Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προβλημα με κολωνα και ρωγμη


Recommended Posts

Στο διαμερισμα που μενω το 1999 στο σεισμο εγινε μια ρωγμη και υστερα απο γενικη συνελευση ηρθε συνεργειο και το εφτιαξε. Περσι ομως εμφανιστηκαν ρωγμες στο ιδιο σημειο ακριβως!!! και φεραμε ενα μηχανικο ειδικο που ειπε οτι ειναι απο ενενθρακωση και πρεπει να μπουν νεα σιδερα γιατι τα παλια ειναι πολυ σκουριασμενα και λιωμενα. Πηραμε καποιες προσφορες απο αλλα συνεργεια αλλα εκτος απο το οτι ειναι πολυ ακριβα θελουν και τρεις με τεσσερις μερες να κανουν το σπιτι μου εργοταξιο για να βαλουν καινουρια σιδερα. Περιπου τι τιμες υπαρχουν για τετοιες εργασιες, ξερει κανεις η μπορει να βοηθησει. Ευχαριστω το site.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα myrtoZ! Καλώς ήρθες στο φόρουμ. Θα μπορούσες να ανεβάσεις κάποια φωτογραφία με τις ρωγμές να πάρουμε και εμείς μία ιδέα να δούμε και το μέγεθος;

Link to comment
Share on other sites

εσύ ρώτησες 3~4 συνεργεία και ακόμη ρωτάς για τιμές. περίμενε να σου' ρθει στο κεφάλι μέχρι να βρεις τον φτηνότερο

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε κολώνες με αστοχίες πχ ρωγμές, συνήθως εφαρμόζονται ενισχύσεις με τσιμέντο, ρητίνες, ανθρακοϋφάσματα, κτλ. Τι ακριβώς σου πρότειναν; Σε ποιόν όροφο είναι το διαμέρισμα; Γι' αυτό σου λέω, μία φώτο θα βοηθήσει να πάρουμε και εμείς μία ιδέα..

Link to comment
Share on other sites

Σοβατζου, μιλαμε για πολυκατοικια αρα η οποια αποφαση παιρνετε δεν ειναι ουτε γρηγορη ουτε σωστη σιγουρα. Ζηταω συμβουλες οποτε αν δεν εχεις να μου δωσεις απλα μη συμμετεχεις, αν παιρνούσε μονο απο το χερι μου θα ειχα τελειωσει απ'τα περσι.

Επλ σε ευχαριστω γιατο ενδιαφερον. Ο μηχανικος ο ειδικος που ηρθε εκανε εκθεση και ειπε οτι πρεπει να μπουν καινουρια σιδερα στη θεση των παλαιαων, οι διαχειριστες καλεσαν συνεργεια δειχνοντας τους την εκθεση και αυτοι διναν προσφορες. Θα προσπαθησω να παρω φωτογραφια και να σας δειξω και θα αντιγραψω και τη τεχνικη εκθεση στο σημειο που λεει για τα σιδερα και τι εχει παθει η κολωνα. Το διαμερισμα μου ειναι στο υπογειο αλλα ειναι μισο μεσα στο εδαφος.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπών, πιθανότατα ο οπλισμός έχει χάσει την αλκαλική του ιδιότητα λόγο της προσβολής του από το διοξείδιο του άνθρακα της ατμόσφαιρας (Κουβέντα να γίνεται!).

 

Τώρα για να αντικαταστήσουν τον διαβρωμένο οπλισμό λόγο της ενανθράκωσης θα πρέπει να αφαιρέσουν την επικάλυψη του υποστυλώματος, να αφαιρέσουν το κομμάτι του οπλισμού που έχει διαβρωθεί και να τοποθετήσουν καινούριο υγιή οπλισμό στο τμήμα, τανύζοντας τα ενωμένα με μούφες σύνδεσης τμήματά του. Και τέλος να επανασκυροδετήσουν το δομικό στοιχείο. Είναι μεγάλη μανούρα πάντως η όλη διαδικασία και απαιτεί μεγάλη προσοχή!! Για αυτόν το λόγο θα πρέπει το συνεργείο που θα έρθει να λάβει και τα κατάλληλα μέτρα με προσωρινά στηρίγματα μέχρι να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση.

 

Ανέβασέ μας φωτογραφία, γιατί υποθέσεις κάνουμε και είναι και ωραίο θέμα για συζήτηση.

Αυτά τα ολίγα από μένα! :smile:

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν το συγκεκριμένο δομικό στοιχείο πως καταπονείται? Πες ότι κάνουμε εξ αρχής μοντελοποίηση του υφιστάμενου, τι εντατικά μεγέθη έχουμε?

Μήπως έχουμε πρόβλημα κακού αρχικού σχεδιασμού?? (π.χ. κοντό υποστύλωμα?, κατανομή δυσκαμψίας σε κάτοψη? ασυμετρίες? μη κανονική κάτοψη?

 

.. το 1999 στο σεισμο εγινε μια ρωγμη και υστερα απο γενικη συνελευση ηρθε συνεργειο και το εφτιαξε.

Και μυαλό δεν βάλατε!

Τι συνεργείο και πράσινα άλογα!

Αυτές οι εργασίες θέλουν μηχανικό βαρβάτο! Να προηγηθεί σοβαρή μελέτη.

 

Μήπως το 1999 είχαμε ήδη έναρξη οξείδωσης????

Και μετά έγινε εγκιβωτισμός και περίσφυξη ήδη οξειδωμένου οπλισμού χωρίς να παρθούν μέτρα αναστολής της οξείδωσης? Μήπως??

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με το συνάδελφο Brasco, η επισκευή χωρίς την αναστολή της διάβρωσης έδωσε τροφή σε αυτή και αυξήθηκε ο ρυθμός της. Τι εννοείτε όταν λέτε "μισό στο έδαφος"; Υπάρχει κάποια μελέτη ή σχέδια από τη πρώτη επέμβαση;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.