Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Δυστυχώς υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις συνένωσης καταστημάτων.

 

Αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι υπάρχει σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας, και κάθε ιδιοκτησία έχει δική της ανεξάρτητη πόρτα, τότε θα μπορούσαν παραμένουν δύο αυτοτελείς ιδιοκτησίες (με δικό τους ΚΑΕΚ κοκ.)

τις οποίες εκμεταλλεύεται ο ενοικιαστής για την ίδια χρήση (δεδομένου ό,τι οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να χτίσει την πόρτα και να ανεξαρτητοποιηθούν και πάλι)

Συνεπώς μπορείς να δώσεις ΠΕΑ για το κατάστημα του Β, και επίσης βεβαίωση μεταβίβασης.

 

Αν εδώ τελειώνουν τα βάσανα τους είσαι εντάξει.

Τώρα υπάρχει το πολεοδομικό ζήτημα που δεν ξέρω αν έχει τακτοποιηθεί, της καθαίρεσης του εσωτερικού τοίχου και ενοποιήσης των καταστημάτων.

Εδώ θα έπρεπε να βγει μια άδεια (είτε μικρής κλίμακας είτε κανονική) και να γίνουν κατόψεις του ενοποιημένου καταστήματος, ώστε να χρησιμοποιηθούν αν χρειαστούν στην έκδοση άδειας λειτουργίας οποιασδήποτε χρήσης εγκατασταθεί (όλα αυτά στο όνομα του εκμισθωτή Γ)

 

Σε κάθε περίπτωση και εφόσον το κατάστημα του Β πρόκειται να περιέλθει στην ιδιοκτησία του Α, και θα γίνουν όλα ιδιοκτησία του, καλό είναι να τον ρωτήσεις αν επιθυμεί να τα δουλεύει και να τα νοικιάζει ενοποιημένα.

Αν ναι, βγάλτου μια άδεια (ή νομιμοποίησε τη καθαίρεση του τοίχου με αναλυτικό (με διαμερισμάτωση)), αιτήσου μια συνένωση ΚΑΕΚ στο Κτηματολόγιο, και παρέδωσε του κατόψη του ενοποιημένου.

Edited by soundholics
  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε (edited)

Ευχαριστώ συνάδελφε για την απάντηση.

 

Τα καταστήματα σήμερα έχουν ενοποιηθεί(αυθαίρετα) και νοικιάζονται ως ένα.

 

Το θέμα είναι ότι για να δωθεί η βεβαίωση

θα πρέπει πρώτα να τακτοποιηθεί η διαμερισμάτωση

 

σωστά?

 

επίσης το ΠΕΑ

θα αφορά το ένα κατάστημα που θα μεταβιβαστεί

 

στην πράξη όμως το κατάστημα είναι ενοποιημένο

με ξεχωριστά ΚΑΕΚ

 

δηλαδή θα πρέπει πρωτα να δηλωθεί η διαμερισμάτωση

και μετά να πάμε για νέο ΚΑΕΚ

και μετά ΠΕΑ?

 

που σημαίνει σε αυτή την περίπτωση πως δεν μπορεί να γίνει συμβόλαιο

αν δεν εκδωθεί ΠΕΑ

Edited by Fritz Todt
Δημοσιεύτηκε

Οχι απαραιτητα. Σου απαντω σχετικα στην πρωτη παραγραφο. Αν τα δυο καταστηματα εχουν και ανεξαρτητες εισοδους, μπορει να τα αντιμετωπισεις και ως δυο διαφορετικα. Εξαλλου και στην εφορια δηλωμενα σαν δυο διαφορετικα θα ειναι. Μπορεις μα προχωρησεις σε βεβαιωση και πεα του Β και μετα ενημρωνεις τον πελατη σου αν θελει να το εχει ενιαιο οπως σου εγραψα παραπανω.

Δημοσιεύτηκε

έχεις δίκιο,

 

 

ευτυχώς έχει δύο εξωτερικές εσόδους

 

οπότε μένει το θέμα των φωτογραφιών

(ή δεν θα δείξω καθόλου το σημείο που θα έπρεπε να υπάχει τοίχος

ή θα κάνουμε μια ψευτοκατασκευή απλά για τη φωτο)

 

επίσης υπάρχει ένα θέμα ότι

δεν το έχει δηλώσει κανείς στο Ε9

 

τεσπα

θα δωσω τη βεβαίωση

και το ΠΕΑ σα να πρόκειται για ξεχωριστό κατάστημα

  • 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Σε διώροφη οικοδομή, ενός ιδιοκτήτη, με κατάστημα στο ισόγειο και κατοικία στον όροφο υπάρχει παράβαση διαμερισμάτωσης και στο κατάστημα και στον όροφο.

Αντί για 1 κατάστημα στο ισόγειο και 1 διαμέρισμα στον όροφο, έγιναν 2 καταστήματα και 2 διαμερίσματα.

Κατά τη γνώμη μου πρέπει να δηλωθούν 2 παραβάσεις διαμερισμάτωσης.

Πως θα δηλωθεί αυτό αφού έχει μόνο 1 κουτάκι για τσεκάρισμα;

Δημοσιεύτηκε (edited)

Μπορείς να δηλώσεις δύο κατηγορίες 13 (Λ.Π.) και να γράψεις στα σχόλια πως το πρόστιμο υπολογίσθηκε σύμφωνα με το άρθρο 50§7 του Ν4042/13.02.2012 ως δύο (2) λοιπές παραβάσεις κατηγορίας 13.

Edited by Faethon11
Δημοσιεύτηκε (edited)

Α συγνώμη, κύτταξε από την διατύπωση του Νόμου, η Διαμερισμάτωση είναι ούτως ή αλλως μια παράβαση κατηγορίας 13.

"Η διαφορετική διαμερισμάτωση ορόφου από αυτήν που προβλέπεται στα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας, αν έχει

επιφέρει τροποποίηση των μηχανολογικών εγκαταστάσεων, υπάγεται στην κατηγορία 13 του πίνακα του Παραρτήματος του ν. 4014/2011 και ως ειδικό πρόστιμο κα-

ταβάλλεται εφάπαξ, εντός της προθεσμίας της πρώτης νδόσης, το ποσό των 500 ευρώ και δεν καταβάλλεται παράβολο."

 

Κατά την γνώμη μου δεν θα έχεις πρόβλημα.

Ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Διαφορετική διαμερισμάτωση θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται αλλιώς, αλλά οι ξεφτίλες δεν προέβλεψαν, κατήργησαν και τις ΕΕΜΚ. Και σου λέει κάν' το έτσι για 30 χρόνια και ας μην έχεις υπέρβαση κάλυψης, δόμησης, ύψους, κι ας μη φταις εσύ για γι αυτό ας τα κανε ο εργολάβος. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει?

Ρωτώ, άδεια μπορεί να βγει για διαμερισμάτωση? Φαντάζομαι πως ναι, άδεια νομιμοποίησης.

 

Και κάτι άλλο: αυτό με τα ισόγεια καταστήματα. Ισόγειο κατάστημα αντί για 10 μ πρόσοψη όπως προέβλεπε η άδεια, έγινε 8,00 από την κατασκευή το '75 χωρίς τροποποίηση αδείας, χωρίς τίποτα. Το αγοράζει ο Χ. Το '90 το πουλάει ο Χ στον Υ. Σήμερα ο Υ το νοικιάζει στον Ω. Ο Ω θέλει να βγάλει άδεια λειτουργίας. Έστω ότι ένα από τα δικαιολογητικά για άδεια λειτουργίας είναι η εγκεκριμένη κάτοψη. Τι κάνεις πλέον? Έστω ότι κάνουμε τακτοποίηση Ν.4014. Αφού ανεβάσουμε τις κατόψεις στο σύστημα, αυτές θα παίρνουν αυτόματα κάποια έγκριση και θα μπορούμε να τις κατεβάζουμε πάλι και θα έχουν κάποια ειδική σφραγίδα υπογαφή από το υπουργείο, που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως η επίσημη κάτοψη? Και μέχρι τότε τι γίνεται? Ή μήπως τους πας την εγκεκριμένη, τους πας την πραγματική κατάσταση και την τακτοποίηση και ο Δήμος θα σου πει οκ?

Είναι κάποιος που πρόσφατα έχει βγάλει άδεια λειτουργίας σε κατάστημα που η κάτοψή του η πραγματική είναι διαφορετική από την εγκεκριμένη να μας πει τι του ζήτησαν και τι έκανε? Ειδικά για δήμο Θεσσαλονίκης.

Edited by Ιάμβλιχος
Δημοσιεύτηκε (edited)

Στις περιπτώσεις που η διαφορετική διαμερισμάτωση έχει γίνει από την κατασκευή, π.χ. έστω σε έναν όροφο από άδεια Δ1: 70τμ - Δ2:30τμ και τελικά έγινε Δ1: 60τμ - Δ2: 40 τμ χωρίς να αλλάζουν τα ηλεκτρομηχανολογικά :roll: αγοράζει ο Χ το Δ1 με 60 τμ στο συμβόλαιο. Τώρα θέλει να το πουλήσει. Ποιο το κόλλημα να δώσω βεβαίωση νομιμότητας εφόσον δεν παραβιάζει δόμηση, ύψος , κάλυψη, ποιο το κόλλημα με το ΠΕΑ εφόσον θα συμφωνεί με συμβόλαιο στα τ.μ.

 

Μα θα μου πείτε αλλάζουν τα ηλεκτρολογικά :ph34r: το δωμάτιο που από το Δ1 τελικά βρίσκεται στο Δ2 ηλεκτροδοτείται από τον πίνακα του Δ2 Χαχαχα ^_^

 

Μια ζωή ένοχοι. Ο άνθρωπος από τότε που γεννήθηκε είναι αμαρτωλός και ένοχος. Από τα 5 του, τα 10 , στα 15 πρέπει να εξομολογηθεί. Πλέον η εξομολόγηση γίνεται με 500άρια x κάτι κι ας είσαι καθαρός κι αθώος. Της μάνας σας και της θειά σας παλιοκουφάλες.

 

όταν κάποιος από το χωριό ήρθε (οι γονείς μας δηλαδή) και αγόρασε ένα διαμέρισμα ήξερε τι θα πει εγκεκριμένη κάτοψη αδείας, ή συνηθιζόταν να βάζεις μηχανικό να στο ελέγξει? και άντε στο ήλεγχε κάποιος τι θα σου έλεγε μην το παίρνεις γιατί έχει κάτι διαφορετικό και σαχλαμάρες?

Τόσες κουφάλες μηχανικοί τι κάνουνε μες στη βουλή?

 

http://portal.tee.gr...OGES%202012.pdf

 

''Θέλουμε στη Βουλή

διπλωματούχους μηχανικούς,

που θα . . μήσουν το χώρο''

 

Δείτε τους και σιχαθείτε τους. Ο κύριος Μίμης , η κυρία Ντάνυ, ο Ποπάυ και τα Φοφίκο.

Edited by Ιάμβλιχος
Δημοσιεύτηκε (edited)

Έχω και ένα μαγαζί του '70 που αντί για ελεύθερο ύψος 5,00 μ , είναι 4,60μ. Πόσα πλερώνω κύριε Σηφουνάκη, πολιτικέ μηχανικέ? Κύριοι εξεταστές κοινωνικών κριτηρίων για το προσδιορισμό του προστίμου αυθαιρέτων, θα μου πείτε εσείς? Βρε ουστ!! Κουράδες! Σκουπίδια!

Edited by Ιάμβλιχος
  • Upvote 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.