silver_bullet Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2012 Καλησπερα, Δεν ειμαι ΠΜ, επομενως θα μου ηταν χρησιμη η βοηθεια σας Ψαχνω να βρω πληροφοριες σχετικα με τις μηχανικες αντοχες του St52, και συγκεκριμενα τη δυναμη που απαιτειται για να θραυσει στη θερμοκρασιακη περιοχη -5 με 0 κελσιου Μπορειτε να με παραπεμψετε σε καποιο βιβλιο η site? Η ερευνα μου αφορα θραυση πυλωνων Υψηλης Τασης λογω σχηματισμου παγου στους αγωγους. Συγκεκριμενα μελετω ενα περιστατικο οπου Πυλωνας απο χαλυβα St52 εσπασε στους 0 βαθμους απο το βαρος του παγου...
AlexisPap Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2012 Όταν λες "μελετάς" τι ακριβώς εννοείς; Όταν λες ότι ο πυλώνας "έσπασε" τι εννοείς; Όταν εξετάζουμε αστοχίες λαμβάνουμε δοκίμια. Ποτέ δεν πάμε με την βιβλιογραφική αντοχή.
silver_bullet Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2012 Οταν λεω "μελεταω" εννοω οτι ο εργοδοτης μου μου ανεθεσε να βρω βιβλιογραφικες πληροφοριες πανω στο θεμα Οταν λεω οτι ο πυλωνας "εσπασε" εννοω αυτο που καταλαβες. Εσπασε.Λυγισε απο το βαρος.
AlexisPap Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2012 Το "λύγισε" δεν σχετίζεται με την αντοχή. Την αντοχή θα την βρεις στην πρώτη σελίδα αποτελεσμάτων αν googlάρεις St52. Το ερώτημα περί "μελετάω" σχετίζεται με την εξειδίκευση που απαιτεί η διερεύνηση ενός προβλήματος δομικής αστοχίας.
silver_bullet Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2012 anyway, αν γνωριζει καποιος κατι ευπροσδεκτο
MScEng Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2012 Ειναι πανευκολο να βρεις το οριο διαρροης και την ταση θραυσης για τον st52 αλλα θα σου ειναι αχρηστα αν δεν "λυσεις" τον πυλωνα. Εφοσον μιλας και για υπομηδενικες θερμοκρασιες πιθανοτατα υπηρξε και ψαθυροποιηση του χαλυβα. Πιθανοτατα η αστοχια που παρατηρησες, οπως συμβαινει συνηθως, ειναι αποτελεσμα αρκετων παραγοντων.
nikmmech Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2012 (edited) Η ΔΕΗ υπολογίζει τα μέγιστα φορτία λόγω δημιουργίας πάγου γύρω από τους αγωγούς με ακτίνα 14cm. Το συνολικό φορτίο προκύπτει από το ίδιο βάρος των αγωγών, του πάγου και από τις ανεμοφορτίσεις. Για πυλώνες 150KV όπου χρησιμοποιούνται χάλυβες st52-3 τα χαρακτηριστικά τους μεγέθη είναι τα παρακάτω: Κρίσιμες τάσεις σε Kp/cm2 Εφελκυσμός 3.600 Διάτμηση 2.700 Σύνθλιψη άντυγος 7.200 Ποιότητα Χάλυβα σε Kp/mm2 Τάση θραύσης >= 52 - 62 Τάση διαρροής >= 36 Επιμ/νση θραύσ. Α5 >= 27 % κατά DIN 17100 Βέβαια, όπως αναφέρθηκε και από τους συναδέλφους, δεν ξέρω κατά πόσο θα σου είναι χρήσιμες αυτές οι πληροφορίες. ΥΓ τα παραπάνω αποτελούν αντιγραφή από εγχειρίδιο της ΔΕΗ (αρμόδια δ/νση) Edited Φεβρουάριος 28 , 2012 by nikmmech
astrah Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2012 Συνάδελφε silver_bullet Θα ήταν ενδιαφέρον να ποστάριζες φωτογραφίες αν έχεις διαθέσιμες προκειμένου να έχουμε εικόνα του λυγισμού, αλλά και του σημείου που παρουσιάστηκε...
σιδερας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29 , 2012 Δύναμη προς επιφάνεια...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα