AristidisZ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2012 Καλησπέρα. Σε μια μελετη που κανω, αντιμετωπιζω το εξης: εχω εναν αρχειακο χωρο (σε κτιριο γραφειων) θεωρω προφανως οτι αντιμετωπιζεται ως χωρος αποθηκης (με φυλαξη χαρτιου) πηγαινοντας να υπολογισω το πυροθερμικο φορτιο βλεπω τα παρακατω: σε ένα χωρο περί τα 70 τ.μ. έχω συνολικά (από αρχιτεκτονική κάτοψη) περί τις 16 ραφαριες 3,2m x 40 cm αυτό μας δίνει μια συνολική επιφάνεια 20,48 τ.μ., και με ένα μέσο ύψος 2μ ανα ραφαρία, έναν όγκο 41 κ.μ. εάν δοκιμάσω να υπολογίσω την ποσότητα του χαρτιού που μπορώ να αποθηκεύσω εκεί, με μια πυκνότητα στο χαρτί 800kg/m3, μου βγαίνει το αστρονομικό νούμερο των 33 τόνων, που αφενος καθιστα τον αρχειακο μου χωρο πιο επικινδυνο και απο πυριταδαποθηκή (με οτι αυτο συνεπαγεται) χώρια που ειναι πρακτικα αδυνατον φυσικα να αποθηκευσει καποιος τετοια ποσοτητα. Μπορει καποιος να επισημανει το λαθος στον συλλογισμο μου περι όγκου του αποθηκευόμενου χαρτιού ή ακόμα καλύτερα να μου πει αν οι αρχειακοι χωροι μπορουν να καταταγουν ως κατι αλλο ? Ευχαριστω εκ των προτερων Link to comment Share on other sites More sharing options...
κόκκινος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2012 Η πυκνότητα των 800 kg/m3 είναι υπερβολική για αποθήκευση αρχείων. Αυτό το νούμερο ίσως να το βρήκες ως καθαρή πυκνότητα του χαρτιού. Σε βιβλιοθήκες όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι, το χαρτί δεν είναι σε καθαρή μορφή, είναι σε μορφή βιβλίων ή ντοσιέ συγκεκριμένων διαστάσεων, με μία απόσταση το ένα από τα άλλο (κενός χώρος), κ.ο.κ. Κάνε έναν άλλον υπολογισμό χωρητικότητας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AristidisZ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2012 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2012 (edited) πολύ σωστό και εγώ έτσι το σκέφτηκα όμως τι βαθμό πληρότητας να δώσω σε αυτό το 800 ? 10% ? 20% ? 50% ? Δεν είναι εντελώς αυθαίρετο το ζήτημα ? Παρακαλώ, αποφύγετε τις άσκοπες παραθέσεις. miltos Edited Φεβρουάριος 23 , 2012 by miltos Διαγραφή παράθεσης Link to comment Share on other sites More sharing options...
GDplus Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2013 Γεια χαρά μάλλον είναι λίγο αργά για απάντηση (κοντεύει χρόνος απο την ερωτηαη του συναδέλφου) Αλλά προτείνω μια λύση για να το βλέπουν και άλλοι με την ίδια απορια Λύση/Πατέντα Βάλε σε ένα ράφι (του ενός μέτρου) στο γραφείο σου όσους φακελους(με περιεχόμενο) χωράει μετά ζύγισε το περεχόμενο του ενός μέτρου ραφιού με μία ζυγαριά μπάνιου Υπολόγισε τη συνολική μάζα βάση του ολικού μήκους των ραφιών του αρχείου (τρέχοντα μέτρα) Κανένας δεν θα αμφισβιτήσει τον υπολογισμό αφού είναι αρκετά ρεαλιστικός Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μαρκετάκης Ιωάννης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2013 Με τον όγκο των 41 κυβικών θα συμφωνήσω. Το κάθε ράφι τι βάρος σηκώνει; Αν πούμε ότι το κάθε ράφι σηκώνει 80 κιλά ανά μέτρο τότε 3,2 χ 80 χ 16 = 4 τον. Μήπως αυτό απλουστεύει τα πράγματα; (Το 80 κιλά το πήρα από προδιαγραφή μεταλλικών ραφιών θα έλεγα βαρέως τύπου όχι όμως "ντεξιον"). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα