Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με οικοδομική άδεια


Recommended Posts

καλησπέρα....

με λίγα λόγια: ιδιοκτήτης - θείος μου, μου ανέθεσε να τακτοποιήσω κάτι μικρές αυθαιρεσίες σε εντός οικισμού περιοχή, όπου υπάρχει άδεια και έχει κτιστεί μια δυόροφη κατοικία....Τελικά μόνο μικρές δεν ήταν

Πήρα λοιπόν τα σχέδια από τον φάκελο...

1) όλα τα σχέδια( κατόψεις, τομές, όψεις, διάγραμμα κάλυψης) δείχνουν παρόμοιο αλλά όχι το σπίτι που έχει κτιστεί. Προβλήματα με τον εργολάβο γενικά υπήρχαν πολλά τότε με καθυστερήσεις , ψέμματα με τα της άδειας κτλ κτλ... Με λίγα λόγια άλλα σχέδια έδειξε ο μηχανικός άλλο σπίτι χτίστηκε... Και ερωτούμαι επειδή δεν γνωρίζω την όλη διαδικασία μιας άδειας,ποιος έχει την ευθύνη για την διαφορετική υλοποίηση?

2) το τοπογραφικό από τον ίδιο μηχανικό δείχνει άλλο οικόπεδο από αυτό της αγοράς. Τα τμ δεν έχουν μεγάλη διαφορά από το αρχικό οικόπεδο, όμως οι πλευρές είναι διαφορετικές ΟΛΕΣ.. Και φτάνουμε στην σημερινή μορφή όπου έχει υλοποιηθεί περίφραξη ΛΑΘΟΣ, και επίσης και η κατοικία λάθος τοποθετημένη. (παραβίαση Δ στην μια πλευρά λόγω μάντρας τοποθετημένης πιο μέσα από το πραγματικό οικόπεδο

 

Με λίγα λόγια η άδεια είναι άκυρη και όλα θεωρούνται αυθαίρετα....

 

Τι επιλογές υπάρχουν?

 

Σε δόμηση , κάλυψη, ύψος, για το κτίσμα με άδεια , πάμε όντως βάσει αδείας.

Όμως το μισό κτίριο είναι μέσα στο Δ, η οικοδομή είναι λάθος τοποθετημένη, όλα τα σχέδια στον φάκελο είναι άλλα και η περίφραξη(λιθοδομή) είναι λάθος.

Edited by ethan
Link to comment
Share on other sites

Οι εκής τρείς: Ο μηχανικός. Ο ιδιοκτήτης θα τα ρίξει στον μηχ/κό και στον μάστορα, ο μάστορας καμμία ευθύνη, άρα??

Τώρα στο δια ταύτα. Κάνε δ. κάλυψης την πραγματική κατάσταση και δείξε τι χωράει εκεί μέσα από την κάτοψη αδείας. Τα υπόλοιπα , όπως ξέρεις, είναι αυθαίρετα.

Οσο για το τοπογραφικό, κάνε ένα καινούργιο με την πραγματική κατάσταση. πιστεύω ότι θα βγεί άκρη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.