Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

καλησπέρα .κανω μια μελέτη στη σχολη ενός τμήματος πλάκας και επισυναπτω το στατικό μοντέλο .τα ακριανά τα εβαλα στην μια περιπτωση πακτώσεις κ στην άλλη περιπτωση αρθρώσεις για να έχω μια ενδιαμεση κατασταση.αυτό άλλωστε μας το παν και οι καθηγητές.το θέμα ειναι ότι δεν διευκρινησαν για τα μεσάια .΄Οπότε εγώ έκανα 2 εκδοχές ,φαινεται και από την επισύναψη. η πρώτη ειναι με αρθρώσεις και η δεύτερη κυλισεις .ποια ειναι σωστη???

στατικό μοντέλο.pdf

Δημοσιεύτηκε (edited)

Σκοπος σου είναι να βγάλεις περιβάλλουσα των ροπών.Με βάση αυτό το σκεπτικό αφου πρώτα επιλύσεις το ζύγωμα με αρθρώσεις μετά θα κάνεις έλεγχο πλαισιακής λειτουργίας (δηλαδή θα ξαναλυσεις κάθε άνοιγμα με πάκτωση-πάκτωση).Η 1η επίλυση μας δίνει κατα κανόνα τις μέγιστες ροπές των ανοιγμάτων και η 2η (πλαισιακός έλεγχος) τις μέγιστες ροπές των στηρίξεων.Σύμφωνα με τα στατικά μοντέλα που σκέφτεσαι κανένα δεν είναι σωστό,προφανώς οι καθηγητές εννοουσαν το παραπάνω.

 

Σου έχω στείλει και κάτι στο inbox.

Edited by atsalovergas
Δημοσιεύτηκε

Γενικά τα ισοδύναμα μοντέλα τα παριστάνουμε με κυλήσεις επειδή παρουσιάζουν μια εξιδανικευμένη κατάσταση στην οποία εμπεριέχονται όλες οι υποτιθέμενες παραδοχές. Επειδή υποθέτουμε το αξονικό φορτίο να είναι μηδέν υπό όλες τις συνθήκες, παριστάνουμε ένα σύστημα στήριξης που καθιστά αδύνατη την ανάπτυξη αξονικού. Στο πλαίσιο αυτό βέβαια, σωστό δεν είναι ούτε το ένα, ούτε το άλλο, αλλά το ακόλουθο:

 

post-33892-0-42632700-1331912199_thumb.gif

Δημοσιεύτηκε

τα γνωρίζω αυτά περί περιβάλουσας κτλ . Γιατι δεν ειναι κανένα σωστό??? ας υποθέσουμε ότι έχω ένα ανοιγμα..εγώ ηξερα ότι τα 2 ακριανά τα παιρνω μια φορά σαν πακτώσεις και μια σαν αρθρωσεις για να έχω μεγιστες ροπές στις στηρίξεις στην μια περιπτ και μεγιστες ροπές στα ανοίγματαστην άλλη περιπτωση.που κάνω λάθος???και ρωτάω κατόπιν αν έχω πολλα ανοιγματα τι γίνεται στις μεσαιες στηρίξεις

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν, ας τα ξεκαθαρίσουμε λίγο. Το ερώτημα είναι πως σχεδιάζουμε τις συνθήκες στήριξης, ή πως προσομοιώνουμε την πλάκα;

Γενικά, υπάρχει πουθενά δοκός, ή είναι λάθος ο τίτλος του θέματος;

Λες ότι ως τώρα το έκανες με κάποιον τρόπο... Η ουσία όμως είναι, ποια μέθοδο υπολογισμού χρησιμοποιείς; Κάθε μέθοδος έχει τις δικές της παραδοχές αρχικού φορέα.

Δημοσιεύτηκε

το ερώτημα ειναι πως προσομοιώνουμε την πλάκα.έκανα λάθος στον τιτλο.εδω στην ιταλία όταν μελεταμε πλακες οι οποίες δεν ειναι συμπαγεις όπως ελλαδας αλλά με δοκαρακια κάθε ενα μέτρο περιπου και τα κένα γεμιζοντε με μεγάλα τουβλα.παρόλα αυτα δεν νομίζω ότι αλλάζει ΄κατι στην προσομοιωση.στη μελέτη μου λοιπον εξετάζω τον οπλισμό κάθε δοκαριού (μικρου) πλακας όπως ανέφερα.οχι δοκου.ο τρόπος υπολογισμού έιναι ο ιδιος με ελλάδας.δηλαδή παιρνουμε κομμάτι 1μ για ευκολία υπολογθισμων και το μελετάμε .βάζουμε λοιπον στις ακραιες στηρι΄ξεις πακτωσεις στην μία περίπτωση και αρθρωσεις στην άλλη.και αυτο για να πάρουμε μια ενδιαμεση κατασταση.το σκεπτικο έιναι αυτο.και ακολουθως ρώτησα για τις μεσαιες στηριξεις αν ειναι αρθρωσεις η κυλισεις και ποια η διαφορα σε κυλιση η αρθρωση

Δημοσιεύτηκε

Η μέθοδος δεν είναι ίδια διότι οι πλάκες που αναφέρεις είναι ορθότροπες και δεν αναπτύσσουν ροπή συστροφής...

Επομένως, το πρόβλημα της πλάκας πολλών ανοιγμάτων για την περίπτωσή σου εκφυλίζεται σε πρόβλημα επίλυσης πλακολωρίδας (άρα δοκού) πολλών ανοιγμάτων.

 

Με βάση τα όσα ισχύουν από την εδώ μεριά του Ιονίου, θα εξετάζαμε το πραγματικό μοντέλο της πλακολωρίδας. Άρα, θα θεωρούσαμε συνεχή δοκό τεσσάρων ανοιγμάτων με αρθρώσεις στις πέντε στηρίξεις. Στην συνέχεια επιβάλλουμε τα φορτία σε τρία διαφορετικά σενάρια φόρτισης, που τα ονομάζουμε "εναλλακτές φορτίσεις":

- Μία φορά σε όλα τα ανοίγματα 1,35g+1.5q

- Μία φορά στα περιττά ανοίγματα 1,35g+1.5q και στα άρτια 1,0g+0q

- Μία φορά στα περιττά ανοίγματα 1,0g+0q και στα άρτια 1,35g+1.5q

 

Με τα μέγιστα των τριών αναλύσεων κάνουμε τους ελέγχους αντοχής.

Δημοσιεύτηκε

Πολυ σωστα πλακολωριδα .απλα εχω συνηθησει τους ιταλικους ορους.συμφωνω για τους συνδυασμους φορτιων με συντελεστες που ανεφερες αν κ εδω ειναι λιγακι διαφορετικοι,τα χω κανει ολα αυτα περι συνδυασμων ,απλα κολησα λιγο στις μεσαιες στηριξεις με το αν ειναι κυλισεις η αρθρωσεις??? Οποτε κανω αρθρωσεις στα μεσα????

Δημοσιεύτηκε

Και στα μέσα και στα έξω κάνεις αυτό που είναι:

Εφόσον δεν έχεις κάτι που να δεσμεύει την στροφή ή που να αναπτύσσει ροπή, κάνεις αρθρώσεις. Κλασσική περίπτωση όταν έχεις φορέα από Ω/Σ και οι στηρίξεις είναι δοκοί.

Εφόσον έχεις απόλυτη δέσμευση της στροφής, είναι πακτώσεις. Κλασσική περίπτωση, όταν έχεις φορέα από τοιχοποιία (χοντροί φέροντες τοίχοι).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.