dbala Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2012 Συνάδελφοι καλησπέρα, Σε μια αντιστήριξη κατακόρυφου πρανούς μέγιστου βάθους 10m για κατασκευή ξενοδοχείου επιλέχθηκε η μέθοδος Βερολίνου με κατακόρυφα στοιχεία δοκούς 2XUPN 200 με βάθος πακτωσης 4m. Δηλαδή συνολικό μήκος δοκού 14m. Ο κατασκευαστής θα προμηθευτεί δοκούς μήκους 6m. Κάθε κατακόρυφο στοιχείο θα αποτελείται από 2 δοκούς UPN200 τοποθετημένους πλάτη με πλάτη ( ] [ ) και συγκολημένους με οριζόντιες λάμες έτσι ώστε να έχουν κενό μεταξύ τους 10cm. για να μπορεί να διατρηθεί οπή για την τοποθέτηση αγκυρίων προεντεταμένων. Η απορία μου είναι: 1. Ποιο είναι το κατάλληλο μήκος που θα έχουν οι λάμες που θα κολληθούν στις πλευρές των δοκών έτσι ώστε να αποτελούν ενιαία δοκό μήκους 14m με ίδια ακαμψία σε όλο το μήκος της; 2. Έχω την εντύπωση ότι δεν είναι σωστό όλες οι δοκοί να συγκοληθούν στην ίδια στάθμη αλλά ούτε και ζευγάρι δοκών 2xUPN να έχει στην ίδια θέση συγκολλήσεις και στις δύο δοκούς. Συμφωνείτε; Ευχαριστώ και αν κάποιος ενδιαφέρεται για περισσότερες λεπτομέρειες για την κατασκευή τύπου Βερολίνου ας προσθέσει σε αυτό το topic.
AlexisPap Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2012 Η αποκατάσταση συνέχειας δεν θα έχει πρόβλημα εφόσον γίνει με τον προβλεπόμενο τρόπο. Κι αν για λόγους πρακτικούς δεν μπορούν να γίνουν σωστές συγκολλήσεις, μπορούν οι θέσεις ένωσης να ενισχυθούν με πρόσθετα ελάσματα στα πέλματα. Τώρα η χρήση στενών διατομών δεν συνηθίζεται στην Βερολίνου, συνήθως προτιμώνται τα ΗΕΒ για λόγους πρακτικούς.
fear1976 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2012 (edited) @alexispap αν καταλαβα καλα η απορια του συναδελφου δεν ειναι για την αποκατασταση αλλα για τις λεπιδες συνδεσης των δυο UPN ωστε να δημιουργηθει η συνθετη διατομη. @dbala με το ματι δεν γινεται μεσα απο ενα φορουμ να δωθει τετοια απαντηση καθως στην ουσια πρεπει να διαστασιολογησεις αυτη την συνθετη διατομη και να δεις αυτα τα ελασματα (λεπιδες συνηθως αναφερονται στα συνθετα) αρκετα (καλα) προγραμματα διαστασιολογουν συνθετες διατομες με λεπιδες και εκει ειναι που δινεις τα γεωμετρικα στοιχεια των λεπιδων αλλα και την αποσταση που εχουν κατα μηκος των συνδεομενων διατομων. απο προσωπικη εμπειρια παντως και μονο σαν συμβουλη δεν θα εβαζα λεπιδες μικροτερες των 200mm μηκος (ραφη δλδ) και τουλαχιστον ανα 600mm ακομη κι αν σου βγαινει η συνθετη διατομη απο τους ελεγχους Edited Φεβρουάριος 23 , 2012 by fear1976
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα