Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δήλωση Ν.651/77 με διατηρητέο κτήριο


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους

Έχω ένα τοπογραφικό σε ένα οικόπεδο στο οποίο υφίσταται διατηρητέο κτίριο και από το ΥΠΕΧΩΔΕ και από το Υπ. Πολιτισμού (με γνωστά τα ΦΕΚ)

Τι πρέπει να αναγράψω στη δήλωση του Ν.651/77; ότι στο παραπάνω οικόπεδο .... υφίσταται διατηρητέο κτίριο βάση του τάδε ΦΕΚ κτλ....

 

Αναλυτικό πίνακα εμβαδόν κτισμάτων πρέπει να δείξουμε;(υπάρχουν αρκετές προσθήκες και είναι σχεδόν αδύνατον να γίνει ο πίνακας)

 

Το τοπογραφικό θα χρησιμοποιηθεί για άδεια στην πολεοδομία

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Ναί, πρέπει να δείξεις πίνακα εμβαδων κτισμάτων (καλύψεις). Επίσης πρέπει να δείξεις τι είναι διατηρητέο απο το κτίσμα, πχ μπορεί να είναι διατηρητέα μόνο η όψη ή σε ένα βάθος 3~5 μέτρων. Επίσης βάλε τα νόμιμα κτίρια με την άδειά τους (αν υπάρχει άδεια).

Link to comment
Share on other sites

1) ναι

2) δε νομιζω πως χρειάζεται, τα γράφεις πάνω στις κατόψεις και τα περιγράφεις στην τεχνική έκθεση

αν κρίνεις ότι είναι χρήσιμο μπορείς να φτιάξεις ένα διάγραμμα

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

ερώτηση: αν υπάρχει νεοκλασικο αλλά όχι διατηρητέο, από το οποίο έχουν απομείνει οι τοίχοι αλλά μέσα έχει γκρεμιστεί, το δείχνω στο τοπογραφικό, αναφέρω ότι υπάρχει κτίσμα αλλα δεν μπορώ να γράψω τίποτα για το εμβαδό του κτίσματος. τί κάνω με την δήλωση 651? να αναγράψω τα εμβαδά βάσει συμβολαίου? άδεια δεν υπάρχει...χτίστηκε το 1800 κάτι..

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, έχω την εντύπωση ότι -μετά από αρκετές παρεξηγήσεις- το ΤΕΕ έβγαλε ένα κείμενο διευκρινήσεων, όπου λέει σαφώς ότι στην δήλωση του Ν.651 υποχρεούμαστε να αναφερθούμε μόνο σε όσα ορίζει ο νόμος και όχι σε δεσμεύσεις λόγω δασαρχείου, ΥΠΠΟ(Τ), χρήσεων γης κλπ. Επίσης η ίδια η δήλωση δεν είναι βεβαίωση τετραγωνικών, άσχετα αν το διάγραμμα ή ο τίτλος τα αναφέρουν...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.