Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

... αλλά και απόλυτα υπερβολικό όσο μιλάμε για απλές αποθήκες...

 

εσείς θα δίνατε 3 βεβαιώσεις (η συμβολαιογράφος ζήτησε 1 γιατην κάθε αποθήκη γιατι υπάρχουν στη συσταση και θα μεταβιβαστούν ξεχωριστά) που δεν ανταποκρίνονται καθόλου στην πραγματικότητα ? Και εγω ήρθα στο δίλημμα αλλά τελικά κοιτώ μήπως το κάνω σωστά από τη στιγμη που δεν εχει και κόστος προστιμου για τακτοποιηση

Edited by antonisk7
  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

clemenza,

Ναι συμφωνώ, δεν είναι απαραίτητη. Μπορεί ο ένας ιδιοκτήτης να μην θέλει να ρυθμίσει την αυθαιρεσία του, αλλά δεν μπορεί να αναγκάσει και τον άλλο να μην το κάνει.

Ναι, δεν εμπίπτει στην ιστορία των κοινοχρήστων χώρων.

 

antonisk7,

 

Οχι 3 βεβαιώσεις δεν θα έδινα.

Θα ακολουθούσα αυτό που πρότεινες και θα τις έδινα όσες βεβαιώσεις για όσες αποθήκες υπάρχουν στην πραγματικότητα.

Σκέψου ό,τι μπορει τώρα να μην υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αλλά να δημιουργηθεί στο μέλλον, καλό είναι να είμαστε πάντα καλυμμένοι νομικά.

Δημοσιεύτηκε

μπράβο

NOK άρθρο 23

 

5. (εντος ε.ρ.σχ) (εκτος ε.ρ.σχ) (οικισιμοί χ.ε.ρ.σχ Σε περίπτωση συναίνεσης ιδιοκτητών όμορων οικοπέδων είναι δυνατή η λειτουργική ενοποίηση των κτισμάτων των ιδιοκτησιών για όσο χρονικό διάστημα προβλέπεται από την ιδιωτική σύμβαση εφόσον διασφαλίζεται η στατική επάρκεια των κτισμάτων μετά τις προβλεπόμενες διαρρυθμίσεις.

Σε περίπτωση συναίνεσης ιδιοκτητών αυτοτελών ιδιοκτησιών του ιδίου κτιρίου είναι δυνατή η λειτουργική τους ενοποίηση εφόσον διασφαλίζεται η στατική επάρκεια του κτίσματος μετά τις προβλεπόμενες διαρρυθμίσεις..

 

 

Συνεπώς για συνένωση όμορων διαμερισμάτων (είτε στον ίδιο όροφο είτε ως δημιουργία "μεζονέτας") δεν απαιτείται πλεόν τακτοποίηση διαμερισμάτωσης ???

_εφόσον δεν υπάρχουν άλλες παραβάσεις_

Δημοσιεύτηκε

Και υποθέτω πως στην περίπτωση που ενώνονται ιδιοκτησίες του ίδιου ιδιοκτήτη, δε γεννάται ούτε καν θέμα συναίνεσης, βγαίνει κανονικά βεβαιώση για τον ενιαίο χώρο ?

Δημοσιεύτηκε

Μα όταν κάτι σήμερα λογίζεται ως νόμιμο,

γιατί να πρέπει να ανατρέξεις σε πρωθύστερη νομολογία για να το θεωρήσεις ως παράνομο;;

 

αυτό το κάνεις μόνο αν συμβαίνει το αντίθετο.....οπότε τότε και μόνο πρέπει να αποδείξεις ότι στο χρόνο κατασκευής του η νομολογία-νομοθεσία το επέτρεπε

Δημοσιεύτηκε (edited)

Νομίζω ό,τι είναι πολύ προώρο να κάνουμε μια τέτοια αποδοχή του άρθρου 23 του ΝΟΚ όταν ακόμα δεν έχουν εκδοθεί οι επεξ. εγκύκλιοι και δεν μας έχει αποσαφηνιστεί πως ακριβώς πράττουμε σε κάθε περίπτωση.

Μέχρι τώρα, ο,τιδήποτε υφίσταται πέρα της εγκεκριμένης αδείας θεωρείτο αυθ. κατασκευή ή χρήση ή μετατροπή, εκτός από τις εσωτερικές διαρρυθμίσεις αυτοτελών ιδιοκτησιών.

 

Συνεπώς, ο,τιδήποτε έχει γίνει σε προ του ΝΟΚ, θεωρείται αυθαίρετο και πρέπει να τακτοποιηθεί με διαμερισμάτωση.

Τώρα γιατις περιπτώσεις που προβλέπει ο ΝΟΚ (και που δεν αφορούν τον 4014 αφου η ισχύςτου είναι μεταγενεστερη της 7/'11) δεν σημαίνει ό,τι δεν θα απαιτηθεί για την λειτουργική ενοποιήση των διαμερισμάτων κάποια έγκριση ή κάποια άδεια. Εξάλλου κάποιος πρέπει να αναλάβει (ερμηνεύω τον νόμο) την ευθύνη για την στατική επάρκεια της ενοποιήσης.

 

Αυτός είναι και ο λόγος που θεωρώ πολύ προώρο το να ισχυριστεί κάποιος την διάταξη του ΝΟΚ.

Ας ξεκαθαρίστει πρώτα και βλέπουμε.

 

Επίσης, γεννάται και ένα δεύτερο ερώτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί:

Αν γίνεται συνένωση αυτομάτως δίχως κάποια άδεια, τότε όλοι θα δηλώνουμε για ένα σπίτι 150 τ.μ. ό,τι είναι δύο δ/τα από <120 τ.μ. και <40 τ.μ. για να μπαίνουν στην κατηγορία του φορολογικά μειωμ. συντελεστή.

 

Το ότι μια κατασκευή δεν είναι αυθαίρετη κατά ΝΟΚ (αν κάποιος επιλέξει να ρυθμίσει με τις ισχύουσες διατάξεις) δεν σημαίνει ό,τι πολεοδομικώς είναι τακτοποιημένη, μέχρι τουλάχιστον να μας υποδείξουν τον τρόπο.

Edited by soundholics
Δημοσιεύτηκε

Και υποθέτω πως στην περίπτωση που ενώνονται ιδιοκτησίες του ίδιου ιδιοκτήτη, δε γεννάται ούτε καν θέμα συναίνεσης, βγαίνει κανονικά βεβαιώση για τον ενιαίο χώρο ?

 

Λάθος, απαιτείται πρωτίστως δήλωση 4014 για ρύθμιση της αυθαιρεσίας!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.