Μετάβαση στο περιεχόμενο

αλλαγή χρήσης χωρίς υπέρβαση δόμησης αλλά με υπέρβαση των πλάγιων αποστάσεων


Recommended Posts

εχω το εξής πρόβλημα συνάδελφοι...με α), β), γ) έχω επισημάνει τα ξεχωριστά ερωτήματα..

 

 

 

ξενοδοχείο εκτός σχεδίου λειτουργικά εννιαίο αποτελείται ΚΑΙ από 2 όμορα οικόπεδα στα οποία έχουν εκδοθεί άδειες για γραφεία ...

 

α) με τη σκέψη ότι το σύνολο των οικοπέδων εξυπηρετεί πλέον 1 λειτουργικά αυτόνομο ξενοδοχείο, καθως και ότι όμορα οικόπεδα αυτοδίκαια συνενώνονται, συμπληρώνω 1 αίτηση στην οποία επιλέγω

σε κάθε φύλλο καταγραφής, όπου είδος χρήσης, τη χρήση που προβλεπόταν στην εκάστοτε οικοδομική άδεια που είχε εκδοθεί για το επιμέρους οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται η αυθαιρεσία που περιγράφεται...σωστά?

 

β)στη συνέχεια παρατηρώ ότι τα γραφεία που πλεον είναι ξενοδοχείο, έχουν αλλάξει χρήση...το γεγονός αυτό δεν επηρεάζει τη δόμηση μεν, ωστόσο προκύπτει παραβίαση των πλάγιων αποστάσεων αφού για την υφιστάμενη πραγματική χρήση του ξενοδοχείου και με δεδομένο ότι το ξενοδοχείο παρουσιάζεται πλέον να καλύπτει το σύνολο της οικοπεδικής έκτασης η ελάχιστη απόσταση από τα πλάγια όρια ανεβαίνεi από τα 5m πού ήταν για γραφεια στα 15m....πώς αντιμετωπίζεται λοιπόν η αλλαγή χρήσης χωρίς υπέρβαση δόμησης, όταν αυτή ακολουθείται από παραβίαση Δ?...συμπληρώνεται το κουτί της παραβίασης δόμησης ως να υπήρχε πραγματικά υπέρβαση δόμησης, προκειμένου να πολλαπλασιαστεί ο συντελεστής της παραβίασης πλάγιων αποστάσεων με κάποια επιφάνεια?...και αν ναι, αφού δεν υπάρχει υπέρβαση δόμησης, πώς θα επιλέξω συντελεστή (α, β γ ή δ) για το κουτί της υπέρβασης δόμησης....μήπως δεν επιλέγω κανένα από τα α, β, γ, δ και απλά αξιοποιώ το κουτί των τετραγωνικών, κάνοντας τη σιωπηρή παραδοχή ότι κάπου πρέπει να συμπληρωθεί η επιφάνεια και δεν υπάρχει άλλο μέρος?...μήπως πρέπει να το χειριστώ όπως στην υπέρβαση ύψους χωρίς υπέρβαση δόμησης και να μειώσω τους συντελεστές της παραβίασης πλαγίων απόστάσεων από 1,2 σε 0,2 και από 1,4 σε 0,4?

 

γ)επιπλέον υπάρχει ενα υπερκείμενος αυθαίρετος όροφος στα (κατά την οικοδομική άδεια)γραφεία που δεν προβλέπεται στην άδεια...για αυτόν εκτός από υπέρβαση δόμησης βάζω και αλλαγή χρήσης?...δηλαδή θεωρώ ότι η έννοια της αλλαγής χρήσης συνοδεύει την οικοδομική άδεια του κτιρίου ή σκέπτομαι ότι ο αυθαίρετος όροφος δεν προβλεπόταν στην οικοδομική άδεια, επομένως δεν έχει νόημα να μιλάμε για αλλαγή χρήσης του? διαβάζοντας την εγκύκλιο 13 καταλαβαίνω ότι χρειάζεται αλλαγή χρήσης, σωστά?

 

ποια η γνώμη σας?

Link to comment
Share on other sites

Κανε ενα φάκελο.Θα βάλεις υπέρβαση δόμησης <50% και θα βάλεις υπέρβαση πλαγίων ορίων αν παραβαίνει τα παρακάτω όρια (οι συντελεστές 0,2 και 0,4 είναι μόνο για το ύψος)

 

στ) Η ελάχιστη απόσταση των κτιρίων από τα όρια του γηπέδου ορίζεται:

- για κτίρια ύψους μέχρι 7,50 μ. σε δέκα (10) μέτρα.

- για κτίρια ύψους μέχρι 10,50 μ. σε δεκαπέντε (15) μέτρα.

 

Ο αυθαίρετος όροφος δεν παίρνει αλλαγή χρήσης γιατί η πρώτη του και μοναδική χρήση θεωρείται αυτή που δηλώνεται τώρα, το ξενοδοχείο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.