parisbyron Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2012 Θα ήθελα να ρωτήσω τι ακρβώς κάνει μία σφαιρική βάνα (ball valve) μέσα σ' ένα μηχανοστασίο - ψυχροστάσιο ή αντλιοστάσιο πείτε το όπως θέλετε, έχω ψάξει παντού και δε βρίσκω κάτι σχετικό μόνο προδιαγραφές από διάφορους κατασκευαστές. Γιατί έχω μία όψη μηχανοστασίου και πάνω στις διάφορες σωληνώσεις των δικτύων έχει πολλές τέτοιες. Θα ήθελα να μου πείτε ποια ακριβώς είναι η λειτουργία τους; Ευχαρστώ εκ των προτέρων.
aithilenio Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2012 Βάνες αποκοπής είναι.
nvel Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2012 ή ελέγχου, εκτροπής, μίξης
parisbyron Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2012 Βάνες αποκοπής είναι. Δηλαδή απομονώνουν κάποια στοιχεία του μηχανοστασίου σε περίπτωση κάποιας βλάβης;
ariss Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2012 Ναι κάνουν και αυτό πάρις. Με απλά λόγια όταν το χερούλι είναι παράλληλα στον αγωγό περνάει το ρευστό όταν είναι κάθετο δεν περνάει. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Ανάλογα την εγκατάσταση μπορεί να έχουν και άλλες λειτουργίες.
parisbyron Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2012 Ευχαριστώ πολύ για τη πολύτιμη βοήθειά σας.
aithilenio Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2012 (edited) Αν θέλεις μπορείς να δεις ένα σχεδιάκι που είναι κατά 99% φτιαγμένο με τα χεράκια μου (να περιφανευτώ λιγάκι) με πολλές βάνες. http://udravlikos.gr...sxediogreg4.jpg Edited Φεβρουάριος 19 , 2012 by aithilenio
lem-x24 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2012 είναι μια βάνα για έλεγχο της ροής του ρευστού. είναι μια κατηγορία βανών που λόγω της στιβαρής κατασκευής τους αντέχουν στην φθορά και την κόπωση και παράλληλα προσφέρουν στεγανότητα και αξιοπιστία. βέβαια με το ανάλογο κόστος συγκριτικά με άλλες πιο απλές (όπως βάνες πεταλούδας)
aiche Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2012 Άνοιξε κλείσε άνοιξε κλείσε μια μέρα ξελασκάρισε η βίδα και η βαλβίδα δεν έκλεινε ενώ το χερούλι δούλευε. Ευτυχώς υπήρχε λίγο πιο μπροστά μια άλλη βαλβίδα ελέγχου και σταμάτησα την διαρροή LPG σε χρόνο dt.
matthaios Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2012 είναι μια κατηγορία βανών που λόγω της στιβαρής κατασκευής τους αντέχουν στην φθορά και την κόπωση και παράλληλα προσφέρουν στεγανότητα και αξιοπιστία. Έτσι είναι. Γι' αυτό συνήθως χρησιμοποιούνται & σαν βάνες στρατσωνισμού στους ατμολέβητες. Το μοναδικό μειονέκτημα που έχουν είναι ότι είναι ευάλωτες στο παγετό όταν χρησιμοποιούνται σε εξωτερικά δίκτυα νερού. Σπάει η μπίλια από το νερό που εγκλωβίζεται μέσα της όταν αυτό παγώσει.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα