Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι κάνουμε αν χάσουμε το ΦΕΜ (αφού έχει ολοκληρωθεί η άδεια);


Recommended Posts

Στην περίπτωση που χάσουμε ένα ΦΕΜ, αφού ολοκληρώσουμε μια άδεια, τι πρέπει να κάνουμε; Εννοώ ότι έχουμε πάρει την άδεια, το ΦΕΜ έπρεπε να είναι στο αρχείο μας αλλά δεν το βρίσκουμε.

 

Υπάρχει τρόπος να το βρούμε από κάπου;

 

Πρέπει να υποβάλλουμε στον λογιστή το ΦΕΜ για να το περάσει ή υπολογίζεται συμψηφίζεται αυτόματα από την εφορία με τον φόρο;

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

Αντίγραφό του δεν πρέπει να υπάρχει στο φάκελο της άδεις ; Εγώ όταν χάσω κάποιο αντίγραφο , το βγάζω αντίγραφο από αυτό που είναι στο φάκελο της πολεοδομίας Βέβαια ομιλώ από μια μικρη επαρχιακή πόλη , όπου ο υπάλληλος θα με εξυπηρετήσει αμέσως...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Η οικοδομική άδεια εκδόθηκε σε πολεοδομία που απέχει 5 ώρες από το γραφείο μου. Είναι φασαρία να χάσω 10 ώρες στον δρόμο συν η καθυστέρηση στην πολεοδομία για να το βρω.

 

Γι'αυτό ρωτάω αν συμψηφίζεται αυτόματα το ποσό με με τον φόρο στην φορολογική δήλωση, μήπως γλιτώσω την διαδρομή.

Link to comment
Share on other sites

Στο φάκελο της άδειας καταθέτουμε μόνο το αποδεικτικό από το δημόσιο ταμείο που φαίνεται ότι πληρώθηκε το ΦΕΜ. Το αντίγραφο της δηλωσης ΦΕΜ (που καταθέτουμε σε 2 αντίγραφα) το ένα το κρατούν στη ΔΟΥ το άλλο μας το επιστρέφουν σφραγισμένο. Άρα στην πολεοδομία μάλλον είναι εντελώς απίθανο να βρίσκεται. Μια βόλτα στη ΔΟΥ μπορεί να σου λύσει το πρόβλημα ώστε να πάρεις αντίγραφο της δήλωσης ΦΕΜ που έκανες για εκείνη την άδεια και να το δώσεις στο λογιστή για να το βάλει στη φορολογική δήλωση.

Link to comment
Share on other sites

Ρωτα το λογιστή μήπως και με τη φωτοτυπία του διπλότυπου που επιβεβαιώνει την καταβολή μπορεί να καλυφθεί η έλλειψη.Βέβαια αυτό όταν έχεις κρατήσει σε φωτοτυπία το διπλότυπο, αλλιώς μόνο από τη ΔΟΥ και θα κάνεις γνήσιο αντίγραφο τα χαρτί του ΦΕΜ.

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Τόση φασαρία για ένα ΦΕΜ;

 

Ήλπιζα ότι η εφορία θα κρατάει στο αρχείο της όχι μόνο πόσα χρωστάνε οι οφειλέτες αλλά και πόσα έχουμε πληρώσει οι υπόλοιποι.

Link to comment
Share on other sites

Το ταξις-νετ δεν έχει φτάσει σε τέτοιες δυνατότητες ακόμα.(να μας παρέχει δηλαδή τέτοιες πληροφορίες για τη φορολογική μας δήλωση) Παραμένει η ανάγκη της χαρτούρας.

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.