Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπολογισμός αμοιβής ειδικής θεμελίωσης-αντιστήριξης ομόρου


Recommended Posts

χαιρεται,

 

ξερει κανεις συναδελφος με τι ποσοστο επι του προϋπολογισμου υπολογιζεται η αμοιβη ειδικης θεμελιωσης-αντιστηριξης ομορου? Καπου βρηκα ενα 25%. ισχυει?

 

 

Συμπλήρωσε επάγγελμα και ειδικότητα στο προφίλ σου.

Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής.

AlexisPap

Edited by AlexisPap
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ, θα το διασταυρώσω και με την πολεοδομία. μου φαίνεται υπερβολικό το ίδιο ποσοστό με τη μελέτη στατικών του κτιρίου.

Edited by krank
Link to comment
Share on other sites

το αναφέρει κάποια απο τις εγκυκλίους για τις αμοιβές

 

Εγκύκλιος 8/90

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6ο

 

ΕΠΙ ΜΕΡΟΥΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

 

1. ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ - ΠΕΡΙΤΟΙΧΙΣΕΙΣ:

O Προϋπολογισμός υπολογίζεται είτε βάσει αναλυτικού τιμολογίου είτε με συμβατική τιμή μονάδος επιφάνειας του ακάλυπτου χώρου, στην οποία εμπεριέχεται, ανηγμένη, και η δαπάνη περιτοίχισης.

Η επιφάνεια που λαμβάνεται για εκτός σχεδίου γήπεδα είναι ίση με την επιτρεπόμενη επιφάνεια κάλυψης του κατασκευασμένου κτιρίου.

Υπολογίζονται ιδιαίτερες αμοιβές Αρχιτεκτονικής Μελέτης και Επίβλεψης των εργασιών αυτών, πάνω στον προϋπολογισμό τους, με συντελεστές κατηγορίας V.

Οταν η μελέτη διαμόρφωσης του ακάλυπτου χώρου του οικοπέδου περιλαμβάνει ΤΟΙΧΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ η δαπάνη τους υπολογίζεται ξεχωριστά με αναλυτικό τιμολόγιο, και λαμβάνεται κατά μέγιστο ίση με τη δαπάνη της φέρουσας κατασκευής του κτιρίου. Επί της δαπάνης αυτής υπολογίζεται ιδιαίτερη αμοιβή στατικής μελέτης και επίβλεψης των εργασιών.

 

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

η περίπτωση μου έχει να κάνει όχι με τοίχο αντιστήριξης στον περιβάλλοντα χώρο, αλλα με μικροπασσάλους στο όριο του κτιρίου (κολλάω πάνω στο όμορο). οπότε μου συνέστησαν αναλυτικό προϋπολογισμό για τις εργασίες, ο οποίος θα προστέθει στο συμβατικό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.