kontegr Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 , 2012 Με τους Η.Χ. ο ΝΟΚ τί προβλέπει?? έχει κάποιος ξεκαθαρίσει?? δηλαδή παραμένει το 15% ή όχι, μετράνε στην δόμηση?? τί διαστάσεις επιτρέπονται? ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
cdisl Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2012 Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου μετράνε κανονικά στη δόμηση οι Η.Χ. 40% του Σ.Δ. δίνουν στους εξώστες και στους αίθριους χώρους Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manolis gon Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2012 Ισως να το κάνουν 30% εκτός και τους φωτίσει και το αφήσουν στο 40% Link to comment Share on other sites More sharing options...
kontegr Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2012 (edited) κάτι μου είπε σήμερα συνάδελφος ότι επανακαθορίζεται η έννοια των Ημιυπαίθριων, μπαίνουν στο κόλπο και τα άιθρια (ή υπάιθρια)... και επειδή δεν το χω διαβάσει ακόμα το σχέδιο (περιμένω το ΦΕΚ) τί πάιζει εν τελη?? μήπως επ'αυτού υπάρχει κάτι?? Edited Μάρτιος 20 , 2012 by kontegr Link to comment Share on other sites More sharing options...
ansign18 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2012 Καλημέρα. Αν έχω καταλάβει καλά το σχέδιο νόμου, αν το άνοιγμα του ημιυπαίθριου χώρου όπως τον ξέρουμε μέχρι τώρα, είναι μίκρότερο από το 1/3 της περιμέτρου του χώρου, παραμένει να λέγεται ημιυπαίθριος και μετράει στη δόμηση και στην κάλυψη. Αν το άνοιγμα του είναι μεγαλήτερο από το 1/3 της περιμέτρου του χώρου τότε μετενομάζεται σε στεγασμένος υπαίθριος χώρος και δεν μετράει ούτε στη δόμηση ούτε στην κάλυψη, αλλά ελέγχεται μαζί με τους εξώστες ώστε να μην υπαιρβαίνουν το 40% της επιτρεπόμενης δόμησης. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kontegr Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2012 ansign18 σ'ευχαριστώ... αυτό μου παν κι εμένα, αλλά δυσκολευόμουν να το πιστέψω...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
BAS Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2012 Ο ΣΥΧ μετράει στην κάλυψη . Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIRADRAB Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2012 Καλημέρα. Αν έχω καταλάβει καλά το σχέδιο νόμου, αν το άνοιγμα του ημιυπαίθριου χώρου όπως τον ξέρουμε μέχρι τώρα, είναι μίκρότερο από το 1/3 της περιμέτρου του χώρου, παραμένει να λέγεται ημιυπαίθριος και μετράει στη δόμηση και στην κάλυψη. Αν το άνοιγμα του είναι μεγαλήτερο από το 1/3 της περιμέτρου του χώρου τότε μετενομάζεται σε στεγασμένος υπαίθριος χώρος και δεν μετράει ούτε στη δόμηση ούτε στην κάλυψη, αλλά ελέγχεται μαζί με τους εξώστες ώστε να μην υπαιρβαίνουν το 40% της επιτρεπόμενης δόμησης. Σαν περίμετρο τι εννοούν, την εσωτερική παρειά-περίγραμμα των δομικών στοιχείων που ορίζουν τον χώρο ή το εξωτερικό περίγραμμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kontegr Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2012 SIRADRAB ως "περίμετρος" ενοούν το εξωτερικό περίγραμμα, μέχρις στιγμής τουλάχιστον έτσι ερμηνέυεται απ'οσους έχω ρωτήσει... ώς "άνοιγμα" λαμβάνεται το καθαρό ελέυθερο άνοιγμα των γωνιακών κολωνοστοιχείων που στηρίζουν το στέγασμα στην κυρία όψη αυτού... ** βέβαια κανείς δεν είναι κατηγορηματικός για τα παραπάνω... διότι οι "χρησμοί" που θα βγούν μετά τον ΝΟΚ θα φτάνουν κατα κύματα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIRADRAB Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2012 SIRADRAB ως "περίμετρος" ενοούν το εξωτερικό περίγραμμα, μέχρις στιγμής τουλάχιστον έτσι ερμηνέυεται απ'οσους έχω ρωτήσει...ώς "άνοιγμα" λαμβάνεται το καθαρό ελέυθερο άνοιγμα των γωνιακών κολωνοστοιχείων που στηρίζουν το στέγασμα στην κυρία όψη αυτού...** βέβαια κανείς δεν είναι κατηγορηματικός για τα παραπάνω... διότι οι "χρησμοί" που θα βγούν μετά τον ΝΟΚ θα φτάνουν κατα κύματα... Σ' ευχαριστώ. Νομίζω ότι πολλά πράγματα θέλουν ξεκαθάρισμα και θα μας βγάλουν τον καρκίνο πάλι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts