george24 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8 , 2008 Καλημέρα σε όλους, Θα ήθελα αν μπορέί κάποιος αν μου απαντήσει σχετικά με το αν προσομοιώνονται οι εγκάρσιες λάμες (σε διατομές IPE), σε προγράμματα μεταλλικών κατασκεύων. Κυρίως ενδιαφέρομαι να μάθω αν μπορούν να εξασφαλίσουν δέσμευση σε πλαγιοστεπτικό λυγισμό. Ευχαριστώ.
Pappos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8 , 2008 Δεν γίνεται αυτό από κανένα πρόγραμμα που εγώ τουλάχιστον γνωρίζω. Αν θέλεις καταπόνηση και τάσεις που αναπτύσσονται, πάρε τις δυνάμεις και τις ροπές στους κόμβους όπου έχεις τις λάμες και πέρασε την λάμα σε ένα πρόγραμμα FEM που να έχει δυνατότητα φόρτισης επιφανειακής και κομβου για να δεις τις καταπονήσεις της λάμας.
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9 , 2008 Καλημέρα σε όλους,Θα ήθελα αν μπορέί κάποιος αν μου απαντήσει σχετικά με το αν προσομοιώνονται οι εγκάρσιες λάμες (σε διατομές IPE), σε προγράμματα μεταλλικών κατασκεύων. Κυρίως ενδιαφέρομαι να μάθω αν μπορούν να εξασφαλίσουν δέσμευση σε πλαγιοστεπτικό λυγισμό. Ευχαριστώ. Είναι μεγάλη κουβέντα george24. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι τοπικά κατά κάποιο τρόπο οι λάμες συγκρατούν το θλιβόμενο πέλμα σαν 2 ελατήρια, επειδή στηρίζονται το εφελκυόμενο. Εγώ δεν έχω βρει τίποτα στην βιβλιογραφία. Προσωπικά πιστεύω ότι βοηθούν, αλλά λίγο, ότι δεν μπορείς δηλαδή να θεωρήσεις πλήρη πλευρική-στρεπτική δέσμευση . Ειδικά δε, σε IPE που λόγω των μικρών πελμάτων δεν έχουν καλό πάτημα μάλλον δεν κάνει πολλά πράγματα .Αν έχεις όμως σύμμεικτή δοκό με ήλους, τότε ο ήλος συγκρατεί το άνω πέλμα σε στροφή, οπότε μέσω της λάμας μεταφέρεται τοπικά η δέσμευση και στο κάτω πέλμα. Καλύτερα να βαδίζουμε επί του ασφαλούς.
george24 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11 , 2008 Οσον αφορά της μηκίδες, μπορούν να θεωρηθούν ως δέσμευση στο θλιβόμενο πέλμα? Επειδή μελετάω ένα υποστύλωμα IPE ύψους 10 μ και μου βγάζει κάποια προβλήματα σε λυγισμό και σε LTB, έχω την απορία κατα ποσο οι μηκίδες μπορούν να αποτελέσουν δεσμεύσεις στο υποστύλωμα.
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11 , 2008 για τον καμπτικό λυγισμό δεν θα το σχολιάσω Για τον στρεπτοκαμπτικό/πλευρικό λυγισμό είναι δέσμευση μόνο για το εξωτερικό πέλμα. Εσένα όμως η ένταση θα γυρίσει...
panos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11 , 2008 οι εγκάρσιες λάμες (σε διατομές IPE) μου το εξηγείτε δεν το κατάλαβα..ποιές ακριβώς εννοεί?
george24 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11 , 2008 εννοώ τις εγκάρσιες λάμες (νευρώσεις) που τοποθετούνται κυρίως στις περιοχές των συνδέσεων
panos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11 , 2008 αυτές που εμποδίζουν την τοπική κύρτωση του πέλματος λόγω συγκεντρωμένου φορτίου σωστά?
m@rios Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12 , 2008 Οσον αφορά της μηκίδες, μπορούν να θεωρηθούν ως δέσμευση στο θλιβόμενο πέλμα? Επειδή μελετάω ένα υποστύλωμα IPE ύψους 10 μ και μου βγάζει κάποια προβλήματα σε λυγισμό και σε LTB, έχω την απορία κατα ποσο οι μηκίδες μπορούν να αποτελέσουν δεσμεύσεις στο υποστύλωμα. Εφόσον οι μήκιδες συνδέονται στην εξωτερική πλευρά του υποστυλώματος, και βέβαια συνδέονται με τους πλευρικούς συνδέσμους μπορείς να θεωρήσεις ότι αντιστηρίζουν πλευρικά το εφελκυόμενο πέλμα (όπως προκύπτει από διάγραμμα ροπών με φορτία βαρύτητας), άρα μπορείς να εφαρμόσεις το παράρτημα ΒΒ3.3.1 του EC3 εκεί όπου έχεις εφελκυσμό στο εξωτερικό πέλμα. Να θεωρήσεις πλήρη πλευρική και στρεπτική δέσμευση πάντως δεν μπορείς εκτό αν ενώσεις και τα 2 πέλματα με τις μηκίδες, αλλά και πάλι εξαρτάται από την δυσκαμψία της μηκίδας.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα