Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαιρεσία κλιμακοστασίου και εισόδου σε διώροφο


Recommended Posts

Καλησπέρα,

Θα ήθελα την βοήθειά σας για το εξής ζήτημα

Κλήθηκα να δώσω μία βεβαίωση περί μή αυθαιρεσίας σε διαμέρισμα για μεταβίβαση και διαπίστωσα ότι τα σχέδια της άδειας είναι εντελώς διαφορετικά από την υπάρχουσα κατάσταση. Δηλαδή η είσοδος και το κλιμακοστάσιο είναι εντελώς ανάποδα από εκεί που υπάρχει στην άδεια. Δεν φαίνεται όμως υπέρβαση δόμησης ούτε βγαίνει εκτός περιγράμματος αλλά έχει κλείσει ένας φωταγωγός. Τί κάνω σε αυτή την περίπτωση; Δηλώνω μόνο το κλείσιμο του φωταγωγού; Αποτυπώνω και την αλλαγή στη διαρρύθμιση του διαμερίσματος και του κλιμακοστασίου; Η άδεια είναι του 1974. Πρέπει να γίνει αναθεώρηση λόγω της αλλαγής στην είσοδο;

Αν μπορείτε να με βοηθήσετε γιατί έχω μπερδευτεί πολύ

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Όταν λες είσοδος τί εννοείς; είσοδος στην πολυκατοικία ή είσοδος στο διαμέρισμα; και αν μιλάς για το 2ο, τί εννοείς είναι ανάποδα; είναι εκεί που θα έπρεπε να είναι η είσοδος του άλλου διαμερίσματος; Η θέση του κλιμακοστασίου έχει να κάνει με κοινόχρηστους χώρους οπότε δε σε απασχολεί.

Πιο σοβαρό από όσα αναφέρεις είναι το κλείσιμο του φωταγωγού. Νομίζω είχε πάρει το μάτι μου μια ίδια συζήτηση κάπου εδώ. Θεωρείται κοινόχρηστος χώρος από τη μία, από την άλλη όμως αν κλείστηκε μέσα στο διαμέρισμα τοτε έχεις υπέρβαση δόμησης που θέλει 4014 και συναίνεση όλων των ιδιοκτητών.

 

Στη βεβαίωση δεν έχει να δηλώσεις το φωταγωγό. Είτε τη δίνεις τη βεβαίωση είτε δε τη δίνεις. Το σωστότερο είναι τακτοποίηση φωταγωγού - δύσκολο γιατί συνήθως οι συνιδιοκτήτες είναι τσακωμένοι μεταξύ τους. Σε αντίστοιχη περίπτωση που μου έτυχε, δεν έδωσα βεβαίωση, αν και είμαι σίγουρος ότι βρέθηκε καμικάζι συνάδελφος που την έδωσε.

Link to comment
Share on other sites

Εννοώ ότι η είσοδος στην πολυκατοικία (διώροφο) και η θέση του κλιμακοστασίου είναι από την άλλη πλευρά του οικοπέδου, σε σχέση με τα σχέδια της άδειας. Ο φωταγωγός που έχει κλείσει και έχει γίνει χώρος κύριας χρήσης ουσιαστικά δεν μπαίνει στον 4014; Πώς φαίνεται αυτός ο χώρος στην βεβαίωση για να τακτοποιηθεί και με τί πρόστιμο (η άδεια είναι του 74, πρό '83). Ναί οι ιδιοκτήτες δεν τα πηγαίνουν καλά μεταξύ τους σίγουρα αλλά εγώ θέλω να τακτοποιήσω τον χώρο του διαμερίσματος του ιδιοκτήτη που με κάλεσε. Για τον πάνω όροφο δεν ξέρω αν απαιτείται να ασχοληθώ. Επίσης, αν γνωρίζετε πρέπει να γίνει καμία ενημέρωση φακέλου στην πολεοδομία γι' αυτό;

 

ευχαριτώ πολύ για τον χρόνο σας!!!

Link to comment
Share on other sites

Για είσοδο πολυκατοικίας και κλιμακοστάσιο δεν ασχολείσαι ακόμα κι αν μπαίνεις στην πολυκατοικία με ανεμόσκαλα στην οροφή. Το θέμα σου είναι ο κλεισμένος φωγαγωγός, ο οποίος μπαίνει μεν στο 4014 αλλά χρειάζεται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ συναίνεση όλων των συνιδιοκτητών, επειδή είναι προσάρτηση κοινόχρηστου χώρου. Μη το αμελήσεις γιατί μετά θα κυνηγάνε εσένα. Γενικά διαμερίσματα με κλεισμένους φωταγωγούς είναι μπλεγμένα τώρα. Ξέρω περίπτωση σε πολυκατοικία όπου στα άλλα διαμερίσματα οι ιδιοκτητες είναι νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τρέχα γύρευε ποιος θα υπογράψει.

 

ΥΓ: Επειδή από τα γραφόμενά σου δεν προκύπτει σαφώς, μιλάμε πάντα για κλεισμένο φωταγωγό στο διαμέρισμα που ελέγχεις. Οποιαδήποτε αυθαιρεσία του πάνω ορόφου δε σε αφορά, είτε πρόκειται για φωταγωγό είτε όχι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.