σοκαρει και το οφελος μου τελικα να ειναι κυριως πισσες.

 

Τώρα το πρόσεξα αυτό. Μην το κάνεις. Θα παγιδεύεται ζεστό νερό στο πάνω μέρος του τζακιού το οποίο πιθανότατα τοπικά θα βράζει. Η προσαγωγή τοποθετείται ψηλά, ώστε η διαφορά πυκνότητας ζεστού-κρύου να βοηθά στη σάρωση όλου του όγκου του τζακιού προς την προσαγωγή, χωρίς να δημιουργούνται στάσιμες περιοχές.

 

Δεν νομίζω να χρειάζεσαι inverter κυκλοφορητής....

Χρειάζεσαι ανοιχτό δοχείο διαστολής.

Χρειάζεσαι ανοιχτή ασφάλεια που να καταλήγει στο δοχείο.

 

Γρηγόρη, με τον παραπάνω τρόπο δε σκοπεύει να αποφύγει την υπερθέρμανση, αλλά θέλει να φροντίσει να διατηρείται ζεστό το τζάκι, ώστε να αποφύγει την πίσσα.

 

Στέλιο, για να πετύχεις ζεστές επιστροφές χρειάζεσαι τρίοδη. Αν κάνεις έλεγχο της παροχής νερού με τον τρόπο που συζητάγαμε παραπάνω, θα έχεις θερμότερη προσαγωγή (στη θερμοκρασία που επιλέγεις εσύ), αλλά ψυχρότερη επιστροφή.

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

Γρηγόρη, με τον παραπάνω τρόπο δε σκοπεύει να αποφύγει την υπερθέρμανση, αλλά θέλει να φροντίσει να διατηρείται ζεστό το τζάκι, ώστε να αποφύγει την πίσσα.

 

Μίλτο και Στέλιο....

Για να μην μπερδευτούμε εγώ απαντάω μόνο σε ότι έχει σχέση την σύνδεση του Τζακιού με τα καλοριφέρ.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ παιδια.. Το τζακι ειναι σε μεσαιο τοιχο χωνευτο σε δωματιο και εχει αποσταση 3 μετρα απο τις κεντρικες παροχες τ λεβητα (που σημαινει ξηλωμα πλακακια κτλ)οι οποιες κεντρικες βρισκονται σε αποθηκακι στ κεντρο του σπιτιου. Η εστια θα ειναι η ιδια με ιδιον εναλλακτη. Υδραυλικο (ολες οι αλλες παραμετροι μενουν ιδιες, αλλαζει μονο το μεσο μεταφορας απο αερα σε νερο)πιστευετε οτι αξιζει τ φασαρια να το κανω? Ειναι με αεραυλους και σαν εστια δουλευει αψογα ειτε ανοιχτη ειτε κλειστη πορτα ρυθμιζω τ παντα, σ ζαμηλη κ μετρια φωτια η αποδοση ειναι μεγαλη, οταν χρειαστει δυνατη φωτια ομως λογω κρυου εξω, τοτε η αποδοση πεφτει λογω υπερθερμης καπνοδοχου. Εδω υδραυλικο θα αποδωσει καλυτερα, αλλα σε χαμηλη φωτια (που αφορα και τον περισσοτερο καιρο) θα μπορεσω να το ισοροπησω η θα εχω τα προβληματα που ακουω? Οι σωληνες μεσα διατρεχουν 40 εκ στ πατωμα και 70 εκ υψος στ πλατη φτανοντας στ μεσο του κωνου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.