Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάργηση κατώτατων αμοιβών των ενεργειακών επιθεωρητών


venezia

Recommended Posts

Δες τι ποσοστό του πληθυσμού τρέφεται από το δημόσιο τομέα, άμεσα ή έμμεσα.

Όταν αυτός ο τομέας κατέρρευσε διότι βασίζονταν σε δανεικά και οι δανειστές κάποια στιγμή είπαν ότι δεν σου δανείζουμε άλλο, κατέρρευσε και όλο το οικοδόμημα.

Δηλαδή σε άλλες χώρες δεν υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι, δημόσια έργα, επιχειρήσεις που στηρίζονται σε δημόσια έργα;

Οι πολυεθνικές στην Ελλάδα δεν στηρίζονταν στα δημόσια έργα;

Η Siemens στην Ελλάδα μετά το σκάνδαλο επειδή δεν έπαιρνε έργα συρρικνώθηκε στις βασικές της λειτουργίες.

 

Ποιοι είναι μέχρι στιγμής αλώβητοι από την κρίση; Οι επιχειρήσεις με καθαρά εξαγωγικό προσανατολισμό.

Προφανές;

Μην είσαι και τόσο βέβαιος!

Υγιέστατες επιχειρήσεις έχουν θέμα ρευστότητας λόγω Τραπεζών.

 

Όσο για τον εξωλογιστικό προσδιορισμό του εισοδήματος, αν το θεωρείς κοινωνικά δίκαιο, τότε συγνώμη αλλά πάλι δεν έχουμε μια κοινή βάση συζήτησης για να συνεχιστεί η όποια κουβέντα.

Και πώς να έχουμε αν θεωρείς ότι ο μηχανικός ελεύθερος επαγγελματίας που κάνει τοπογραφικές μελέτες ιδιωτικών έργων, έσοδα 100.000€ και έξοδα 10.000€, αντί να φορολογηθεί για κέρδη =100.000-10.000=90.000€ φορολογούνταν με ΣΚΚ=17%*1,2=20,4% δηλαδή θα φορολογούνταν για 18.360€ και θα πλήρωνε φόρο ~2.000€

Αντιθέτως ένας συνάδελφος μηχανικός ελεύθερος επαγγελματίας κι αυτός, που όμως δεν ασχολείται με εκείνες τις μελέτες που εντάσσονταν στους ΣΚΚ, θα φορολογούνταν για 90.000€ και θα πλήρωνε φόρο ~28.000€.

26.000€ διαφορά φόρου για ελεύθερους επαγγελματίες, μηχανικούς ίδιας ειδικότητας, με ίδια έσοδα, ίδια έξοδα, αλλά διαφορετικό αντικείμενο ενασχόλησης.

Αυτό που περιγράφεις έχει να κάνει με την αδράνεια και αδιαφορία του ΤΕΕ να εξασφαλίσει τα μέλη του. Η νομοθεσία ήταν σαφέστατη, το ΥΠ.ΟΙΚ. την παρερμήνευε και το ΤΕΕ σφύριζε αδιάφορο.

Εγώ είμαι υπέρ της άρσης των αδικιών, διότι θεωρώ πως ακόμη και αν δεν θίγομαι προσωπικά από την αδικία δεν μου επιτρέπεται να αδιαφορήσω διότι αν μη τι άλλο μεθαύριο κάτι αντίστοιχο μπορεί να θίξει και εμένα.

 

Τέλος, αν και δεν έχει και τόση σημασία, δεν είναι ολόσωστα τα παραδείγματά σου.

Επιπλέον ο 2ος επαγγελματίας εφόσον είχε κέρδος πάνω από 60.000 ευρώ (αν θυμάμαι καλά) μπορούσε να ιδρύσει μονοπρόσωπη ΕΠΕ και να έχει και αυτός ευνοϊκό συντελεστή (20ή25% δεν το θυμάμαι σωστά).

 

Ξερεις εσυ καμμια χωρα στην Ευρωπη που να υπαρχει αυτοτελης φορολογηση εισοδηματων? Η κοινωνικη δικαιοσυνη επιβαλλει πως ΟΛΟΙ θα φορολογουνται με τον ιδιο τροπο χωρις εξαιρεσεις.

Οι ΑΕ γιατί φορολογούνται με εξαιρέσεις;

Οι εφοπλιστές;

 

Οσον αφορα την φορολογια της εργασιας, μπορει ο καθενας να μετατρεψει την ατομικη του επιχειρηση σε Μονοπροσωπη ΕΠΕ με κεφαλαιο μονο 4.500 €, οπου εκει θα παει σε φορολογια flat 20% (+21% για την διανομη του κερδους). Βεβαια αυτο αφορα μονο σοβαρη κερδοφορια και μεγαλυτερες γρεφαιοκρατικες υποχρεωσεις, αφου-σωστα βεβαιως-δεν εχει νοημα να προσφερουμε την ιδια χαμηλη φορολογια σε προσωπικες επιχειρησεις με κερδη 8.000 η 12.000 τον χρονο και την ιδια σε επιχειρησεις που απασχολουν προσωπικο, εχουν εγκαταστασεις, εχουν προμηθευτες και εχουν σημαντικους τζιρους.

Αυτό ακριβώς λέγεται ΑΘΕΜΙΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ και κρατική προστασία

 

Δεν μιλάω να κάνουμε γραφεία των 20 ατόμων αλλά μικρά των 2-3 μηχανικών. Η εταιρεία είναι πολύ πιο ευέλικτο σχήμα από τον ελ.επ. Μπορεί να πάρει ένα δάνειο, να πληρώσει ένα ενοίκιο, να πάρει εταιρικό αυτοκίνητο, να προσλάβει έναν υπάλληλο κ.τ.λ. Το σύστημα προτιμάει την εταιρεία γιατί "γυρνάει"¨το χρήμα.

Δηλαδή οι μηχανικοί που σε καιρούς ακμής δεν είχαν κάνει εταιρία ήταν ΗΛΙΘΙΟΙ:

 

Και ήρθαν οικονομολόγοι κομματόσκυλα μηδενικής εμπειρίας και βρήκαν τη λύση;

Τελος να πω, πως για μενα εαν η φορολογια ηταν εννιαια για ολα τα εισοδηματα, θεωρω πως η ιδια η οικονομια μας θα ηταν πιο λειτουργικη. Κοιταχτε σημερα τι γινεται με τις προθεσμιακες καταθεσεις. Οσοι εχουν ποσα ανω των 100.000 εχουν βαλει τα λεφτα τους σε προθεσμιακες καταθεσεις με επιτοκιο 5%, ενω οι τοκοι αντι να μπαινουν στην κλιμακα φορολογουνται αυτοτελως με 10% μονον. Ετσι εχουμε τις επιχειρησεις που παραγουν πλουτο για την κοινωνια να πληρωνουν 40% φορο, ενω ολοι οι αραχτοι να παιρνουν μεγαλους τοκους με μολις 10% φορο. Ειναι αυτο δικαιο λοιπον? Ολοι αυτοι εαν επαιρναν τοκο 0,25% οπως σε ολη την Ευρωπη και οι τοκοι εμπαιναν στην κλιμακα, δεν πιστευετε πως θα προτιμουσαν να κανουν μια επενδυση (κατι που θα κινουσε και το χρημα)?

Συνέταιρο θα κάνουν το κράτος σε χρήματα που έβγαλαν και φορολογήθηκαν;

Στην τελική καλύτερα τα χρήματα στις Ελληνικές Τράπεζες και να κάθονται παρά σε Τράπεζες του εξωτερικού.

 

Ξέρεις που βρίσκονται σήμερα Ελληνικές εταιρίες που επένδυσαν σοβαρά;

Έχουν κλείσει.

Edited by myri
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 205
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μια ερώτηση μόνο. Στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη πως φορολογούνται οι τόκοι των καταθέσεων;

Link to comment
Share on other sites

Στην Αγγλία και στην Κύπρο που ξέρω δεν φορολογούνται. Δεν νομίζω να φορολογούνται πουθενά.

 

Τώρα γιατί ο Thodoris θέλει να φορολογούνται οι καταθέσεις (οι οποίες έχουν ήδη φορολογηθεί σαν εισόδημα!) και όχι π.χ. η ακίνητη περιουσία που έχουμε την μεγαλύτερη ιδιοκατοίκιση στην Ευρώπη είναι άλλο θέμα. Κατά τη γνώμη μου ο Έλληνας έχει ακίνητη περιουσία και λίγο ρευστό. Εκεί είναι το πρόβλημα. Το χρήμα με το οποίο θα επενδύσουμε ή θα παράγουμε το έχουμε κάνει...μπετά.

 

Και φυσικά εάν έμπαινε ένας τέτοιος φόρος στις καταθέσεις δεν θα έμενε ευρώ στις ελληνικές τράπεζες!

Edited by nik
Link to comment
Share on other sites

Το χρήμα με το οποίο θα επενδύσουμε ή θα παράγουμε το έχουμε κάνει...μπετά.!

Που είναι το πρόβλημα;

 

Θα έκανε ποτέ επένδυση ο υπάλληλος; Σε τι;

 

Κάνει ποτέ ο υπάλληλος επένδυση σε κάτι Παγκοσμίως;

Μόνο σε ομόλογα και μετοχές μπορεί να επενδύσει.

Άντε να ανοίξει και κανένα μαγαζί. Δηλαδή σιγά τις επενδύσεις!

 

Και τα στελέχη των επιχειρήσεων στο εξωτερικό, δεν αγοράζουν κατοικία;

Τι διάολο τότε τα κάνουν τα χρήματά τους, μανικιούρ;

Link to comment
Share on other sites

Αν το επιτόκιο της προθεσμιακής είναι 2% όσο ο πληθωρισμός και ένα ομόλογο σε εταιρείες έχει π.χ. 5% ή ένα κρατικό ομόλογο με 7%, εσύ τι θα προτιμήσεις ? Δεν είναι ανάγκη να πάρεις μετοχές. Οι εταιρείες έτσι βρίσκουν κεφάλαια. Κάνουν αύξηση μετ. κεφαλαίου ή παίρνουν δάνεια. Κάτσε να πέσουν εδώ τα επιτόκια σε τέτοια ποσοστά και θα δούμε τι θα κάνεις. Είδα τα ακίνητα πόσο φοβερή επένδυση είναι που δεν πουλιέται τίποτα.

 

Πέρα από αυτά εδώ ο Έλληνας μιλάμε ότι ο,τι έχει το ρίχνει σε σπίτια μέχρι να μείνει άφραγκος και να χρωστάει και δάνειο. Δεν μιλάω για ένα λογικό διαμέρισμα πρώτης κατοικίας 100τ.μ. Μιλάω για εξοχικά ή για πρώτες κατοικίες άνισες σε σχέση με το εισόδημα π.χ. δημόσιος υπάλληλος με μεζονέτα 200τ.μ. στον Άγιο Στέφανο. Εδώ ο Έλληνας δεν έχει να πληρώσει τα τέλη ακίνητης περιουσίας που υπάρχουν σε όλον τον κόσμο και τα ονομάζει χαράτσια.

 

Δεν πάει μπροστά μία οικονομία χωρίς ρευστό.

Link to comment
Share on other sites

ρε Μύρι, ερχεσαι σε αντιπαράθεση με τον Θοδωρή1982 ο οποίος είναι απροκάλυπτα νεοφιλελεύθερος

υπάρχει κάποιο σημείο τομής μεταξύ σας?

δεν νομίζω

Link to comment
Share on other sites

Εδώ ο Έλληνας δεν έχει να πληρώσει τα τέλη ακίνητης περιουσίας που υπάρχουν σε όλον τον κόσμο και τα ονομάζει χαράτσια.

Για ρίξε μια ματιά εδώ: http://prezatv.blogspot.com/2012/03/blog-post_4663.html#more

Βλέπεις δεν είναι μόνο οι Έλληνες.

Link to comment
Share on other sites

Νικ, μονο σαν διευκρινηση να πω πως εγω δεν ζητησα να φορολογουνται οι καταθεσεις, δλδ το κεφαλαιο αλλα ζητησα να φορολογουνται οι τοκοι. Μην τα μπερδευουμε τα δυο. Ειναι αυτονοητο πως το ιδιο εισοδημα δεν μπορει να φορολογηθει δυο φορες, κατι που αλλωστε αναφερει και το Συνταγμα.

 

Απο την αλλη εμενα μου φαινεται ακρως παραλογο απο την μια οι Ελληνικες τραπεζες να ζητανε χρηματα απο τους φορολογουμενους πολιτες ως κεφαλαιακη στηριξη και απο την αλλη να προσφερουν τις πιο επικερδεις καταθεσεις. Δεν υπαρχει αλλη Ευρωπαικη χωρα με επιτοκια προθεσμιακων που να φτανουν το 8 και 9%. Αυτη η πρακτικη λειτουργει σαν ωρολογιακη βομβα στα θεμελια της οικονομιας αφου αφενος το χρημα δεν κινειται και αφετερου τα επιτοκια των δανειων εχουν σκαρφαλωσει στα υψη. Αληθεια πως μπορει μια Ελληνικη εταιρεια να ανταγωνιστει μια Γερμανικη οταν η μια δανειζεται με 12,5% και η αλλη με 8%?

Edited by thodoris1982
Link to comment
Share on other sites

nik

Πάντως αν θες τη γνώμη μου άριστα έπραξε και επένδυσε σε σπίτι.

 

Διότι, αν μείνει άνεργος θα έχει ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του.

Και θα μπορεί να ελπίζει πως θα βρει μια νέα δουλειά. Χωρίς σπίτι κινδυνέυεις να γίνεις άστεγος. Και όποιος μένει άστεγος δεν ξαναβρίσκει δουλειά. Γιατί κανείς δεν προσλαμβάνει έναν που είναι βρώμικος με άπλυτα ρούχα.

 

Όταν είχε χρήματα έκτισε να μείνουν και τα δισέγγονά του. Διότι πλέον η νέα γενιά είναι αδύνατον να αγοράσει σπίτι.

 

Η 2η κατοικία κοντά στην Αθήνα (Ραφήνα, Μαρκόπουλο, Μαραθώνας) γίνεται 1η για το παιδί του.

 

Δυστυχώς επέλεξε τον Αγ. Στέφανο διότι το κέντρο το έχουν κάνει γκέτο, άρα δεν φταίει μόνο αυτός.

 

Τα λεφτά στην τράπεζα, αφού μας ξεζουμίσουν με φόρους, στο τέλος θα μας τα φάνε, ενώ το σπίτι μένει.

 

Τέλος, την 1η κατοικία είναι δύσκολο να σου την πάρουν γιατί και τα δικαστήρια είναι αυστηρά και διότι μπορείς να λάβεις τα μέρα σου με διάφορες τρικλοποδιές.

 

 

alfisti1978

 

Το πρόβλημα είναι πως κάποιοι που ανήκουν στην άνω μεσαία τάξη και ευτυχώς για αυτούς δεν τους έχει αγγίξει η κρίση νομίζουν πως θα την περάσουν αλώβητοι.

Αλλά ξέρεις επί τούτου έχουν αναθεωρήσει κολοσσοί (να μην αναφέρω ονόματα) όχι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που καταστρέφονται σε 2 μήνες.

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν υπαρχει αλλη Ευρωπαικη χωρα με επιτοκια προθεσμιακων που να φτανουν το 8 και 9%.

Μα υπάρχει τράπεζα στην Ελλάδα που δίνει 8-9% ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.