Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαδικασία χορήγησης Έγκρισης και Άδειας Δόμησης


Engineer

Recommended Posts

χμμμ, σόρρυ!! 

κατοικία είναι ισόγειο, πρώτος όροφος, με Ο.Α. για το ισόγειο το 1949 και του Α΄ ορόφου το 1955.

άρα πρέπει να του βγάλω βεβαίωση νομιμότητας, και μετά να ξεκινήσω με τοπογραφικό εξαρτημένο (νομίζω πάει 350-500 ευρώ), διάγραμμα δόμησης, όψεις, τομές, στατικά.... 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 212
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Βεβαίωση νομιμότητας δεν χρειάζεται ωστόσο πρέπει το υφιστάμενο να είναι νόμιμο (ή νομιμοποιημένο) αλλιώς στο διάγραμμα δόμησης θα προκύψουν θέματα.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Καλησπέρα και συγγνώμη εκ των προτέρων αν το θέμα αυτό έχει συζητηθεί κάπου -με ένα γρήγορο ψάξιμο που έκανα δεν βρήκα κάτι.

Ο νόμος 4030 για την έκδοση των αδειών δόμησης, αναφέρει ότι κατά την έκδοση της ΑΔΕΙΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ οι υπάλληλοι της Υ.ΔΟΜ. απλά ελέγχουν την ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ του φακέλου ως προς τις απαιτούμενες μελέτες και όχι το περιεχόμενο τους. Σας έχει τύχει υπάλληλος να σας κάνει έλεγχο και παρατηρήσεις επί π.χ. των στατικών σε νέο κτίριο (όπως είναι η δική μου περίπτωση);

Εγώ πάντως έκανα θέμα στον διευθυντή της ΥΔΟΜ και στον ίδιο τον υπάλληλο, γιατί πιστεύω πως το πνεύμα του νόμου είναι να επισπευσθεί η διαδικασία έκδοσης των αδειών ενώ παράλληλα αναλαμβάνεται η ευθύνη πλήρως από τους μελετητές.

Link to comment
Share on other sites

Μα αφού αναφέρεται ρητά και στον 4030 και στην ΚΥΑ 7533/12

(για αυτό και απαιτείται η υποβολή Υ.Δ των μηχανικών περί ορθότητας των μελετών τους κλπ)

Link to comment
Share on other sites

Ναι εχει τυχει να  μου κανουν μερικο ελεγχο. Εγω προσωπικα δεν εχω προβλημα με αυτο.

Παρολα ομως  αυτα πιστευω οτι εχεις δικιο. Μαλλον πρπει να ελεγχουν την πληρητητα συμφωνα με το νομο. (αν και δεν το θεωρω σωστο 100%)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

desptsouk,

Αν θέλεις να μας πεις ...

Με ποιά διαδικασία έγινε ο έλεγχος ; Έγινε χρέωση σε υπάλληλο για τα στατικά ; Ποιά η ΥΔΟΜ ;

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Πρόκειται για νέα κατασκευή σε αδόμητο οικόπεδο και ακολουθείται η διαδικασία έκδοσης αδειών του νόμου 4030. Έχει ήδη εκδοθεί η έγκριση δόμησης όπου έγιναν από τον αρμόδιο τοπογράφο και αρχιτέκτονα της ΥΔΟΜ ΠΑΛΛΗΝΗΣ όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι και τώρα είμαι στη διαδικασία έκδοσης της άδειας όπου πρέπει να υπογράψουν στο φύλλο της αίτησης για την ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ του φακέλου ως προς τις μελέτες όλοι οι αρμόδιοι υπάλληλοι (αρχιτέκτονας, στατικός, μηχανολόγος, φοροτεχνικός). Ενώ λοιπόν αρχιτέκτονας και μηχανολόγος υπόγραψαν την πληρότητα αλλά και τα ανάλογα σχέδια και τεύχη όπως προβλέπει η διαδικασία (ενώ ταυτόχρονα μου ζήτησαν και οι δύο τις ΥΔ των μελετητών), ο στατικός ακολούθησε την κλασική παλιά διαδικασία ελέγχου (άνοιξε ξυλοτύπους, τεύχη κλπ) με παρατηρήσεις πραγματικά επουσιώδεις. Οι οποίες δηλαδή δεν επηρεάζουν το αποτέλεσμα της μελέτης παρά μόνο την εμφάνισή της. Πάντως όταν του είπα να γράψει τις παρατηρήσεις του στο φύλλο ελέγχου, δεν είχε τι να απαντήσει αφού στο έντυπο δεν υπάρχει αντίστοιχος χώρος μιας και δεν προβλέπεται από την διαδικασία! Επίσης των ρώτησα αν όταν σφραγίσει σχέδια και τεύχη θα βάλει και σφραγίδα ΕΛΕΓΧΘΗΚΕ, όπου εννοείται μου απάντησε πως όχι. Ούτε εγώ έχω πρόβλημα με το να κοιτάξει τη μελέτη μου ένας μηχανικός που έχει δει τόσες άλλες και σίγουρα έχει περισσότερη εμπειρία από εμένα, αλλά εδώ μιλάμε για παρακώλυση της διαδικασίας που προβλέπεται από τον νόμο με αποτέλεσμα χαμένες ώρες πήγαινε-έλα και περίμενε και για τους δυο μας αλλά και για τους υπόλοιπους μελετητές. Όταν μάλιστα αναφέρεται ρητά πως η άδεια δόμησης πρέπει να εκδίδεται σε ΔΥΟ μέρες (έξι κατά την ΥΔΟΜ) και πλέον η ευθύνη της μελέτης έχει περάσει κανονικά και με το νόμο αποκλειστικά στον μελετητή (όχι ότι πριν ήταν αλλιώς δηλαδή...). Επιτέλους, νομίζω πως πρέπει να μπει ένα τέλος στην διαφορετική ερμηνεία του νόμου από ΥΔΟΜ σε ΥΔΟΜ με το έτσι θέλω του κάθε υπαλλήλου. Αυτά εν ολίγοις  :smile: Σήμερα που πάω να πάρω την άδεια θα έχω νεότερες εξελίξεις. 

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για το έντυπο ΚΑΝΑ, αλλά τελικά δεν το χρειάστηκα. Η διαδικασία κύλησε πολύ ομαλά, μάλιστα ο διευθυντής του είχε ήδη μιλήσει ώστε να πάρω την άδεια σήμερα. Νομίζω ότι είναι πρωτοφανές να πάρει κάποιος άδεια δύο μέρες μετά την κατάθεση  και ίσως γι αυτό δεν με βλέπανε με καλό μάτι κιόλας  :mrgreen:

Πάντως ο συγκεκριμένος υπάλληλος συνεχίζει το ίδιο μπαϊράκι σε όλους τους μηχανικούς -και βέβαια, είναι ο μόνος που έχει αναμονή χωρίς λόγο. Δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω πότε θα αρχίσει να εφαρμόζεται ο νόμος -και όχι μόνο αυτός, κι άλλοι- παντού το ίδιο, χωρίς να εξαρτάσαι από τον κάθε υπάλληλο.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Επίβλεψη κατασκευής οπλισμένου σκυροδέματος βάσει του από 18.2.54 ΒΔ-22 όπως συμπληρώθηκε και ισχύει

 

Αυτό γιατί ισχύει ακόμα και βρίσκεται στο έντυπο της αίτησης?!?!?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.