Ιάμβλιχος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27 , 2012 (edited) Έβαλαν τους ανάπηρους ξέχασαν την έκπτωση. Δεν βλέπω να υπολογίζεται Edited Απρίλιος 27 , 2012 by Ιάμβλιχος Link to comment Share on other sites More sharing options...
bnn7 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27 , 2012 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27 , 2012 Τρομερό!!!Μόνο στις λοιπές παραβάσεις την παίρνει την έκπτωση!!!Ελεοοοοοοος!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27 , 2012 (edited) Θα το φτιάξουν (αν δεν είναι έτοιμο), μην βιαστείτε... Έκανα ένα πείραμα και δουλεύει μια χαρά!!!!! Βγάζει σωστά αποτελέσματα!!!! Edited Απρίλιος 27 , 2012 by ΙΑΣΟΝΑΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιάμβλιχος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27 , 2012 (edited) σωστά ! αυτό που χρειάζεται είναι επιλογή όχι μόνο στην κύρια εγγραφή αλλά και στα φύλλα καταγραφής όπου επίσης υπάρχει η επιλογή αναπήρων >80% και παλιννοστούντων. Η έκπτωση παρέχεται στο συνολικό πρόστιμο (παράβολο+ειδικό πρόστιμο) Edited Απρίλιος 27 , 2012 by Ιάμβλιχος Link to comment Share on other sites More sharing options...
bnn7 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27 , 2012 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27 , 2012 Και εγώ αντίστοιχα με τον συνάδελφο έχω περίπτωση γονέων τέκνου με αναπηρία >80% και σε μονοκατοικία έβαλα όλες τις τακτοποιήσεις με τον ειδικό συντελεστή.Η μία αυθαιρεσία είναι εξωτερικό ασανσέρ ΑμεΑ.Υπάρχει λέτε κάποιο πρόβλημα?? Ξαναποστάρω την ερώτηση μου μήπως κάποιος πιο έμπειρος συνάδελφος μπορεί να μου απαντήσει...προσθέτω ότι οι ιδιοκτήτες μου προσκόμησαν αποδεικτικό αναπηρίας του τέκνου και το συμπεριέλαβα και στην υπεύθυνη δήλωση π[ου τους έδωσα να μου υπογράψουν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27 , 2012 (edited) Ξαναποστάρω την ερώτηση μου μήπως κάποιος πιο έμπειρος συνάδελφος μπορεί να μου απαντήσει...προσθέτω ότι οι ιδιοκτήτες μου προσκόμησαν αποδεικτικό αναπηρίας του τέκνου και το συμπεριέλαβα και στην υπεύθυνη δήλωση π[ου τους έδωσα να μου υπογράψουν! Ο νόμος 4042 παρ. 70 αναφέρει: Τυφλοί με ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω και πρόσωπα, που παρουσιάζουν βαριές κινητικές αναπηρίες, με ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω, καθώς και πρόσωπα, που επιβαρύνονται φορολογικά από πρόσωπα με τις παραπάνω ιδιότητες για την υπαγωγή στο άρθρο 24 του ν. 4014/2011 καταβάλουν ποσοστό 15 % του ενιαίου ειδικού προστίμου, όπως υπολογίζεται σύμφωνα με το Παράρτημα του ν. 4014/2011. Για την υπαγωγή των παραπάνω προσώπων στο άρθρο 24 του ν. 4014/2011 υποβάλλονται επιπλέον των όσων ορίζονται στο άρθρο 24 του ν. 4014/2011 και τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τη συνδρομή των προϋποθέσεων του πρώτου εδαφίου, καθώς και ο τίτλος ιδιοκτησίας του ακινήτου στο οποίο βρίσκεται η αυθαίρετη κατασκευή ή χρήση. Το ποσοστό της αναπηρίας πιστοποιείται από βεβαίωση/γνωμάτευση, που έχει εκδοθεί από αρμόδια δημόσια αρχή. Άρα, δεν έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα!!! Edited Απρίλιος 27 , 2012 by ΙΑΣΟΝΑΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιάμβλιχος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27 , 2012 (edited) Άρθρο 70 ''Τυφλοί με ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω και πρόσωπα, ...................................................................................................................................................................................... Για την υπαγωγή των παραπάνω προσώπων στο άρθρο 24 του ν. 4014/2011 υποβάλλονται επιπλέον των όσων ορίζονται στο άρθρο 24 του ν. 4014/2011 και τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τη συνδρομή των προϋποθέσεων του πρώτου εδαφίου, καθώς και ο τίτλος ιδιοκτησίας του ακινήτου στο οποίο βρίσκεται η αυθαίρετη κατασκευή ή χρήση. Το ποσοστό της αναπηρίας πιστοποιείται από βεβαίωση/γνωμάτευση, που έχει εκδοθεί από αρμόδια δημόσια αρχή. Παλιννοστούντες ομογενείς, οι οποίοι...........................................................................................................................................Για την υπαγωγή των παραπάνω πρόσωπων στο άρθρο 24 του ν. 4014/2011 υποβάλλονται επιπλέον των όσων ορίζονται στο άρθρο 24 του ν. 4014/2011 και τα δικαιολογητικά, που αποδεικνύουν τη συνδρομή των προϋποθέσεων του παραπάνω εδαφίου, καθώς και ο τίτλος ιδιοκτησίας του ακινήτου, στο οποίο βρίσκεται η αυθαίρετη κατασκευή ή χρήση. '' Τίτλος ιδιοκτησίας του ακινήτου μπορεί να θεωρηθεί το προσύμφωνο? Ο ιδιοκτήτης παραχωρεί το δικαίωμα να τακτοποιήσει ο αγοραστής με προσύμφωνο και δε μπαίνει στη διαδικασία να τακτοποιήσει αυτός και ας του δώσει τα λεφτά του προστίμου ο αγοραστής με προσύμφωνο. Είναι πολύπλοκη η κατάσταση είναι και ηλικιωμένοι και δεν καταλαβαίνουν. Στο Ε9 του αρχικού ιδιοκτήτη δηλώνεται ότι εχει πουληθεί με προσύμφωνο και στο Ε9 του αγοραστή πάλι φαίνεται. Μπορεί εφόσον το δηλώνει στο Ε9 να το τακτοποιήσει αυτός που αγόρασε με προσύμφωνο και να πάρει το 15% ή 20% της κύριας και μοναδικής κατοικίας που αφορά τις ειδικές κατηγορίες έχοντας ως τίτλο ιδιοκτησίας το προσύμφωνο? Νομίζω στην κρίση του καθενός είναι γνωρίζοντας την κάθε ειδική περίπτωση Edited Απρίλιος 27 , 2012 by Ιάμβλιχος Link to comment Share on other sites More sharing options...
bnn7 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27 , 2012 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27 , 2012 Ευχαριστώ πάρα πολύ συνάδελφοι!!Με καλύψατε απόλυτα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DE GI Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27 , 2012 (edited) και εγώ έχω Αμεα με >90 % αλλά οι γονείς τακτοποιούν οικοδομή του τους ανήκει δυόροφη (οροφοδιαμερίσματα) και πυλωτή με αυθαίρετο νέο διαμέρισμα. Περνάω την έκπτωση σε όλα τα φύλλα η σε ένα διαμέρισμα? δεν υπάρχει σύσταση οριζοντίου στην οικοδομή? επίσης από τεε τκμ μου είπαν ότι περνάω την έκπτωση σε όλα τα φύλλα. Συμφωνείτε? Edited Απρίλιος 27 , 2012 by DE GI Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27 , 2012 Αν δεν υπάρχει σύσταση οριζόντιας, μια δήλωση 4014 και πάει σε όλα τα φύλλα καταγραφής η έκπτωση για ΑΜΕΑ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα