Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων


Pappos

Recommended Posts

Pappos

 

Εμένα δεν με ενοχλεί τιποτά.... Απλά την Δευτέρα θα πάω να το πάρω.... Δεν ξέρω αν ενοχλεί κανέναν άλλο.... Μήπως το θέλει κανένας σκαναρισμένο???

 

Πιστοποιητικό ξένων γλωσσών δεν έχω τώρα κανένα πρόχειρο... Αν είναι απαραίτητο από κανέναν ελεγκτή... θα κοιτάξω να το βρω...

 

 

Υ.Γ. τα ναρκωτικά δημιουργούν εμμονές... κυρίως για την απολυτότητα της κατοχής της αληθείας και της γνώσης...!!!

Η λέσχη Bilderberg... απλά είναι η μόνη που ξέρει ποιο είναι το "καλό" 3 δις ανθρώπων σε αυτών τον πλανήτη... Κανένας άλλος????

Γιατί σε ενοχλεί που όλα τα πανεπιστήμια έγιναν 3+2 ??? = 5 :roll:

Link to comment
Share on other sites

απτη στιγμη που οι διαδικασιες αυτη την στιγμη στην ελλαδα ερχονται σε ΑΝΤΙΘΕΣΗ με ολες τις ευρωπαικες και οχι μονο αυτο αλλα δεν υπαρχει αλλαγη τα τελευταια ουτε εγω-ξερω-ποσα-χρονια ,

 

Εδώ μέσα οφείλουμε να κάνουμε ενημέρωση για το πως έχουν τα πράγματα στην Ελλάδα και όχι τόσο για το πως έχουν στην Ευρώπη .Οι περισσότεροι εδώ μέσα μας ρωτάνε για το τι ισχύει στην χώρα μας και όχι για το τι γίνεται στις άλλες χώρες .Εάν όλα αυτά έρχονται σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες είσαι τελείως λάθος .Διότι και η ευρωπαϊκή νομοθεσία 89/48 στο άρθρο 4 το ξεκαθαρίζει ότι εάν υπάρχουν διαφορές στην εκπαίδευση της αλλοδαπής με την ημεδαπή τα κράτη μέλη οφείλουν να επιβάλλουν ρητώς αντισταθμιστικά μέτρα .Το ίδιο ισχύει και για το ΠΔ 38/2010 . Από εκεί και πέρα το να συμφωνώ με ορισμένους στο πως θα έπρεπε να είναι τα πράγματα ενώ όπως και ο ίδιος το λες δεν έχει υπάρξει αλλαγή τα τελευταία χρόνια και να ενημερώνω τον άλλο να τι πρέπει να κάνει με το πως έπρεπε να είναι τα πράγματα και όχι με το πως είναι και τι ισχύει σήμερα τότε αυτό είναι παραπληροφόρηση .Το να συμβουλεύω τον άλλον που θέλει να κάνει αναβάθμιση στο εξωτερικό με το τρόπο που επιβάλει η χώρα μας είναι απόλυτα σωστό .Το να τον συμβουλεύω όμως να κάνει αναβάθμιση για το πως είναι τα πράγματα στις άλλες χώρες και να του προτείνω ξέρεις φιλαράκι μου πάνε και κάνε μόνο ένα μάστερ και με αυτό θα πάρεις αναγνώριση τότε τον χαντακώνω διότι ποτέ με αυτό τον τρόπο όπως έχουν τα πράγματα σήμερα στο ΔΟΑΤΑΠ δεν πρόκειται να πάρει την αναγνώριση και το μόνο που θα κάνει είναι να με βρίζει που με άκουσε .Διότι για το ΔΟΑΤΑΠ ενδιαφέρεται να μάθει και εμείς του λέμε άλλα .Οπότε οφείλουμε να κάνουμε σωστή και έγκυρη ενημέρωση για το τι ισχύει στην χώρα μας σήμερα και όχι να προτείνουμε άλλα πράγματα από αυτά που δεν ισχύουν επειδή υποτίθεται δεν συνάδουν με την ευρωπαϊκή νομοθεσία με σκοπό να τους χαντακώσουμε .

 

τα ΕΔ μοιραζονται με βαση το αρχικο πτυχιο και οχι καποιες εξετασεις/μεταπτυχιακο/εμπειρια/συνδυασμο αυτων οπως σε σοβαρες χωρες τι μας νοιαζει ολο το κατεβατο που βαζεις ,

 

Υπάρχουν όμως τίτλοι και τίτλοι στην Ευρώπη και δεν είναι όλοι ίδιοι .Άλλη αξία και κύρος έχει το BEng και το MEng και άλλη έχει το BSc .Για αυτό και τα περισσότερα υψηλόβαθμα ιδρύματα αν όχι όλα απονέμουν ως πρώτο τίτλο το BEng και το MEng και όχι το BSc .Η διαφορά των τίτλων ναι μεν στις άλλες χώρες δεν επηρεάζει τα Ε.Δ αλλά αυτό γίνεται διότι το επάγγελμα στις περισσότερες από αυτές τις χώρες είναι μη νομοθετικά ρυθμιζόμενο .Σε νομοθετικά ρυθμιζόμενο επάγγελμα όπως γίνεται και στην χώρα μας επιβάλλονται τα αντισταθμιστικά μέτρα προκειμένου το BSc των χαμηλόβαθμων ξένων ιδρυμάτων να ισοσταθμίσει με το BEng των υψηλόβαθμων ιδρυμάτων της χώρας μας .Εκτός και εάν αυτές οι διαφορές καλύπτονται από προϋπηρεσία και από τίτλους όπως CEng .

 

δεν ειμαστε βουλη ταχα ειμαστε επιστημονες καλυτερα να μιλαμε με βαση την λογικη.... καλο ειναι να καταλαβεις οτι ,με το συμπαθιο κιολας, οταν κανεις τον δικηγορο ενος συστηματους(που βασιζεται σε λογικη ετους 1930) που αποδεδειγμενα ειναι λαθος εν ετει 2012 μην περιμενεις να σε παρουν στα σοβαρα ισα ισα γινεσαι γραφικος-κουραστικος

 

Επίσης είσαι λάθος .Διότι και στο εξωτερικό δεν πηγαίνουν να εξισώσουν το Imperial που είναι από τα κορυφαία με το Salford που είναι από τα τελευταία της χώρας. Άλλη αξία έχουν τα υψηλόβαθμα ιδρύματα και άλλη τα χαμηλόβαθμα και ειδικά αυτό το βλέπουμε σε χώρες όπως την δική μας όπου το επάγγελμα είναι νομοθετικά ρυθμιζόμενο .Δεν πάει λοιπόν ο άλλος από το τελευταίο ίδρυμα του εξωτερικού στο ΕΜΠ και θα του πουν σας περιμέναμε περάστε να κάνετε το μεταπτυχιακό σας .Υπάρχει λοιπόν και ένα μέτρο ποιότητας και αυτό το γνωρίζουν όλοι .Και επειδή πολλοί θα βιαστούν και θα πούνε και εσύ από την Βουλγαρία πως πήγες στο ΕΜΠ .Θα τους απαντήσω ότι και της Βουλγαρίας το ίδρυμα ως πρώτο ακαδημαϊκό τίτλο έχει το BEng .Δηλαδή απονέμει την ίδια εκπαιδευτική βαθμίδα τίτλου που απονέμουν και το ΕΜΠ και το Imperial για αυτό και συγκαταλέγεται στην ίδια σειρά και με αυτά και με όλα τα κορυφαία ιδρύματα της Ευρώπης .Και αυτό είναι γνωστό και έχει αποδειχτεί .Από εκεί και πέρα θα αρχίσουν πάλι οι προκαταλήψεις που αυτές είναι που μας οδηγούν 100 χρόνια πίσω .Αν δεν καταλάβουμε ότι για να υπάρχει η εξίσωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ΤΕΙ με αυτά του πολυτεχνείου προϋποθέτει στην χώρα μας αναπροσαρμογή του πρώτου ακαδημαϊκού τίτλου του ΤΕΙ από BSc σε BEng τότε δεν πρόκειται να αλλάξουν πολλά πράγματα .

 

*******, καλο θα ηταν να μην μιλας εαν δεν γνωριζεις τι γινετε εξω, οσο για το Imperial κατι τετοιο που λες ειναι εντελως αστοχο οποτε αστο

 

7 έτη ήμουν έξω δεν θα με μάθεις εσύ που πήγες για ένα master .Όσο για το Imperial τα δικαιολογητικά του το γράφουν και δεν το λέω εγώ .

Edited by IAN
Link to comment
Share on other sites

Συναδελφε, εαν επιτρεπεις να σε λεω ετσι, το Imperial απλα κ μονο για να σε πληροφορηφω οπως κ πολλα top universities UK δεχονται αποφοιτους ΤΕΙ οχι μονο για master αλλα κ για PhD κ πολλοι απο αυτους μαλιστα γινονται κ μονιμοι καθηγητες.

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφε, εαν επιτρεπεις να σε λεω ετσι, το Imperial απλα κ μονο για να σε πληροφορηφω οπως κ πολλα top universities UK δεχονται αποφοιτους ΤΕΙ οχι μονο για master αλλα κ για PhD κ πολλοι απο αυτους μαλιστα γινονται κ μονιμοι καθηγητες.

 

Για το Imperial δεχόταν μέχρι το 2004 .Αυτό δεν το λέω μόνο εγώ αλλά και άλλος συνάδελφος παρακάτω .

 

Υ.Γ. Το imperial μέχρι το 2004 δέχονταν αποφοίτους τει

 

Προφανώς λοιπόν κατάλαβαν το λάθος τους και το διόρθωσαν .Επιπλέον να σε ενημερώσω ότι από την στιγμή που τα δικά μας κορυφαία ελληνικά πολυτεχνεία δεν δέχονται τον συγκεκριμένο τίτλο το ίδιο κάνουν αν όχι όλα τα περισσότερα υψηλόβαθμα ιδρύματα της Ευρώπης .Το BSc επί της ουσίας είναι παράνομο να μπει σε μεταπτυχιακό υψηλόβαθμου ιδρύματος που ως πρώτο τίτλο απονέμη το BEng διότι πολύ απλά το BSc είναι υποδεέστερο μπροστά στο δικό τους BEng .Για αυτό και το κατατάσσουν όπως και στην Ελλάδα έτσι και στο εξωτερικό από 2 με 3 έτος σε προγράμματα σπουδών που απονέμου BEng. Αν κάποια υψηλόβαθμα ιδρύματα του εξωτερικού το δέχονταν αυτό που λες κατά το παρελθόν τότε αυτό ήταν παράνομο από την στιγμή που τα ίδια ως πρώτο τίτλο απονέμουν το BEng .

Edited by IAN
Link to comment
Share on other sites

Εμένα δεν με ενοχλεί τιποτά.... Απλά την Δευτέρα θα πάω να το πάρω.... Δεν ξέρω αν ενοχλεί κανέναν άλλο.... Μήπως το θέλει κανένας σκαναρισμένο???

 

Το σκαναρισμένο δώστο στον Λάζαρο...

 

@astrah θα μας πεις τίποτα για το θέμα ή θα μας λες ότι έχεις μεταπτυχιακό ???

Η λέσχη Bilderberg... απλά είναι η μόνη που ξέρει ποιο είναι το "καλό" 3 δις ανθρώπων σε αυτών τον πλανήτη... Κανένας άλλος????

 

Καλά εσύ κάνεις μπαμ ότι είσαι νέουλας και πιτσιρκάς...έμαθες τώτρα και για την Bilderberg και μας το πετας....

 

Μήπως θα μας πεις και τίποτα για Ανδρομέδα και Λιακόπουλο μετά ???

 

Γιατί δεν ξέρω αν το κατάλαβες αλλά και άλλοι έχουν μεταπτυχιακό...

 

 

Γιατί σε ενοχλεί που όλα τα πανεπιστήμια έγιναν 3+2 ??? = 5 :roll:

 

 

Άστο αυτό...μην το σκέφτεσαι..θέλει μυαλό για να το καταλάβεις...

 

 

Εδώ μέσα οφείλουμε να κάνουμε ενημέρωση για το πως έχουν τα πράγματα στην Ελλάδα και όχι τόσο για το πως έχουν στην Ευρώπη .

 

Και είχες πει...

 

Δεν αναγνωρίζουν θεσμούς , αρμόδιες αρχές , το επιμελητήριο μηχανικών και όλα τα άλλα .

 

Και σου είχα απαντήσει...

 

Επίσης για το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων ισχύει:

 

1 Σχετίζεται με τη δυνατότητα συνέχισης στο δεύτερο κύκλο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

2 Σχετίζεται με τη δυνατότητα ολοκλήρωσης του δεύτερου κύκλου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή/και παρακολούθησης προγραμμάτων Συνεχιζόμενης Κατάρτισης.

 

3 Σχετίζεται με την ολοκλήρωση και του δεύτερου κύκλου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και επίσης αντιπροσωπεύει προσόντα από εργασιακή εμπειρία.

 

4 Σχετίζεται με την ολοκλήρωση τουλάχιστον του δεύτερου κύκλου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία έχει αναβαθμιστεί στη συνέχεια από προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης ή από εργασιακή εμπειρία.

 

5 Σχετίζεται με την ολοκλήρωση είτε Μετά-Δευτεροβάθμιου Προγράμματος Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, είτε "σύντομου κύκλου" Προγράμματος Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

 

6 Σχετίζεται με τον πρώτο κύκλο προσόντων της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

 

7 Σχετίζεται με τον δεύτερο κύκλο προσόντων της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

 

8 Σχετίζεται με τον τρίτο κύκλο προσόντων της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

 

==========================================================================================================================================

 

Η διακήρυξη της Μπολόνιας βασίζεται σε έξι δράσεις:

  • ένα σύστημα ακαδημαϊκών τίτλων οι οποίοι εύκολα αναγνωρίζονται και συγκρίνονται. Περιλαμβάνει την εφαρμογή ενός κοινού συμπληρώματος διπλώματος με σκοπό τη βελτίωση της διαφάνειας·
  • ένα σύστημα που θεμελιώνεται βασικά σε δύο κύκλους: τον πρώτο κύκλο σπουδών που εστιάζεται στην αγορά εργασίας με διάρκεια τουλάχιστον 3 ετών και το δεύτερο κύκλο σπουδών (Master), στον οποίο αποκτούν πρόσβαση μόνον οι απόφοιτοι του πρώτου κύκλου·
  • ένα σύστημα σώρευσης και μεταφοράς μονάδων τύπου EΣΜΜ, το οποίο χρησιμοποιείται στο πλαίσιο των ανταλλαγών Erasmus·
  • την κινητικότητα των σπουδαστών, των διδασκόντων και των ερευνητών: την εξάλειψη όλων των φραγμών στην ελευθερία κυκλοφορίας·
  • τη συνεργασία σε θέματα εξασφάλισης της ποιότητας·
  • την ευρωπαϊκή διάσταση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση: την αύξηση του αριθμού των διδακτικών ενοτήτων και των μαθημάτων και των κλάδων των οποίων το περιεχόμενο, ο προσανατολισμός ή η οργάνωση χαρακτηρίζονται από μια ευρωπαϊκή διάσταση.

Εκτός αν οι παραπάνω θεσμοί για σένα δεν υπάρχουν...

 

 

 

Το BSc επί της ουσίας είναι παράνομο να μπει σε μεταπτυχιακό υψηλόβαθμου ιδρύματος που ως πρώτο τίτλο απονέμη το BEng διότι πολύ απλά το BSc είναι υποδεέστερο μπροστά στο δικό τους BEng

 

Ε τότε ρε μάγκα εσύ κανονικά δεν πρέπει να έχεις πτυχίο αφού το ETH είναι πρώτο στην Ευρώπη και το δικό σου από Βουλγαρία δεν πρέπει καν να υφίσταται...

 

Δεν είναι απλά υποδεέστερο αλλά όλοι γνωρίζουν πως όλα οι αποτυχημένοι που δεν έχουν περάσει πανελλήνιες πάνε Βουλγαρία να πληρώσουν για να πάρουν πτυχίο...

 

 

Επίσης BSc=BEng και M.Sc.=MEng

Απλά το πρώτο είναι για τις θετικές επιστήμες και το δεύτερο για να δείξει ότι είναι καθαρά για Μηχανικούς.

Μάλιστα στην Γερμανία τα FH έδιναν BEng και μετά αν συνέχιζες MEng αλλά και αυτά το έχουν αλλάξει και σήμερα πλέον δίνουν BSc και M.Sc.

 

Θα τους απαντήσω ότι και της Βουλγαρίας το ίδρυμα ως πρώτο ακαδημαϊκό τίτλο έχει το BEng .

 

ΒEng έδιναν τα FH στην Γερμανία...(πρώτος ακαδημαϊκός τίτλος)

 

Χαχαχαχαχα...κοίτα να δεις...FH Γερμανίας= ΑΕΙ Βουλγαρίας...

 

Και δεν φτάνει που ήρθες νύχτα από Βουλγαρία θέλεις να μας κάνεις και μαθήματα περί ακαδημαϊκών τίτλων όταν στην Βουλγαρία το M.Sc. είναι 3 εξάμηνα όπου το 3ο έχει μόνο 3 επιλογής μαθήματα !!!

 

Μήπως έχεις λολέψει επειδή τελείωσες Βουλγαρία ???

 

Και τώρα ετοιμάσου να διακτινιστείς...

 

Το FH Köln...είναι στην 4η θέση Βουλγαρίας ανάμεσα από 50 ΑΕΙ της Βουλγαρίας... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

 

WORLD RANK UNIVERSITY SIZE VISIBILITY RICH FILES SCHOLAR

 

1998 Fachhochschule Köln 3,384 1,753 976 2,582

 

Πηγή: www.webometrics.info/

Edited by Pappos
Link to comment
Share on other sites

Οποτε αυτο που λες σημαινει οτι τα top universities δεν δεχονται αποφοιτους ΤΕΙ σωστα?

 

Δεν είπα όλα αλλά τα περισσότερα αυτή την πολιτική ακολουθούνε .

 

Επίσης για το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων ισχύει:

 

Άσε να θεσμοθετηθεί πρώτα και πάλι εδώ θα είμαστε να τα συζητάμε .Όσο αφορά για τα διπλώματα της Βουλγαρίας αυτά που αναφέρεις είναι προπαγάνδα και φθηνός λαϊκισμός .

Edited by IAN
Link to comment
Share on other sites

Λοιπον για να καταλαβατε κατι κ να τελειωσει το πανηγυρακι κ η πιπιλα αυτη που εχετε, τα Αγγλικα πανεπιστημι 2 φορες το χρονο ερχονται στην Ελλαδα για recruitment, πηγαιντε μια βολτα κ πειτε οτι ειστε αποφοιτος ΤΕΙ (technological educational Institute)/B.Sc σε οτι θες πες κ ρωτα για M.Sc, να δεις τι απαντηση θα παρεις.

Επειδη εγω την εκανα την διαδικασια αυτη, κ οχι μονο, θα δεις οτι ολα κανουν τους αποφοιτους ΤΕΙ δεκτους, κ εφοσον μοιραστηκες την προσωπικη σου εμπειρια (κ σε συγχαιρω, πραγματικα) ας μοιραστω κ εγω την δικια μου, ενα University λοιπον μεσα στα 20 καλυτερα (βαση QS top Univeristies worldwide) εκανε δεκτο αποφοιτο ΤΕΙ οχι μονο για M.Sc αλλα κ για PhD.

Αυτο γτ στο λεω για να μην εκτειθομαστε με το να λεμε οτι τα καλα πανεπιστημια δεν δεχονται ΤΕΙ, εκτος κ εαν ειμαι η εξαιρεση πραγμα που γνωριζω οτι φυσικα δεν υπαρχει περιπτωση να ειμαι μονος. Στο εξωτερικο το TEI ειναι B.Sc κ τελος αυτο δεν παιρνει συζητηση, οποτε ολα τα ακαδημαικα δικαιωματα ενος αποφοιτου αππορεουν απο εκει.

Link to comment
Share on other sites

Αν ήταν όλα ίδια τότε και τα περισσότερα μη σου πω όλα θα υιοθετούσαν ως πρώτο τίτλο το BSc και όχι το BEng και το MEng .Σαφώς και υπάρχει διαφορά μεταξύ αυτών στην Ευρώπη για αυτό και τα περισσότερα υψηλόβαθμα ιδρύματα απονέμουν τα BEng και το MEng και όχι το BSc .Από εκεί και πέρα το ότι ένα ίδρυμα δέχτηκε κάποιον .

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.