Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ποιότητα ισχύος στην ηλεκτρική ενέργεια


GeorgeS

Recommended Posts

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Δύο βασικές παράμετροι σε αυτό που ονομάζουμε ποιότητα ισχύος στην ηλεκτρική ενέργεια είναι η άεργος ισχύς και οι αρμονικές μαζί βέβαια με τις βυθίσεις τάσης κλπ. Ομως, τόσο η άεργος ισχύς όσο και οι αρμονικές είναι για μένα ίσως οι πιο "δυσκολονόητες" έννοιες ως φαινόμενα στην ποιότητα ισχύος και πιστεύω ότι πολλοί μιλάνε γιαυτές αλλά λίγοι έχουν αντιληφθεί πλήρως το φαινόμενο. Δηλαδή το να πεις όπως λένε τα βιβλία ότι στην άεργο ισχύ (μη παραγωγική ισχύ) οτι το διάνυσμα αυτής είναι κάθετο στη πραγματική ισχύ και το άθροισμα δίνει τη φαινόμενη ισχύ ή ότι υπάρχει μια ταλάντωση στη γραμμή δεν λέει τίποτα. Ψάχνω για ένα καλό βιβλίο ή μάλλον κάποιο site που να περιγράφει με απλά λόγια και κυρίως με σχήματα και παραδείγματα (γραφήματα κλπ) τα δύο αυτά φαινόμενα. Βρήκα στο internet ένα ενδιαφέρον link στο leonardo energy (http://www.leonardo-energy.org/drupal/animations/scc_impedance_harmonics) αλλά είναι πολύ απλό.

 

Ο λόγος είναι ότι θέλω να φτιάξω μια μικρή βιβλιοθήκη με σχήματα για μαθητές ΤΕΕ κλάδου ηλεκτρολόγων. Αν γνωρίζει κανείς κάτι ας μας πει :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.