Μετάβαση στο περιεχόμενο

4014 σε προτεινομενο σχέδιο πόλης


Recommended Posts

Χαιρετώ συνάδερφοι,

σε περίπτωση που το ακίνητο που ρυθμίζεται με τον 4014 βρίσκεται εντός ορίων οικισμού προ 23 και εντός προτεινόμενου σχεδίου πόλεως (όπως περιγράφεται στους τίτλους ιδιοκτησίας), υπάρχει η απαίτηση τοπογραφικού διαγράμματος στη β' φάση της ρύθμισης ή θεωρούμε ότι ο οικισμός έχει σχέδιο?

 

ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Άποψη μου είναι ότι εφόσον δεν υπάρχει επίσημο ρυμοτομικό σχέδιο (από την πρόταση μέχρι την έγκριση μπορεί να περάσει μια αιωνιότητα) απαιτείται τοπογραφικό.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για την απάντηση...θα προσπαθήσω να επιβεβαιώσω την ύπαρξη ή όχι ρυμοτομικού στο συγκεκριμένο οικισμό και βλέπουμε..

Link to comment
Share on other sites

Επανέρχομαι στο θέμα..

Στον οικισμό που με ενδιαφέρει έχει εκπονηθεί Π.Μ. αλλά ακόμα δεν έχει εγκριθεί. Συνεπώς υφίσταται ως οικισμός προ του 23 και οριοθετημένος με απόφαση νομάρχη.

Το ερώτημα είναι, απαιτείται τοπογραφικό ΕΓΣΑ στη δεύτερη φάση του 4014 ή όχι?

 

ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας..

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ, νομίζω πως συμφωνούμε για την απαίτηση εξαρτημένου τοπογραφικού.

 

ερώτηση ελαφρώς offtopic,

στην περίπτωση που ο οικισμός είχε εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, δεν θα αναπροσορμόζονταν και οι όροι δόμησης? αυτή τη στιγμή ισχύουν οι όροι του Π.Δ. του 81 για τους οικισμούς προ 23.

...ή για να το πω καλύτερα, γίνεται να έχεις εγκεκριμένο ρυμοτομικό σε οικισμό και όρους δόμησης σύμφωνα με το διατάγμα του 81?

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Κτίσμα προς τακτοποίηση σε παραλιακό οικισμό με προτεινόμενο σχέδιο.

Το κτίσμα ρυμοτομείται απο το προτεινόμενο σχέδιο. Τακτοποιείται και αν ναι τι θα γίνει με όλα τα προτεινόμενα σχέδια όταν εγκριθούν;Θα αναγκαστούν να τα τροποποιήσουν;

Link to comment
Share on other sites

μπορεις να το τακτοποιησεις....ετσι και αλλιως μεχρι το τελικο θα περασουν χρονια.....μπορει να αλλαξει και το σχεδιο εμ τις ενστασεις.......επειδη θαχει τακτοποιηση δνε ειναι αναγκασμενοι να ταλλαξουν........απλα στην αποζημιωση μπορει να ζητησει περισσοτερα

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπερα,

 

αγροτεμαχιο στα ορια του παλιου σχεδιου πολης (βλεπει σε δρομο που ειναι στο παλιο σχεδιο πολης), μπαινει τλκ στο καινουργιο σχεδιο πολης. Ακομα δεν εχουνε γινει οι μεταγγραφες στο υποθηκοφυλακιο και λογικα θα αργησουνε..

 

το σχεδιο εχει υπογραφει αλλα κανονικα πρεπει να περιμενω να γινουν τα τοπογραφικα σε εγσα για να δηλωσω οτι παρανομο εχει μεσα; και εαν ναι πως γινεται;

 

 

καποιος συναδελφος για βοηθεια;

Edited by mkara
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.