Patrick Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18 , 2020 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18 , 2020 καλημέρα, σε ισόγεια κατοικία με αδεια του 1988 θέλω να αλλάξω εσωτερική διαρρύθμιση. Βασικά να γκρεμίσω 2 τοίχους. Απο αυτή την επέμβαση δεν προκύπτουν αλλαγές στην παθητική πυροπροστασία , επίσης για ισόγειες κατοικίες δεν προβλέπονταν σύνταξη μελετών ύδρευσης αποχέτευσης.. πρέπει αυτές να γίνουν? και ένα τελευταίο οσο αφορά την συμβολαιογραφική πράξη για θέσεις στάθμευσης εφόσον δεν αλλάζω χρήση απαιτείται? ευχαριστώ
rake Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1 , 2020 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1 , 2020 Καλησπέρα, την ίδια απορία έχω με τον συνάδελφο παραπάνω. Σε αλλαγή διαρρυθμίσεων διαμερίσματος του 1979 αλλάζει η θέση της κουζίνας ,δεν υπάρχουν μελέτες πυροπροστασίας ούτε μελέτες Η/Μ στον φάκελο της άδειας. Πρέπει να γίνουν και να κατατεθούν στην ΕΕΜΚ που τις ζητάει; Στον 1845/2020 αναφέρει τροποποιημένες μελέτες αν δεν υπάχρουν τι κάνουμε; Σε περίπτωση που από τις εσωτερικές διαρρυθμίσεις ή την αλλαγή χρήσης τροποποιούνται μελέτες του κτιρίου (π.χ. πα- θητική/ενεργητική πυροπροστασία, ηλεκτρομηχανο- λογικές εγκαταστάσεις, κ.λπ.), κατατίθενται και οι κατά περίπτωση τροποποιημένες μελέτες. Ευχαριστώ
leipper Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1 , 2020 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1 , 2020 Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, σε ανακαίνιση διαμερίσματος όπου γίνονται εσωτερικές διαρρυθμίσεις, βγάλαμε άδεια μικρής κλίμακας βάζοντας κατηγορία ιζ(εσωτερικές διαρρυθμίσεις καθώς και αλλαγή χρήσης). Οι υπόλοιποι ένοικοι της πολυκατοικίας βλέποντας το "αλλαγή χρήσης" που αναγράφεται στην κατηγορία, θεώρησαν οτι το διαμέρισμα θα γίνει γραφείο, παρότι διαβεβαιώσαμε οτι δεν πρόκειται και ζητήθηκε η εκ νέου έκδοση άδειας που να μην αναφέρεται αλλαγή χρήσης. Υπάρχει κάποια άλλη κατηγορία που έπρεπε / μπορεί να δηλωθεί?
fr_sk Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2021 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2021 On 1/12/2020 at 2:30 ΜΜ, rake said: Καλησπέρα, την ίδια απορία έχω με τον συνάδελφο παραπάνω. Σε αλλαγή διαρρυθμίσεων διαμερίσματος του 1979 αλλάζει η θέση της κουζίνας ,δεν υπάρχουν μελέτες πυροπροστασίας ούτε μελέτες Η/Μ στον φάκελο της άδειας. Πρέπει να γίνουν και να κατατεθούν στην ΕΕΜΚ που τις ζητάει; Στον 1845/2020 αναφέρει τροποποιημένες μελέτες αν δεν υπάχρουν τι κάνουμε; Σε περίπτωση που από τις εσωτερικές διαρρυθμίσεις ή την αλλαγή χρήσης τροποποιούνται μελέτες του κτιρίου (π.χ. πα- θητική/ενεργητική πυροπροστασία, ηλεκτρομηχανο- λογικές εγκαταστάσεις, κ.λπ.), κατατίθενται και οι κατά περίπτωση τροποποιημένες μελέτες. Ευχαριστώ Και εγώ έχω την ίδια απορία. Κάποια άποψη επί αυτού;
gamvro Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2021 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2021 Για όσες μελέτες δεν τροποποιούνται απλά ανεβάζεις ενημερωτικό σημείωμα.
fr_sk Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2021 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2021 Σωστά. Με μελέτες που δεν υπάρχουν στον φάκελο τι κάνουμε; Καταθέτουμε υπάρχουσα και τροποποιημένη;
gamvro Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2021 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2021 Δεν ζητάει τις υπάρχουσες αλλά τις κατά περίπτωση τροποποιημένες.
Panagiotis Andrianopoulos Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19 , 2022 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19 , 2022 Καλησπέρα, θέλω να εκδώσω ΕΕΜΚ αλλαγών χρήσεων-εσωτερικών διαρρυθμίσεων για ένα χώρο κύριας χρήσης που βρίσκεται σε κοινόχρηστο δώμα, Εφόσον η διαρρύθμιση θα γίνει εντός του ανωτέρω χώρου κύριας χρήσης ,χρειάζομαι συναίνεση από τους συνιδιοκτήτες του δώματος?? Με εκτίμηση
akis73 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19 , 2022 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19 , 2022 1 ώρα πριν, Panagiotis Andrianopoulos said: Καλησπέρα, θέλω να εκδώσω ΕΕΜΚ αλλαγών χρήσεων-εσωτερικών διαρρυθμίσεων για ένα χώρο κύριας χρήσης που βρίσκεται σε κοινόχρηστο δώμα, Εφόσον η διαρρύθμιση θα γίνει εντός του ανωτέρω χώρου κύριας χρήσης ,χρειάζομαι συναίνεση από τους συνιδιοκτήτες του δώματος?? Με εκτίμηση Καλησπέρα, ναι χρειάζεται συναίνεση, το αναφέρει και στην παρ. στ του άρθ. 3 του ΦΕΚ 1843/Β/13-5-20 που αφορά τα δικαιολοτικά των ΕΕΔΜΚ. 1
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20 , 2022 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20 , 2022 10 ώρες πριν, Panagiotis Andrianopoulos said: θέλω να εκδώσω ΕΕΜΚ αλλαγών χρήσεων-εσωτερικών διαρρυθμίσεων για ένα χώρο κύριας χρήσης που βρίσκεται σε κοινόχρηστο δώμα, Εφόσον η διαρρύθμιση θα γίνει εντός του ανωτέρω χώρου κύριας χρήσης ,χρειάζομαι συναίνεση από τους συνιδιοκτήτες του δώματος?? Όταν λέμε δώμα, εννοούμε ταράτσα. Το ερώτημα προφανώς σχετίζεται με κλειστό κτιριακό τμήμα. Αυτό λοιπόν το κτίσμα, είναι τακτοποιημένο (πρώην αυθαίρετο) που έχει εκ του νόμου λάβει συναίνεση να τακτοποιηθεί και παραμένει σε κοινόχρηστο χώρο της οικοδομής, ή πρόκειται για κτίσμα εντός ορίων αποκλειστικής χρήσης ή πρόκειται για καθόλα νόμιμο κτίσμα τελευταίου ορόφου με αποκλειστική χρήση ταράτσας; Διευκρίνισε τι συμβαίνει σε σχέση με το νομικό και πολεοδομικό καθεστώς του προς αδειοδότηση κτίσματος.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα