Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εκμαθηση software και αλλαγη επαγγελματικης πορειας


ANEMONA

Recommended Posts

καλησπερα συναδελφοι,

χθες μιλωντας με συναδελφο που κατεχει το solidworks μου ειπε οτι υπαρχουν αρκετες δουλειες στο εξωτερικο σαν mechanical designers. Αυτο μου εβαλε ψιλους στ αυτια και κανοντας σημερα ενα μικρο search στο νετ ειδα οτι οντως ισχυει κατι τετοιο..

 

Θα ηθελα λοιπον να ρωτησω τους συναδελφους που γνωριζουν εαν αξιζει τον κοπο να στρωθω να το μαθω με την βοηθεια φιλου, και μετα να ψαχτω για δουλεια..Ποσο χρονικο διαστημα καταρχας χρειαζετε καποιος για να φτασει σ επιπεδο να το γνωριζει αξιοπρεπως?

 

Επισης, μη εχοντας εμπειρια πανω στον τομεα αυτον, μονο μ ενα portfolio σχεδιων θα μπορεσω να βρω εργασια?

 

πραγματικα οι απαντησεις σας θα με βοηθησουν πολυ

 

ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να γνωρίζω το πρόγραμμα... δεν κατάλαβα γιατί κατ' αρχήν ενώ είσαι άσχετος, δεν ψάχνεις και άλλα προγράμματα... Δηλαδή επειδή έχεις φίλο που το ξέρει το επιλέγεις???

Για το Autodesk Inventor κοίταξες;;; Τί ακριβώς δουλειές ψάχνεις... τί δουλειές βλέπεις ότι παίζουν; Εχεις δεί το Revit MEP?

Δεν θέλω να σε αποκαρδιώσω αλλά ανάλογα το project που αναλαμβάνεις είναι και το software... Δηλαδή κτιριακό με solidworks δεν είναι ότι καλύτερο... Product Design ή prototyping ίσως αλλά όπως είπα υπάρχει και το Inventor που είναι πιο γνωστό και στις εταιρίες...

Για να μήν αναφέρω και εξειδικευμένα πακέτα που ούτε καν γνωρίζω... π.χ. Pro Engineer...

Στο εξωτερικό δεν παίζουν με αυτά... Στην ελλάδα γνωρίζεις αξιοπρεπώς το AutoCAD απλώς δουλεύοντας με μια σπασμένη κόπια... Επειδή έχω κι εγώ μεράκι και ξοδεύω χρόνο στα φόρουμ των προγραμμάτων σου λέω ότι απέχει πολύ η ελληνική πραγματικότητα από τον επαγγελματισμό του εξωτερικού - και την αντίστοιχη αναγνώριση - στο θέμα του χειρισμού σοβαρών προγραμμάτων.

 

Δες πρώτα demo προγραμμάτων, αφιέρωσε χρόνο .... ο φίλος σου που είναι μάλλον ένας χρήστης από το πλήθος των μετρίων - όπως κι εγώ - δεν ξέρω αν είναι σωστός συμβουλάτορας.

Αν και εδώ που τα λέμε το επίπεδο των ελλήνων αντιπροσώπων είναι χαμηλό και θα ανακαλύψεις ότι το support είναι ανύπαρκτο.

Ισως να χρειαστείς και κάποια βοήθεια με σεμινάρια κλπ...

Edited by JTB
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

δεν μιλαω για κτιριακο προγραμμα..σ αυτο τον τομεα ειχα ασχοληθει παλιοτερα με το autocad mep..Μιλαω για product design και ειμαι στο σταδιο που πρεπει να επιλεξω ενα προγραμμα το οποιο θα προσπαθησω να μαθω καλα...

αλλα και παλι εαν ειχατε να επιλεξετε ενα προγραμμα που θα σας ανοιγε μια πορτα, θα επιλεγατε solidworks, inventor, catiav5?

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που με έχουνε συμβουλέψει σε ανάλογες περιπτώσεις είναι ότι δεν αρκεί η προσωπική ενασχόληση με κάποιο πρόγραμμα, αλλά θα χρειαστείς σίγουρα σεμινάρια και πιστοποιήσεις. Ετσι και καλύτερα θα μάθεις το πρόγραμμα, και θα είναι πιο πιασάδικο και υπολογίσιμο αν εχεις πιστοποιηθεί γι'αυτό. Αυτά πάντα σε επίπεδο εξωτερικού που δεν παίζουν με αρχάριους με μεράκι, στυλ ασχολήθηκα πρωσωπικά, έχω όρεξη κτλ...

Τώρα πιο πρόγραμμα, αυτό έχει να κάνει με την εκάστοτε εταιρία και τι χρησιμοποιεί. Ο JTB καλά τα λέει, θα σου πρότεινα να δεις αγγελίες αυτών των εταιριών στις περισσότερες αναφέρεται το αντικείμενο ενασχόλησης και τι προγραμμα χειρίζονται..

Το να μάθεις 2-3 δεν είναι κακό αλλά είναι δύσκολο. Επικεντρώσου στο να μάθεις πολύ καλά, άριστα θα έλεγα 1 λογισμικό.

Link to comment
Share on other sites

ετσι ειναι ικαρε αλλα βλεποντας αγγελιες παρατηρησα οτι δεν εχει καποιο απο τα 3 που προανεφερα το κυριο κομματι στην πιτα ή τουλαχιστον θα ελεγα το solid works εχει ελαχιστα παραπανω ζητηση..

οσο για τις πιστοποιησεις δεν το συζητω..ειναι ακρως απαραιτητες

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Εγώ θα ήθελα αν μπορείτε να παραθέσετε κάποιο site που μπορώ να ψάξω πιστοποίηση ή μαθήματα κατά προτίμηση Θεσσαλονίκη.

Link to comment
Share on other sites

www.grabcad.com

Έχει άπειρα έτοιμα 3D models, σε όλα τα σχεδιαστικά πακέτα, τα οποία μπορείς να κατεβάσεις αν κάνεις εγγραφή (είναι δωρεάν), και από το command history να δεις το πως φτιάχνονται.

 

Άπειρα tutorials έχει και στο youtube. Τα μαθήματα, συγνώμη κιόλας, αλλά είναι χαμένος χρόνος και χρήμα. Μόνος να κάτσεις να ασχοληθείς σοβαρά θα το μάθεις είτε είναι Inventor, είτε solidworks, είτε solid edge, είτε Pro Engineer/Creo, είτε Catia, είτε NX είτε και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

 

Σίγουρα από τη σχολή θα έχεις τις ασκήσεις στο μηχανολογικό σχέδιο. Ξεκίνα με αυτές και μετέφερέ τες σε 3D, αφού πρώτα μάθεις τις βασικές εντολές του σχεδιαστικού που σε ενδιαφέρει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.