Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επισκευη Ταρατσας και Στηθαιου


Recommended Posts

Ανακαινιζω το πατρικο μου διαμερισμα. Δυστυχως απο αμελεια της πολυκατοικιας τα τελευταια χρονια, εχει υποστει ζημιες η μονωση και ρηση της ταρατσας. Σαν αποτελεσμα, η οροφη της βεραντας μου (μενω στο ρετιρε) εχει μεγαλες ζημιες. Εχουν φυγει οι σοβαδες, εχει διαβρωθει το τσιμεντο και σε καποιο βαθμο εχει οξειδωθει ο οπλισμος. Μετα απο πολλες προσπαθειες να πεισουμε την πολυκατοικια να αναλαβει το κοινοχρηστο κομματι της βλαβης, καταληξαμε να αποφασισουμε να την επισκευασουμε μονοι μας. Εχουμε ηδη τεχνικη εκθεση απο μηχανικο που πιστοποιει αναλυτικα τους πιθανους κινδυνους απο τις υπαρχουσες φθορες τοσο στην περιουσια μας οσο και στη ζωη/περιουσια οποιουδηποτε περαστικου χτυπηθει απο καποιο κομματι τσιμεντου ή σοβα, την οποια γνωστοποιησαμε στη διαχειρηση της πολυκατοικιας με εξωδικο. Χρειαζομαστε αδεια για να επισκευασουμε αυτη τη βλαβη? Θα βγαλουμε μια αδεια μικρης κλιμακας για να καλυψουμε τις υπολοιπες εργασιες ανακαινισης στο διαμερισμα. Μας καλυπτει? Πρεπει να προσθεσουμε κατι σε αυτη? Ευχαριστω πολυ.

 

Δημητρης

Link to comment
Share on other sites

Ως εργασίες δόμησης Μικρής Κλίμακας, πέραν των αναφερομένων στο Αρθ-22 παρ.1 του ΓΟΚ/85, καθορίζονται οι εξής περιπτώσεις δομικών εργασιών:

αρθ22 παρ.1...δεν απαιτείται άδεια ....για μικρές εσωτερικές επισκευές, ή διασκευές που δεν θίγουν τη φέρουσα κατασκευή του κτιρίου ή την εμφάνισή του, για επισκευές δαπέδου, για επισκευές διασκευές ή συμπληρώσεις των εγκαταστάσεων και αγωγών των κτιρίων για μικρές επισκευές θυρών, παραθύρων, στεγών δωμάτων χωρίς χρήση ικριωμάτων και γενικά για μικρές και μεμονωμένες επισκευές για λόγους χρήσης, υγιεινής και προστασίας των κτιρίων "που υφίστανται νόμιμα"

Στις παραπάνω περιπτ.α, β και γ, οι εργασίες εκτελούνται σύμφωνα με τους όρους που ορίζει η αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία και ύστερα από δήλωση ανάληψης επίβλεψης από αρμόδιο τεχνικό, που γνωστοποιείται στο οικείο αστυνομικό τμήμα".(*)

 

διαβασε γενικώς το αρθ22 του γοκ

http://www.tee.gr/on...122/index.shtml (προσοχή δεν είναι κ πλήρως ενημερωμένο)

Edited by jbosdas
Link to comment
Share on other sites

για τα πράγματα που αναφέρεται χρειάζεστε άδεια (οικοδομική άδεια εργασιών επισκευής). Η άλλη που αναφέρεται (μικρής κλίμακας) δεν είναι άδεια αλλά έγκριση.

Ο μηχανικός σας που σας έκανε την έκθεση σαφώς είναι ο άνθρωπος που θα σας καθοδηγήσει για όλα τα θεματά σας αφού αυτός έχει κάνει αυτοψία και έχει δει τα πράγματα που εσείς δεν αναφέρετε (υπάρχουν και αυτά) .

Δεν προσπαθώ να υποκαταστήσω τον συνάδελφο, απλά από όσα αναφέρετε σας λέω ότι χρειάζετε άδεια.

αν και νομίζω ότι για να ρωτάτε έτσαι μάλλον δεν θέλετε να εκδόσετε άδεια..αλλά μια έγκριση μικρής κλίμακας

 

σκεφτείτε να μην έχετε άδεια αλλά έγκριση εργασιών τι θα γίνει σε περίπτωση ατυχήματος ή αν είναι διαβασμένοι οι συνιδιοκτήτες...(γέλια και κλάματα μαζί)

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση. Για να συνοψίσω: Η πολυκατοικία αρνείται να αναλάβει το έξοδο επισκευής κοινόχρηστου χώρου (ρήση μόνωση ταράτσας και βλάβες που έχουν προκληθεί από αυτό και οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνες). Εμεις είμαστε άρα υποχρεωμένοι εφόσον κυρίως η δική μας περιουσία πλήτεται, να επιβαρυνθούμε τις επισκευές. Ερώτημα: Θέλει οικοδομική άδεια η αποκατάσταση βλαβών επικίνδυνων για την ζωή και την περιουσία ? Αν λοιπόν η απάντηση είναι θετική πόσο κοστίζει? και πόσο χρόνο θέλει η έκδοσή της? Αυτό είναι που λένε και κερατάς και δαρμένος.

Link to comment
Share on other sites

brasco πραγματι αυτό που λες ισχύει.

Dimitri Kremmydas θα πρέπει να δεις τι ισχύει για το θέμα των κοινοχρήστων από την σύσταση

 

σου απάντησα και πρίν τα σχετικά - να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια .

 

σου απαντάω όμως για το εξής που λες: Θέλει οικοδομική άδεια η αποκατάσταση βλαβών επικίνδυνων για την ζωή και την περιουσία

 

όχι: όταν πρόκειται για την περιουσία σου δεν θέλει (...) οικοδομική άδεια, όταν δεν πρόκειται για την περιουσία σου όμως θέλει.

για παράδειγμα: η αποκατάσταση της αποθήκης μιας βιομηχανίας δεν θέλει άδεια γιατί πρόκειται για την περιουσία του εργοστασιάρχη.. μπορεί δηλάδή να βάλει όποιο συνεργείο θέλει και να αποκαστήσει την αποθήκη με όποιο τρόπο θέλει αυτός. Τώρα επειδή είναι επικίνδυνα και για την ζωή του δεν χρειάζεται ούτε να πληρώσει ΙΚΑ στους εργαζομενους αλλά ούτε και να λάβει μέτρα ασφαλείας για τα έργα που θα κάνει αφού δεν θίγεται η ζωή των εργαζομένων, αλλά η ζωή του εργοστασιάρχη...

τώρα κι εσύ μπορείς να το μεταφράσεις όπως θέλεις.

το κόστος της άδειας θα είναι ζ+υθ+ ι+ο Χ + 23υ-ε+1,2β

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν υπάρχει συνυπογραφή και των υπολοίπων ιδιοκτητών

καμία πολεοδομία δεν εγκρίνει άδεια για εργασίες σε κοινόχρηστο χώρο.

Εκτός και αν υπάρχει έκθεση επικινδύνου.

 

Δεν είναι μόνο το θέμα της πληρωμής,

είναι και το θέμα της αίτησης προς την δημόσια αρχή (πολεοδομία)

αλλά και η αποδοχή των ευθυνών που απορρέουν (ασφάλιση προσωπικού κλπ)

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν θέλουν ναπληρώσουν το αφήνουμε να μας πέσει στο κεφάλι?

 

 

 

είναι πιο πολύ θέμα νομικό...

 

ωστόσο από την μια μέρα στην άλλη δεν πέφτει κάτι εκτος κι αν ξαφνικά σας έπιασε η πρεμούρα λόγω του ότι κάνετε ανακαίνιση στο διαμέρισμά σας

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.