cv01302 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2012 (edited) Καλησπέρα συνάδελφοι, χρειάζομαι μια τεχνική συμβουλή κατασκευαστικής φύσεως. Σε διώροφη μεζονέτα, έχουμε φτάσει στο στάδιο τοποθέτησης δαπέδων. Αρχικώς είχε προβλεφθεί να τοποθετηθεί μάρμαρο, όμως τελικά ο ιδιοκτήτης άλλαξε γνώμη και θέλει να τοποθετήσει πλακάκια και στα δύο επίπεδα της μεζονέτας. Το θέμα μου είναι το εξής: Χρειάζεται να γίνει ένα γέμισμα 3cm ώστε να καλυφθεί το κενό (που είχε προβλεφθεί στο πάχος του μαρμάρου και που είναι ουσιαστικά η διαφορά με το πάχος των πλακιδίων). 1) Αυτό το γέμισμα θα γίνει με τσιμεντοκονία ή με κάποιο άλλο υλικό? 2) Μήπως τα 3cm τσιμεντοκονίας δεν αποτελούν ικανοποιητικό πάχος στρώσης (ξεσκόνισα το μάθημα τεχνικών υλικών του ΕΜΠ, αυτού του είδους η στρώση αναφέρεται σε πάχη από 3cm έως 15cm, πολύ φοβάμαι ότι είμαι στο κατώτατο όριο), με αποτέλεσμα να μου δημιουργήσει πρόβλημα αργότερα (π.χ. κάποια μορφή αστοχίας, ρηγμάτωση, στεγανότητα κλπ, η οποία κατ' επέκταση θα επηρεάσει τα πλακάκια)? Συνάδελφος μηχανικός γεμίζει από 5cm και άνω τσιμεντοκονία, και κάποιος άλλος πρότεινε το γέμισμα να γίνει με κόλλα πλακιδίων (πέραν της στρώσης κόλλας του πλακιδίου, εκτοξεύοντας όμως το κόστος). Τί προτείνετε οι πιο έμπειροι? Edited Μάρτιος 14 , 2012 by cv01302 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexisPap Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2012 (edited) ...και κάποιος άλλος πρότεινε το γέμισμα να γίνει με κόλλα πλακιδίων μήπως πουλάει κόλλα ο κύριος... ; Καλή διαβροχή του υποστρώματος, κονίαμα με μπόλικο τσιμέντο και καλή εργασιμότητα (όχι ύφυγρο) και εφαρμογή πατητά με το μυστρί. Και η κλασσική ρητινούλα για πρόσφυση... Edited Μάρτιος 14 , 2012 by AlexisPap Link to comment Share on other sites More sharing options...
cv01302 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2012 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2012 Thanks AlexisPap. Και όσον αφορά το πάχος των 3cm? Είναι εντάξει είναι αρκετά περιοριστικό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
terry Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2012 Μια χαρα ειναι 3εκ... Εγω θα ελεγα οτι δεν θελει καν πατημα.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2012 Μην το πατήσεις για να στεγνώσει γρηγορα. Πλακάκια αφού μετρήσεις υγρασία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cv01302 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2012 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2012 Σας ευχαριστώ πολύ συνάδελφοι για τις πολύτιμες συμβουλές σας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheoTDM900 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2012 (edited) Απλή νοούμενως τσιμεντοκονίαμα γεμίσματος δαπέδου κάτω των 4cm με δεδομένη την κίνηση πάνω του - - - - > θα σπάσει 1000%. Ρητίνη αύξησης μηχ. ιδιοτήτων (κατ. σε θλίψη). Ίνες εννοείται. Συνάδελφοι εγώ κοντεύω να τις βάζω και στα κορν φλάκες το πρώι !!!! Και προσοχή μην το πολυπληγώνεις (μπανια, σιφώνια δαπέδου, σωλήνες κ.α.) Κοτετσόσυρμα γαλβανιζέ να μην προτείνω που το έχω προτείνει σε 3 άλλα θέματα σήμερα ?? (Αν δεν με ξέρατε θα νομίζατε πως πουλάω κοτετσόσυρμα !!! αχαχαχαχαχαχαχαχαααχαχαχα) Τα σέβη μου υγ: άντε και κάτι άλλο. Αντί για άμμο θλάσσης, βάλε μαρμαρόσκονη. Θα με !!! Edited Μάρτιος 21 , 2012 by TheoTDM900 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dratsiox Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2012 Κοτετσόσυρμα και τα μυαλά στα κάγκελα! Πρόσεχε τη διάβρωση Link to comment Share on other sites More sharing options...
ducatista Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2012 8-9 cm για τσιμεντοκονια καλα ειναι? εκανε χαζομαρα ο υδραυλικος και ανεβασε τα δαπεδοσιφωνα στους 8-9 ποντους μαλλον επειδη βαριοταν να σκαψει αλλαζει τιποτα που απο το κλασσικα 5 με 6 ποντους θα παω τους 8-9? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manolis gon Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2012 Το φορτία τα καλύπτεις? Το ύψος του χώρου εντάξει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα